Miehen kiinniotto aiheutti mellakan Oulussa – poliisi joutui käyttämään OC-sumutetta

Varhain tänä aamuna Oulun keskustassa puhkesi mellakka, joka sai alkunsa miespuolisen henkilön kiinniottamisesta. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäillyn aggressiivisesta käyttäytymisestä. Kun poliisi meni paikalle, mies oli yrittänyt vahingoittaa virkavallan autoa.

Kun tilannetta ryhdyttiin selvittämään, mies muuttui poliisin mukaan aggressiiviseksi. Tästä syystä epäilty päätettiin ottaa kiinni. Hän ryhtyi vastustamaan poliisia ja hänet otettiin hallintaotteeseen.

Poliisipartion ympärille oli tämän jälkeen kertynyt lukuisten ihmisten joukko, joka oli vaatinut vapauttamaan miehen. Joukossa oli ollut mieshenkilö, joka oli poliisin mukaan yllyttänyt väkijoukkoa käymään virkavallan kimppuun. Häntä epäillään epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, mellakasta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Paikalle jouduttiin kutsumaan lukuisia partioita, jotta väkijoukko saatiin hajaantumaan. Poliisi joutui turvautumaan myös OC-sumutteen käyttöön. Tapahtuman vakavuudesta huolimatta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Lukuisia henkilöitä epäillään mellakasta ja ensimmäiseksi kiinniotettua miestä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Poliisi jatkaa kiinniotettujen epäiltyjen kuulustelua ja mellakkaan osallistuneiden epäiltyjen henkilöllisyyden selvittämistä.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: joukko, mellakka, mies, Oulu, poliisi