Kommentoi: Saako syytetty huputtautua oikeussalissa?

Oikeussaleissa syytetyt piiloutuvat valokuvaajilta huppujen ja rättien taakse. Pitäisikö käräjäkurin olla tiukempi? Hyväksytkö murhasta tai raiskauksesta syytetyn piiloutumisen? Kerro mielipiteesi.

Torstaina 28.1. ilmestyneessä Alibissa on juttu ja kuvakooste ”huppukäräjiltä”. Alibi valmistelee jatkojuttua aiheesta myös seuraavaan lehteen.

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Tuomiosta en tiedä mutta kuulin myös tapahtuneesta eihän siitä ole edes kun pari viikkoa aikaa… jos olisin itse vammoja saaneen housuissa niin soittaisin ”zei zei”:lle ja maksaisin siitä että kaverille tulisi myös PAHOJA vammoja

Paljonko Tapon yrityksestä yleensä saa kiinteää tuomiota ? koska nyt on käynyt niin että satakunnan alueella on kaksi nuorta ”miestä” käyneet hippaa kirveen kanssa ja toinen sai isohkon viiltohaavan selkäänsä ja taisi sen käteenkin joku naarmu tulla… kyllä nuoruus on hienoa aikaa 😀

Mielestäni siis esim. joidenkin palvelukotejen henkilökunnalla ja muilla jotka omistavat jonkun toisen ihmisen elämän, ei ole koskaan oikeutta tehdä virheitä.

Valta = vastuu.

Rattijuopumus ei ole koskaan leikinasia, vaikka Pahkasika siitä aikoinaan teki juttua.

Silti on tavallaan huvittavaa, jos ratista käryää jonkun ahdasmielisen uskonlahkon saarnaaja, joka on koko ajan muille hokemassa että se-ja-se on syntiä ja saattaa johtaa ikuiseen kadotukseen.

Eli siis hän saa itsekin todeta, että hänkään ei ole mikään korkeampien voimien oikea käsi, vaan tavallinen kuolevainen hänkin.
Minä uskon asioihin jotka itse havaitsen viidellä aistillani, mitään city-käytävän lappustenjakelijoita en hyväksy välikädeksi.

Onkohan Anna Tapion koulu jo luopunut uskonnolla ahdistelun suosimisesta? Tämä on tärkeä kysymys, sillä moni oppilas on siellä herkässä iässä.

Uskontojen uhrien tuki ry:n kotisivujen blogejen kommentointi menee hukkaan sillä niitä ei välttämättä koskaan julkaista.

Meikäläinen on nyt kyllä ihan kuin tiedemies Richard Dawkins?

http://richarddawkins.net/

kun teidän tekstejänne lukee te olette pahempia kun ykskään rikollinen tässä maassa, pitäis laittaa näihin komentti palstoille myös kommentoijien kuvat pakolliseksi jotta tietää kenen kanssa ei koskaan juttelis jos vastaan tulis. Hävetkää itsenne puolesta.

samaa mielta kuin kipparin hurja naamat näkyviin ja täys vastuu

vitun urpo sinua tuskin ollaan syytetty murhista tai raiskauksista jos olet vapaalla jalalla vai oletko onnistunut siinä mitä auer yrittää eli heitetäämpäs tonttu lakki päähän niin ei tule kunnon tuomioita kun ”ei muista”

itse ainakin henkilökohtaisesti olen ollut syytettynä aina ilman minkään laista maskia,huivia tai muuta sellaista millä naaman saa piiloon vaikka oikeudenkäynnit ovat olleet avoimia tilaisuukksia

Päihdeäitien pakkohoito puhuttaa(vaikkei Oy Alko Ab siihen suostu ottamaan kantaa).
Itse kannatan säännöllisesti ja runsaasti raskauden aikana päihteitä käyttävien äitien pakkohoitoa.

Pahoin pelkään, että heikoista-yksilöistä-kyllä-pystytään-huolehtimaan-modernein-keinoin-kupla puhkeaa jo tällä vuosisadalla, joten…

http://www.dougal-dixon.co.uk/pub.html

…on tärkeää että mahdollisimman moni uusi ihminen syntyy luonnollisesti terveenä.

