Lounais-Suomen poliisilla pääsiäisenä 1200 hälytystehtävää

Lounais-Suomen poliisin pääsiäinen sujui suhteellisen rauhallisesti.

Aktiivisen liikenteenvalvonnan tuloksena liikennerikokset työllistivät poliisia erityisesti pitkäperjantaina ja lauantaina. Päivävuoroissa poliisi valvoi yleistä järjestystä ja turvallisuutta oma-aloitteisten tehtävien kautta kattavasti koko alueellaan. Yövuoroissa häiriökäyttäytymistä esiintyi sekä ravintoloiden edustoilla että yksityisasunnoissa.

Tehtävämäärissä on kuitenkin huomattavaa kasvua viime pääsiäiseen, mutta tämä selittyy poliisin oma-aloitteisten tehtävien lisääntymisellä.

Pääsiäisen menoliikennettä valvottiin tehostetusti kiirastorstaista lähtien. Poliisia työllistivät erityisesti pitkäperjantaina ja lauantaina useat liikennerikokset. Ajokelin ollessa hyvä ympäri poliisilaitoksen aluetta mitattiin huomattava määrä törkeitä ylinopeuksia. Lisäksi poliisi pysäytti useita kortittomia kuljettajia sekä rattijuoppoja.

Lauantaina iltapäivällä poliisipartio havaitsi pohjoisessa Turussa savupatsaan, joka näytti nousevan kiinteistön pihalta. Poliisi meni tarkastamaan tilannetta ja totesi uudehkon henkilöauton palavan omakotitalon pihassa. Paikalta otettiin kiinni päihtynyt mies, jonka epäillään sytyttäneen auton tahallaan tuleen. Ihmisiä ei ollut vaarassa, mutta auto tuhoutui palossa täysin ja vieressä ollut rakennus kärsi vahinkoja.

Poliisilla oli Lounais-Suomessa pitkäperjantain klo 18.00 ja pääsiäismaanantain klo 08.00 välisenä aikana yhteensä 1204 hälytystehtävää. Vastaava luku viime pääsiäiseltä oli 887, mutta huomattavan tehtävämäärän kasvun selittää oma-aloitteisten tehtävien lisääntyminen viime vuoteen verrattuna. Tällä tavalla poliisi on pyrkinyt ennalta estämään rikoksia ja näkynyt paikoilla, joissa yleisesti esiintyy häiriöitä.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: pääsiäinen, poliisi