Kuoliko muutaman kuukauden ikäinen vauva Turun Varissuolla: ”Poliisi ei vahvista eikä kumoa”

Alibin toimitukseen on tullut useampi viesti, joiden mukaan Turun Varissuolla sijaitsevassa asunnossa olisi kuollut muutaman kuukauden ikäinen vauva. Vihjeen mukaan kuolemaan liittyisi jotain poikkeavaa.

Toimituksemme otti sunnuntai-iltana yhteyttä Lounais-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskukseen, jossa vakuutettiin, että heillä ei ole tietoa asiasta ja että tulisi ottaa yhteyttä tutkinnanjohtajaan. Sitä, kuka tutkinnanjohtajana toimii, ei Alibille kerrottu.

Koska kysymys on mahdollisesti vakavasta asiasta, jatkoimme asian selvittämistä. Tavoitimme tänään poliisilaitoksen viestintäpäällikön Anna Saarenojan, jolle esitimme saman kysymyksen, eli onko muutaman kuukauden ikäinen vauva menehtynyt Turun Varissuolla?

– Poliisille on ilmoitettu viimeisen viikon sisällä muutamista yksityisasunnoissa tapahtuneista kuolemantapauksista Turussa, joista kaksi on kirjattu Varissuolla.

– Poliisi selvittää kuolemantapauksia lähtökohtaisesti kuolemansyyntutkintoina, jotka ovat salassapidettäviä.

– Yleisesti, jos poliisi epäilee rikosta, asiasta tiedotetaan, mikäli siihen on perusteita, viestintäpäällikkö Saarenoja toteaa.

Tiedustelimme kuvailemaamme tapaukseen liittyvän tutkinnanjohtajan nimeä, ja vahvistaako vai kumoaako poliisi Alibin tiedossa olevat huhut Turun Varissuon alueella.

– Poliisi ei voi tässä vaiheessa vahvistaa eikä kumota esitettyä väitettä. Poliisi selvittää kuolemantapauksia, viestintäpäällikkö Anna Saarenoja sanoo.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Anna Saarenoja, kuolema, Turku, Varissuo, Vauva