Kasvot esiin ilman muuta. Miksi rikollisia suojeltaisiin. Kyllä omaisetkin haluavat nähdä pärstän, henkirikoksissa se kuitenkin kaivelee mieltä. Kokemusta on! Osaisi varoa kun vastaan tulee. Suomeen kovemmat tuomiot henkirikoksista ja pahoinpitelyistä. Ihmeellistä kun joku saa sieppauksesta 9v. ja tappajat saattavat päästä ehdonalaisella…prkl

jos ihmisillä on munaa tehä jotain pahaa, nii saa kyllä sitte kärsiä seuraukset ja olla koko kansan eessä naamataulu esillä. säälittävää tommonen peitteleminen.

Uusimman Alibin prostituoidun haastattelu on asiallinen, siis hän ei ole mikään feministien sätkynukke.

Ilotalo voi…

http://www.paradise-hamburg.com/

…olla asiallinenkin paikka, jos niitä ei ajeta maan alle.

Olisivat miehiä ja katsoisivat tuomaria selkä suorana ja silmästä silmään. Tuollainen peittely näyttää munattomalta vastuun väistelyltä. Toisaalta, onhan pahimpiakin murhamiehiä lähiaikoina nähty oikeudessa ilman mitään maskeja. No, ehkä he sitten jo ovat ylpeitäkin teoistaan.

lakimiehet hyötyvät näillä luikeilla ..pare olis kun 3m multaa päälle saisi kaivaa ittensä vapauteen jos pystys…ainakin hengen vieneille…

Toimitus vastaa

Alibin toimitus vastaa edellisen viestin kysymykseen: ”Miksi Alibin rikosjutuissa kasvot on peitetty mustalla palkilla?”

Alibin toimitus ei suojele vakaviin rikoksiin syyllistyneitä. Toisinaan kuitenkin joudumme pikselöimään kuvaamiemme henkilöiden kasvot, jotta heitä ei voida tunnistaa. Syitä voi olla moni. Jos rikoksessa on täysi kiisto, eikä epäiltyä ole vielä tuomittu, emme lähtökohtaisesti julkaise hänestä tässä vaiheessa tunnistettavaa kuvaa. Tässäkin asiassa teemme poikkeuksen, mikäli asialla on suurta yhteiskunnallista merkitystä tai asiassa saatu näyttö on riidaton.

Ystävällisin terveisin

Alibin toimitus

Saattaa kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta miksi Alibin rikosjutuissa kasvot on peitetty mustalla palkilla? Ostin marraskuussa Alibin jossa haastateltiin avovaimonsa taposta vangittua miestä, jota ei oltu vielä tuomittu. Mies sai mustan palkin takaa kertoa, että tässä jutussa minusta on tehty täysi paska. Helppo oli tyyppi silti tunnistaa ja tein kyllä sen selväksi lehteä ostaessani, että kyllä tyypin ”nimi nimi” tästä tunnistaa. Paljastaanko Alibin tuomitun kasvot ja nimen, kun tuomio on tullut?

Voi Vittu,Lärvit näkyviin joka ainoolta saatanan pahan tekijältä.Tossa ku lukee noita juttuja, niin näyttää siltä että oikeudessa suositaan näitä HELVETIN RIKOLLISIA .Pelleilyä.Saatana.Näyttää siltä että tässä valtiossa ei rehellisellä veronmaksajalla ole minkäänlaisia oikeuksia.Kyllä on ne tuomarit ja syyttäjät pönttöjä jotka sallivat tälläsen hölmöilyn.Kehtaavatkin,piruvieköön varsinkin ku yleensä saavat helvetin suuret palkkionsa veromarkoista.

Ei mitään huiveja yms kasvojen eteen,jos rikoksen tehny niin vois olla myös munaa näyttää kasvonsa

SUOMI SUOJELEE RAISKAAJIA JA PEDAREITA!!! JA KAIKKEIN ENITEN RAISKAAJA KYTTÄ KUSIPÄÄ HULLUA!! EHDOLLISTA VOI VITTU TEITÄ…..!!!

raiskaus rikoksista ja lapsiinsekaantujilla ei pitäisi olla oukeutta piiloutua medialta! koska tällä torakka kastilla on sauraus uusia niinkin vakavia rikoksia!!!!

