Kahta puukotettiin Tampereella

Keskiviikkoyönä 28.5. noin kello 01.15 hätäkeskukseen tuli ilmoitus, jonka mukaan Tampereen Rautatienkadulla grillin edustalla oli puukotettu mieshenkilöä. Poliisipartioiden saavuttua tapahtumapaikalle ilmeni, että myös toista miestä oli puukotettu.

Ensimmäinen uhreista on noin 60-vuotias suomalainen mies. Hän on kertonut olleensa rautatieaseman grillin edustalla, kun paikalle oli juossut mies, joka oli yllättäen lyönyt häntä puukolla selkään ja käsivarteen. Tämän jälkeen puukottaja oli juossut Olavi Virran puistoon.

Tapahtumapaikalla ollut uhrin ystävä oli lähtenyt seuraamaan tekijää, joka oli poistunut Rautatienkadun Lidlin pankkiautomaatille, josta oli alkanut kuulua huutoa. Puukottaja oli tämän jälkeen poistunut automaatilta Ronganpuiston suuntaan.

Toinen uhri, joka on ulkomaalainen 20-vuotias mies, kertoi poliisille, että hän oli kaverinsa kanssa nostamassa rahaa automaatista, kun paikalle oli tullut suomea puhunut mies. Automaatilla asioineet miehet olivat vastanneet miehelle englanniksi. Yllättäen mies oli lyönyt puukolla toista automaatilla asioinutta miestä vatsan seudulle ja poistunut juosten paikalta.

Poliisipartio tavoitti epäillyn tekijän Ronganpuistosta. 21-vuotias pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva suomalainen mies ei alustavassa puhutuksessa ollut halukas selvittämään tapahtumia. Uhrit ja epäilty tekijä eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Puukotuksen uhrit on toimitettu Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Sairaalasta saadun tiedon mukaan heillä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Tapahtumaa tutkitaan kahtena törkeänä pahoinpitelynä.

Silminnäkijöiden mukaan tekijä oli mahdollisesti yrittänyt lyödä muitakin henkilöitä, mutta ei ole onnistunut. Poliisi pyytää näitä henkilöitä ilmoittautumaan ja myös tapahtumien silminnäkijöitä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan Tampereen poliisin numeroon 07187 45800.

Teksti:Mika Lahtonen