Levillä anastettiin arvokkaita talvivaatteita

Ulkomaalaisten turistien epäillään anastaneen Levillä 2.-7.1.2024 välisenä aikana arvokkaita talvivaatteita työntämällä ne mukanaan olleeseen tyhjään lastenvaunuun. Lisäksi seurue oli käynyt syömässä ravintolassa, jonka laskun he jättivät maksamatta. Poliisi tavoitti epäillyt, otti heidät kiinni ja pidätti heidät.

Seurueeseen kuuluivat isä, äiti, heidän aikuinen tyttärensä ja tyttären mies. Valvontakameroiden mukaan he kiertelivät ruuhkaisissa liikkeissä ja myyjiltä huomaamatta saivat repäistyä hälyttimet irti, mitkä piilottivat muiden vaatteiden taskuihin. Hälyttimiä poistaessa epäiltyjen käsiin tuli vertavuotavia haavoja, joilla he sotkivat liikkeeseen jääneitä vaatteita.

Liikkeille syntyi tuhansien eurojen vahingot

Liikkeille on aiheutunut yhteensä useiden tuhansien eurojen vahinko. Esitutkinnassa epäillyt kiistivät anastaneensa tuotteita ja kertoivat vain unohtaneensa maksaa, mutta suostuivat korvaamaan osan vahingoista. Poliisi myös takavarikoi heidän hallustaan käteistä rahaa.

Pidätetyt on vapautettu ja he ovat palanneet kotimaahansa. Asiaa tutkitaan varkautena ja esitutkinta on kesken.

Poliisi etsii nutukkaiden omistajaa

Seurueen hallusta löytyi uudet ja käyttämättömät siepakkaat/nutukkaat, joiden omistajuus ei ole tiedossa. Voit tiedustella näitä tuntomerkkejä vastaan Kittilän  poliisiaseman rikostutkinnalta numerosta puh. 0295 466 990.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Levi, poliisi, talvivaate, varkaus