Humalaiset kuljettajat työllistivät poliisia Rovaniemellä

Rovaniemen alueella jäi viikonlopun aikana useampi päihtynyt kuljettaja poliisin haaviin. Lisäksi poliisia työllistivät useat häiriökäyttäytymiset, joista on kirjattu rikosilmoituksia mm. pahoinpitelyistä, huumausainerikoksista, virkamiehen vastustamisista ja vahingonteoista.

Perjantaina kello 23 aikaan poliisi havaitsi partioinnin yhteydessä Lapinrinteellä mönkijän kumollaan ojassa. Tapahtumapaikalla ilmeni, että mönkijän kuljettaja oli menettänyt mönkijän hallinnan mutkassa ja ajautunut ojaan. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Kuljettaja määrättiin verikokeiden jälkeen väliaikaiseen ajokieltoon, ja asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

 

Lauantaina hieman ennen kello 9 poliisi sai ilmoituksen kolarista Jätkänkynttilän sillalle. Tapahtumapaikalla selvisi, että henkilöauto oli ajanut päin punaisia liikennevaloja ja törmännyt risteävästä suunnasta tulleen henkilön vetämään peräkärryyn. Törmänneen henkilöauton kuljettaja loukkaantui yhteentörmäyksessä lievästi. Myöhemmin ilmeni, että henkilöauton kuljettaja oli anastanut ajamansa auton aiemmin. Hän oli aiheuttanut vaaratilanteita ennen yhteentörmäystä mm. ajamalla kovaa vauhtia kevyenliikenteen väylällä. Kuljettaja oli huumausaineiden vaikutuksen alaisena, eikä hänellä ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

 

Lauantaina kello 14 aikaan poliisi pysäytti Rovaniemen keskustan alueella liikennevalvonnan yhteydessä henkilöauton, jonka kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

 

Poliisi havaitsi lauantaina kello 17 aikoihin Rovaniemen keskustan tuntumassa kovaa ajaneen henkilöauton. Poliisi lähti auton perään, jonka seurauksena auto oli lisännyt vauhtia, ja ajoi pienen matkan kevyenliikenteen väylää kovaa vauhtia. Poliisi löysi auton tyhjänä hetken kuluttua, ja kuljettajakin löytyi läheltä auton löytöpaikkaa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

 

Poliisi sai sunnuntaina aamulla kuuden aikaan  ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta. Poliisi tavoitti kyseisen kuljettajan Ounasrinteeltä, ja hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Teksti:Alibin toimitus