Huumekuski nukahti autoonsa keskelle tietä – matka jatkui vankilaan!

Hätäkeskus antoi sunnuntain vastaisena yönä kello kolmen aikoihin tehtävän Lahden Karistoon. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli pysähtyneenä keskellä tietä ja kuljettajan paikalla nukkuu mies. Ilmoittaja oli herättelyt kuljettajaa, jolloin väsynyt kuljettaja oli ajanut auton läheisen huoltoaseman pihaan.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton kuljettajineen huoltamon pihasta. Sekava kuljettajaksi epäilty mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen huumausaineille.

Partion tiedustellessa kuljettajan henkilöllisyyttä tämä antoi tiedot, joita ei poliisin järjestelmistä löytynyt. Partio kuitenkin sai selville kuljettajan henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva iältään reilu parikymppinen mies. Syy väärien henkilötietojen antamiseenkin selvisi, sillä hänellä oli etsintäkuulutus liki kolmen vuoden vankilaan passitusta varten.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen sekä väärän henkilötiedon antamiseen.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Huumekuski, huumepikatesti, Karisto, Lahti, vankila