Elokapinan mielenosoitus: Poliisi aikoo estää Länsiväylän tukkimisen?

Elokapina on ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksen tänään perjantaina kello 15-21 Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä sekä Porkkalankatu 1 kohdalla olevalla aukiolla. Poliisi on ilmoittanut järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita.

Mielenosoituksesta saattaa koitua merkittävää haittaa liikenteelle. Poliisi suosittelee käyttämään vaihtoehtoisia kulkureittejä. Myös Espoosta Helsinkiin päin tulevien kannattaa harkita muita reittejä kuin Länsiväylää. Poliisi ohjaa liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, kertoo ylikomisario Heikki Porola.

Poliisista korostetaan, että sen tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet.

Helsingin poliisista todetaan, että mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Elokapina, Heikki Porola, Helsinki, Länsiväylä, mielenosoitus, poliisi