Hymy: Matti Nykäsen mitaleista oikeudenkäynti?

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen kertoo todellisen uutispommin uusimmassa Hymy-lehdessä. Matti nimittäin uhkaa Suomen Urheilumuseota jopa oikeustoimilla, mikäli osapuolet eivät pääse sopuun Urheilumuseolle päätyneistä arvokisamitaleista. Tapahtumien tausta juontaa peräti 20 vuoden päähän, kun Matin mitalit olivat päätyä ulkomaille. Niiden pelastajaksi tuli kuitenkin Hymy-lehti, joka lunasti mitalit oululaiselta yrittäjältä 200 000 markalla. Värikkäiden vaiheiden jälkeen mitalit päätyivät Urheilumuseoon koko kansan nähtäväksi.

– Mitaleja esitellään maksua vastaan siellä täällä. Jo vuosi sitten näin, kun mitaleja esiteltiin Iisalmessa. Sain myös varmuudella tietää, että kyseinen taho joutui maksamaan siitä, Matti sanoi Hymylle antamassaan haastattelussa.

Nykänen haluaisi saada mitalit ainakin väliaikaisesti, ja tarpeen mukaan, itselleen. Nyt Matti harkitsee jopa oikeustoimia.

Urheilumuseon johtaja Pekka Honkanen kommentoi Hymylle, että mitaleista on jo kerran maksettu tietty hinta. Hän ei ymmärrä ollenkaan Matin yllättävää vaatimusta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Matti Nykänen, mitalit, oikeudenkäynti, Urheilumuseo