Nainen antoi uhrilleen kolmen päivän ajan tyrmäystippoja – päättyi järkyttävällä tavalla

53-vuotias yhdysvaltalaisnainen tuomittiin torstaina 25 vuoden vankeusrangaistukseen henkirikoksesta. Etelä-Carolinan osavaltiossa asuva Lana Clayton oli laittanut aviomiehensä veden sekaan silmätippoja kolmen päivän ajan viime vuoden heinäkuussa. Mies menehtyi myrkytyksen seurauksena.

Clayton kertoi oikeudessa, että hänen ei ollut tarkoitus surmata miestään. Uhri oli kuulemma kohdellut häntä kaltoin pitkän aikaa. Tuomittu oli omien sanojensa mukaan halunnut vain aiheuttaa uhrilleen huonovointisuutta. Silmätippoja käytetään myös tyrmäystippoina. Niiden vaikutus perustuu verenpaineen äkilliseen romahtamiseen.

Naista syytettiin alun perin murhasta. Hän teki kuitenkin syyttäjän kanssa sopimuksen, jonka johdosta hän tunnusti lievemmän henkirikoksen. Täkäläisittäin voitaisiin puhua törkeästä kuolemantuottamuksesta tai taposta. Yhdysvalloissa on rikosnimike, jolla tarkoitetaan kuolemantuottamusta tavalla, joka on laiton. Tässä tapauksessa tuomitun katsottiin aiheuttaneen miehensä kuoleman myrkyttämisellä, mutta taustalla ei kuitenkaan ollut surmaamistarkoitusta.

Lähde: CBS

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: henkirikos