Näin poliisi selvitti yhden Suomen oudoimmista henkirikoksista!

Suomen rikoshistorian yksi erikoisimmista tapahtumasarjoista sai alkunsa kesällä vuonna 2007, kun Tampereen Kurussa sijaitsevalla kesämökillä pieni poika sai yliannoksen insuliinia ja saman viikon aikana Ylöjärvellä sijaitsevassa Ylisen kuntoutuskeskuksessa paljastui outo kuolemantapaus.

Insuliinisurman tekijäksi paljastui 26-vuotias sairaanhoitaja Katariina Lönnqvist. Nyt jutun tutkinnanjohtaja on antanut Alibi-lehdelle laajan haastattelun. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo Alibin ”Rikoksen ratkaisu” -juttusarjassa vaihe vaiheelta tutkinnan etenemisestä, siitä, miten rikos ratkaistiin ja epäilty sairaanhoitaja vietiin oikeuden eteen.

Tuominen kuvailee Lönnqvistiä vaikeaksi kuulusteltavaksi. Nainen vaikutti kuulusteluissa tunteettomalta ja hän oli usein unelias.

Julkisuudessa ei ole aiemmin käsitelty sitä, että tutkinnan loppumetreillä paljastui vielä yksi henkirikos, josta Lönnqvist olisi saanut syytteen murhasta. Sitä hän ei kuitenkaan saanut, koska surmasi itsensä Turun vankilassa.

Aiheesta lisää uusimmassa Alibi-lehdessä.

Teksti:Mika Lahtonen