Koronahuijaukset rantautuivat Suomeen – uhri menetti 2 000 euroa

Aina löytyy valitettavasti niitä, jotka näkevät kanssaihmisten hädän hyötymismahdollisuutena. Suomessa on tapahtunut ensimmäinen viranomaisten tietoon tullut tapaus, jossa koronapandemiaa on käytetty häikäilemättömästi hyväksi.

Vihdissä asuvan henkilön ikkunaan oli eilenillalla koputettu. Oven avaamisen jälkeen kaksi  miestä oli esittäytynyt koronavirustutkijoiksi. Toinen mies oli asukkaan ilmoituksen mukaan kiinnittänyt hänen huomionsa jututtamalla häntä keittiössä. Tällä välin toinen mies olisi kierrellyt asunnossa. Vähän ajan kuluttua asukas oli huomannut asunnossaan kolmannenkin miehen tutkintakierroksella.

”Koronatarkastuksen” jälkeen asukasta pyydettiin maksamaan kymmenen euron tarkastusmaksu maksupäätteen tapaisella laitteella. Miesten lähdettyä uhri huomasi, että häneltä oli viety 2 000 euroa käteistä. Lisäksi kateissa oli arvoesineitä ja alkoholijuomia.

Alla poliisin julkaisemat tuntomerkit epäillyistä.

Epäilty1: noin 30-vuotias mies, pituus n. 200 cm, vartaloltaan pulska, tummat hiukset. Tekohetkellä päällä tummat vaatteet.

Epäilty2: noin 30-vuotias mies, pituus n. 170-180cm, vartaloltaan pulska. Samannäköinen kuin toinen 30-vuotias mies ja pukeutunut samalla tavalla.

Epäilty3: noin 60-vuotias mies, pituus 170-180cm, hoikkavartaloinen. Tekohetkellä pukeutunut farkkuihin, ruskeaan villapaitaan ja harmahtavaan myssyyn.

Poliisi korostaa, että koronatestejä ei suoriteta kotioloissa tai esimerkiksi yrityksissä.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, korona, varkaus, Vihti