Erikoinen rikosepäily Uudellamaalla: Työnantaja vaati maksamaan palkkoja takaisin

Poliisi ja Aluehallintovirasto tekivät viime syyskuussa työmaatarkastuksen Lahdessa sijaitsevaan kohteeseen. Viranomaiset selvittivät kerrostalon rakennusprojektiin osallistuneiden työntekijöiden työoloja.

Tarkastuksen myötä seurasi epäily, että rakennusalalla toimivan yhtiön työmaalla teetetään ulkomaalaisilla työntekijöillä liian pitkiä työpäiviä. Tapausta tutkii Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Työntekijät olivat poliisin mukaan tehneet myös useita päiviä viikossa töitä viikkolevon täyttymättä. Heille ei ollut selvityksen perusteella maksettu ylitöistä asianmukaisia korvauksia.

Lisäksi viranomaisten tietoon on tullut, että työntekijät olisivat joutuneet palauttamaan osan palkoistaan työnantajalle. Yhteensä maksamattomien palkkojen määrä kohoaa epäilyjen mukaan vajaaseen 300 000 euroon.

– Asiassa on avattu esitutkinta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tämän tutkinnassa olevan yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä Suomen työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista, täsmentää rikoskomisario Joni Kokkonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kerrostalo, Lahti, rakennusfirma, Uusimaa