Mitäs sitten jos syyttettyä henkilöä hoitava yhteisö ns.hyvänhoidon turvaajat ovat hoitaneet henkilön psyyke ongelmat fyysisillä toimenpiteillä.Jos tälläinen henkilö tekee rikoksen ja joutuu vielä oikeudessa median katseltavaksi mielestäni tämä on kohtuutonta julmuutta ihmiselläkin on vaan tietyt rajat mitä kestää.

Murhamiesten/naisten naamat julkisuuteen,samoin raiskaajien ja lapsiin sekaantujien/pahoinpitelijöiden.On se vitun kumma että oikeuslaitos hyyssää näitä saatanan vammasia!!Imekää munaa tuomarit ja lautakunta!!

Ihan naurettavaksi pelleilyksi menny tämä homma. Eikö niihin oikeussaleihin saa minkäänlaista kuria? Jos on pokkaa tappaa ihminen niin on kyllä ihme pelkuri jos ei ole pokkaa sitten näyttää kasvojaan.

Ja raiskauksista tuomittujen ihmisten naamat pitäisi tietenkin julkaista lehdissä ja netissä! Ne oikeuden langettamat ”tuomiot” on yleensä ihan naurettavan pieniä mutta jos ihmiset tuntisi tämän raiskaajan kaduilla niin saattaisi tämä liero saada teoistaan edes jonkinlaisen rangaistuksen…

Henkirikoksista, törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeistä seksuaalirikoksista syytettyjen naamat pitäisi viimeistään siinä vaiheessa julkaista, kun heidät syyllisiksi tuomitaan. Tämän lisäksi ko. henkilöistä voisi olla joku rekisteri olemassa, mistä näkyisi nimi, kuva, tuomion ajankohta ja itse tuomio tietysti.

Jos on tuollaista kärsimystä voinut muille aiheuttaa niin pitäisi siinä vaiheessa tiedot olla saatavilla, jotta osaisi jatkossa vaikkapa hieman varoa jos sama tyyppi sattuu jossain tulemaan vastaan.

Muutenkin kovemmat tuomiot tosiaan näistä pahemmista rikoksista ja varsinkin rikoksenuusijoille kovemmat tuomiot uusista rikoksista.

Kyllä suomen oikeuslaitos/tuomarit ovat uskoma-
ton yhdistelmä. Kaikki murhamiehet ja muut kon-
nat pitävät heitä ihan pelleinä. Eikö tuomaril-
la ole valtaa ja uskallusta määrätä salissa
olemaan kasvot paljaina? Ilmeisesti pelkäävät
oman henkiriepunsa puolesta. Mutta suomihan
tunnetaankin rikollisia suojelevana maana.

Kyllä suomen oikeuslaitos/tuomarit ovat uskoma-
ton yhdistelmä. Kaikki murhamiehet ja muut kon-
nat pitävät heitä ihan pelleinä. Eikö tuomaril-
la ole valtaa ja uskallusta määrätä salissa
olemaan kasvot paljaina? Ilmeisesti pelkäävät
oman henkiriepunsa puolesta. Mutta suomihan
tunnetaankin rikollisia suojelevana maana.

Onko Alibi koskaan kirjoittanut seuraavasta aiheesta? Eli siis joutuiko kaunis Lolo Ferrari todella henkirikoksen uhriksi?
Ihan tulee Marilyn Monroe mieleen, kun miettii kulttia hänen ympärillään.

