Koulutytöt aiheuttivat etsintäoperaation Ranualla

Kaksi 9-vuotiasta koulutyttöä oli tiistaina ollut odottamassa koulukyytiä Ranuan kirkonkylän ala-asteella, kun he yllättäen päättivät lähteä karkuteille. Taksin kuljettajan viimeinen havainto tytöistä oli noin klo 14.30. Vanhemmat etsivät tyttöjä lähitienoolta tuloksetta, jonka vuoksi hälyttivät poliisin paikalle klo 16.10. Alusta lähtien oletuksena oli, että tytöt piilottelevat tahallaan etsijöitään.

Poliisi ja omaiset haravoivat Ranuan keskustaa ja lähimetsiköitä illan ajan. Paikalle hälytettiin Vapepan eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun Ranuan paikallisosasto. Lisäksi paikalle oli tulossa poliisikoirapartio Kemijärveltä ja helikopterinkin käyttöön etsinnöissä varauduttiin.

Kun poliisi ja Vapepa oli kokoontunut yhteen etsintöjen aloittamiseksi, saatiin tieto, että tytöt olivat löytyneet. Sivullinen henkilö oli kiinnittänyt huomionsa myöhäiseen aikaan ulkona liikkuviin tyttöihin. Tytöt löytyivät noin klo 20. Tytöt olivat löytyessään hyväkuntoisia.

Poliisi toivoo kaikkien vanhempien ottavan puheeksi lapsiensa kanssa, millaisen operaation tällainen ajattelematon teko viranomaisille aiheuttaa.

Teksti: Alibi.fi