Jälleen uusi kohu partion käytöksestä: ”Poliisi piti pilkkanaan!”

Helsingin poliisilaitoksen hälytyspartiot ovat olleet viime aikoina tapetilla käyttäytymisensä takia. Ihmisiä käskytetään mielin määrin, eräiden mielestä turhaan. Poliisi käskee poistumaan paikalta, vaikka henkilö ei aiheuttaisi ongelmia. Parin viime päivän aikana Alibin toimitukselle on tullut useita yhteydenottoja poliisimiesten ja -naisten käyttäytymisestä. Kohun sai aikaiseksi Alibin uutinen, kun poliisimies käski sivullista ohikulkijaa ”painumaan helvettiin”. Nyt yhteyttä otti kansalainen, joka pysäytettiin liikenteessä.

Mieshenkilön mukaan epäkohteliaasti käyttäytynyt naispoliisi pysäytti hänet vähäisen liikennerikkomuksen takia. Kun poliisipartio hänet havaitsi, mustaan maijaan ilmestyivät punaiset ja siniset vilkut. Mies pysähtyi.

Tämän jälkeen naispoliisi puhui asiakkaalle ylimielisesti. Kun asiakas totesi useiden taksien käyttävän samaa reittiä, naispoliisi tokaisi: ”Mutta tämä ei ole mikään taksi.”

Mieshenkilö ihmettelee, eikö poliisi voi puhua asiasta normaalisti keskustellen. Tässä tapauksessa naispoliisi oli miehen mukaan koko ajan yrittänyt haastaa riitaa sanomisillaan ja olemuksellaan.

Mies on ollut yhteydessä Helsingin poliisilaitokseen naispoliisin epäasiallisen käytöksen johdosta.

Tapaus sattui Helsingin pohjoisessa poliisipiirissä Pasilan alueella.

Teksti: Alibi.fi