Antakaa oikeudessa olevien peittää kasvonsa, välttämättä ei ole kyse siitä ettei halua näyttää omaa naamaa muille, kyseessä voi olla myös omaisten säästäminen, ootteko naaman esille vaatijat ajatelleet tätä? Entä jos jonkun teidän mies, vaimo, veli, sisko tekee rikoksen, haluatteko myös sillon jotta naama on näkyvillä?? Miksi tuhota muiden rikoksesta epäillyn läheisen elämä? Miksi kasvattaa vielä enemmän näiden paineita ja pahaa mieltä? Jos sun pomo tietää mitä läheises tekee, antaako se hyvän kuvan? Vaikka ei olis mitään tekemistä ihmisen tai asian kanssa, läheisetki aina kärsii! Jos sen voi vähentää kasvojen peittämisellä, sallitaan se…

Vaatikaa silloin tätä yhtä voimakkaasti kuin teille ulkopuolisten kohdalla.

Miksi sallitaan tämmöinen pelleily? Oikeus- salin halventamista!

EHDOTTOMASTI EI SAISI KÄYTTÄÄ HUPPUA,HUIVIA LEHTEÄ TMS.KASVOJENSA EDESSÄ. JOS OIKEUTEEN JOUTUU NIIN OLKOON SITTEN VASTUUSSA KANSSA. SIITÄ PITÄISI OLLA TUOMARILLA SANAVALTA JA KIELTÄÄ MOISET RÄTIT!!!!

Syytetty seisköön ilman peittoja kasvolla
sillä mitä ihminen kylvää sitä hän myös niittää

pärstä esiin,luulisi se päivänvalon kestävän,kun kerran väkivaltaankin pystyy.Naama esiin ja lakit pois päästä.

Kylllä täytyy sanoa, että tuomarit ovat lepsuja ja ehkä pelkäävätkin roistoja/syytettä. Ei mitään kasvon peittoja vaan kuvausaikaa tarpeeksi lehtikuvaajille.
Olen itse toiminut pitkän aikaa käräjäoikeuden lautamiehenä ja nyt jo herastuomarina. Olen ihmetellyt sitä, että tuomarit sallivat kasvojen peittämisen ja jopa lakki pääsä istumisen käräjillä.

mahdatko olla alibin lukija ollenkaan? Mitäs rikoksista pitäis sit lehdissä kertoa? Outoa.

Mun puolesta voivat kasvonsa peittää, ei kiinnosta minkä näköistä porukkaa ovat. Muutenkaan tarvis niin tarkkoja selontekoja kaikista rötöksistä tulla julkisuuteen, minä ainakaan en niillä tiedoilla mitään tee.

Ei asiat ole aina niin musta-valkoisia ja joskushan syytetty on oikeesti syytön.

kyllä pitäs olla pokkaa naama näyttää jos on pokkaa tappaa ensin! kyllä siinä enemmän onkin kyse vaan ”muodista” joka käräjillä nykyään vallitsee! Mun ystävä on tuomittu useamman kerran törkeistä huumausainerikoksista ja aina on naamallaan esiintyny käräjillä ja alibissakin! Pellet pelleilee!

Ei missään nimessä mitään huppuja kasvojen eteen.Kyllä pitää kanttia olla esiintyä ilman mitään peittoa oikeuden edessä.Vankipuvut käyttöön takaisin linnassa ja oikeudessa. Kyllä pitäis tuomareilla myös olla kanttia kieltää kaikenlaisten rättien käyttö istunnoissa.Suoranaista oikeuden häpäisyä.Oikeus-sali nykyään kuin markkinatori.

Suomen lainvalvojat(tuomarit)täysin lepsuja.Ei voi oikein käsittää kun seuraa heidän suhtautumista ”rosvoihin”.Heillä ei ole kanttia järjestyksen yllä pitämiseen oikeus-salissa.Ennen rosvotkin kunnioittivat oikeusalia,ja esiintyivät ryhdikkäästi tuomioita kuunnellessaan.Että tuomarit ryhdistäytykää,ja vaatikaa kunnioitusta.

Suomen lainvalvojat(tuomarit)täysin lepsuja.Ei voi oikein käsittää kun seuraa heidän suhtautumista ”rosvoihin”.Heillä ei ole kanttia järjestyksen yllä pitämiseen oikeus-salissa.Ennen rosvotkin kunnioittivat oikeusalia,ja esiintyivät ryhdikkäästi tuomioita kuunnellessaan.Että tuomarit ryhdistäytykää,ja vaatikaa kunnioitusta.

