Nainen palkattiin selvittämään yritykseen kohdistunutta huijausta – kavalsi vielä 860 000 euroa lisää!

Iso-Britannian Derbyssa toimiva, viinin myyntiin keskittyvä yritys joutui härskin kavalluksen kohteeksi. Vintage Wines Ltd oli joutunut vuosituhannen alussa jonkinlaisen huijauksen kohteeksi. Firma palkkasi alueella ammattitaidostaan tunnetun kirjanpitäjän selvittämään sotkua.

Patricia Mannin työnteko tuntui sujuvan mallikkaasti. Vuonna 2016 hän kertoi johdolle, kuten asiaan kuuluu, yrityksen ajautuneen maksuvaikeuksiin. Kaksi vuotta myöhemmin saman asian tiimoilta otettiin yhteyttä myös pankista. Asiaa ryhdyttiin selvittämään.

Kävi ilmi, että kirjanpitäjä oli tehnyt omalle tililleen luvattomia siirtoja. Nainen myönsikin kavaltaneensa työnantajaltaan 50 000 puntaa eli noin 55 000 euroa. Hän lupasi maksaa kaiken takaisin, kun saa talonsa myydyksi.

Tapauksen tutkintaa kuitenkin jatkettiin. Kävi ilmi, että kirjanpitäjän tunnustama summa oli vain jäävuoren huippu. Hän oli kavaltanut yhteensä 800 000 puntaa eli noin 860 000 euroa kaksitoista vuotta kestäneen työsuhteensa aikana. Patricia Mann, 73, tuomittiin tällä viikolla kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kirjanpitäjä ajoi yrityksen niin suuriin maksuvaikeuksiin, että omistaja on joutunut myymään omaisuuttaan ja lunastamaan eläkevakuutuksensa ennenaikaisesti välttääkseen konkurssin.

Lähde: Nottinghamshiren poliisi.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kavallus, kirjanpitäjä, tuomio, työntekijä