Kännisekoilu johti 44 vuotta sitten tapahtuneesta raiskauksesta ja murhasta kärähtämiseen

27. huhtikuuta Charles Ugvine Coleman ampui kohti toista miestä Yhdysvalloissa, Etelä-Carolinan osavaltiossa. 65-vuotias Coleman oli antanut uhrille 20 dollarin setelin, koska luuli pystyvänsä ostamaan tältä huumeita. Niitä ei löytynyt, mutta mies otti kuitenkin rahan itselleen. Humalassa ollut Coleman meni hiiltyneenä autoonsa ja ampui kohti uhria.

Asiaa puitiin oikeudessa syyskuussa. Mies myönsi ampuneensa, mutta kertoi syyn olleen pelottelu eikä surmaamistarkoitus. Hänet tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen, joka olisi kuitenkin sikäläisen lainsäädännön mukaan ollut mahdollisuus lusia ehdonalaisena. Edellytyksenä oli kahden ja puolen vuoden koeajasta puhtain paperein selviäminen.

Linnatuomiolta välttymisestä iloitseminen oli kuitenkin liian aikaista. Etelä-Carolinan osavaltion lain mukaan kaikilta epäillyiltä otetaan dna-näyte, mikäli mahdollinen tuomio tulee olemaan vähintään viisi vuotta vankeutta. Tämä siis siitäkin huolimatta, vaikka tapaus olisi täysin selvä, tunnustuksineen päivineen.

Dna-testin tulokset ovat viimein valmistuneet ja tietokanta näytti vihreää valoa 44 vuotta sitten tapahtuneen henkirikoksen kohdalla. Elizabeth Ann Howell Wilson raiskattiin ja murhattiin 20. maaliskuuta vuonna 1976. Colemania vastaan on nostettu syyte ja mies viettää todennäköisesti loppuelämänsä vankilassa.

Lähde: Independent.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: cold case, murha, pimeäksi jäänyt henkirikos, raiskaus