Nainen onnistui huijaamaan tukia yhteiskunnalta 700 000 euron edestä

Iso-Britanniassa on julistettu tuomio törkeästä petoksesta, joka tehtailtiin vuosien 2005 ja 2018 välisenä aikana. Frances Noble, nyt 66, onnistui huijamaan yhteiskunnalta tukia 600 000 punnan eli noin 700 000 euron edestä. Nainen tuomittiin neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaisukseen.

Noble esitti, että hän olisi ollut täysin kykenemätön liikkumaan. Iso-Britanniassa on mahdollista saada rahana tukea, joka on tarkoitettu kotihoitajien palkkaamiseen. Nainen ”makasi” sängyssään kolmentoista vuoden ajan. Hänen kotonaan kyllä kävikin hoitajia, mutta ainoastaan murto-osa tuista käytettiin heidän palkkoihinsa.

Nainen siirsi noin 200 000 euroa rahoista tyttärelleen ja tämän aviomiehelle. Heidän on todettu syyllistyneen rahanpesuun, mutta tuomiota ei ole vielä julistettu.

Viranomaiset ryhtyivät tutkimaan petosvyyhtiä vuonna 2019. Nainen oli muun muassa nähty ravintolassa syömässä ja ulkoiluttamassa koiraansa. Kerran kotihoitaja oli yllättänyt ”kävelykyvyttömän” asiakkaansa suihkusta.

Lähde: Mirror

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos, sosiaaliturva