EIKU LÄRVIT NÄKYVIIN!! HIIRET VAIN PIILEKSII EI KUNNON JÄTKÄ!! JA MITÄ V…ua SITÄ KÄRÄJILLÄ PITÄÄ PIILOTELLA KU SEURAAVASSA LEHDESSA PAISTATELLAAN NIIN LÄRVI PALJAANA JOKA SUUNNASTA=0

Kun heillä on pokkaa tehdä rikoksensa niin pitäisi olla myös kanttia näyttää naamansa. Minusta on turha puhua syytettyjen ”intimiteettisuojasta/oikeusturvasta” koka he itsekään eivät raakoja rikoksia tehdessään ole uhreilleen sitä suoneet.
Monissa jutuissa ollaan rehennelty tutuille ja bubeissa tekemisistään.
Minusta on käsittämätöntä millaista leikkiä tuomarit sallivat oikeussaleissa noilta huppumiehiltä.
Lisäksi minusta heille pitäisi antaa lakimiehiksi vain yleisen oikeusaputoimiston nimilista mistä valita haluamansa. Mieletöntä että saavat valita noita huippujuristeja jotka maksavat yhteiskunnalle miljoonia. Ei yksikään rikollinen palkkioita itse maksa vaan VERONMAKSAJAT!!!
Rikollisia hyyvätään kaikella mahdollisella tavalla, hiukan pitäisi rajoittaa ”nakkivarkaiden” ylempiin oikeusasteisiin valittamistakin.
Meni vähän sivuun aiheesta, mutta kun on kerrankin tilaisuus.

On toi niin uskomatonta. Siis jos on joutunut edes epäillyksi murhasta, on elämä jo niin ulkona raiteiltaan että kasvot voisi tuoda esiin. Mun mielestä lakiesitys siitä, että murhista ja tapoista syytetyt EIVÄT saa peittää kasvojaan oikeussalissa olisi ihan paikallaan. Jos on jotain kerran tullut hölmöiltyä, niin ei voi niin munaton olla, ettei kasvojaan voi lehdille näyttää. Tosin, luetaan vankilassakin lehtiä, että pelkääkö nää pellet että joku tekee pahaa muurien sisäpuolella? Suomen oikeuskäytäntö on muutenkin turhan lepsu. Pahoinpitelystä, tapoista, jne saa muutamien vuosien tuomiot, kun taas siitä että on kilon verran amfetamiinia jemmannut kannon alle, saa pari-kolme vuotta. Ensimmäisestä tapauksesta saisi antaa heti sen kymmenen vuotta – oppisivat olemaan s***tna!

muualla paitsi Suomessa varoituksena muille näytetää pahimpien rikollisten katvot ilman peittoja

sNiin vasta kun on tunnustanut tekosensa ettei syytöntä leimata

Luusi olevankanttia ja pokkaa esiintya kasvotpaljaanak kun ollut otsaa tehdä k joitain

hirmutekojakin’ Ja tietäishän väistää

Syytetty saatta ihan oikeasti joskus olla syytön. Miksi menettää kaikki mahdollisuudet elämässä jonkun turhan mediahässäkän takia. Kun pärstä on komeillut lehdissä ja uutisissa niin joku varmaan haluaa tällaisen huomion jälkeen palkata ” julkkiksen”.

Ei siitä ole kuin 20 vuotta, kun pankkiryöstäjiä tuotiin käräjille käsiraudoissa, kasvot paljaana, kameroiden edessä. Käsiraudat avattiin vasta istunnon alkaessa, jota ennen sai kuvata 15 minuuttia. Nykyään tuntuu käräjillä saavan pitää vaikka karaoke-esityksen. Murhamiesten kasvot paljaana kameroiden eteen, ei mitään huppuja tai mehiläisenhoitajanasua !!

nää ampparin käyttäjät kovii jätkii.siis myös rosikses läsit esiin.kun uivat syvis vesis nii kärsikööt tuomiot kuin kastemadot-paljaana ja limasena!

Kääriytykööt vaikka 10×10 metriseen pressuun. Hällä väliä.