Nainen syytti 15 miestä turhaan – joutuu itse linnaan kymmeneksi vuodeksi

Iso-Britanniassa saatiin tällä viikolla päätökseen hovioikeuskäsittely jutussa, jonka alioikeustuomio annettiin vuonna 2017. Tuolloin 25-vuotias nainen tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan, koska hän oli tehnyt lukuisia perättömiä rikosilmoituksia. Nainen väitti kolmen vuoden aikana joutuneensa viisitoista kertaa raiskauksen tai muun seksuaalirikoksen kohteeksi.

Kaikissa tapauksissa hän syytti eri miestä. Rankimman kohtalon koki mies, joka joutui turhan takia kahdeksi vuodeksi vankilaan. Nainen puolestaan sai yli 10 000 euron korvauksen ”kärsimyksistään”. Poliisi käytti olemattomien rikosilmoitusten tutkimiseen 6 400 tuntia. Näin ollen nainen aiheutti veronmaksajille lähes 300 000 euron laskun sarjavelehtelullaan.

Nainen valitti pari vuotta sitten saamastaan tuomiosta. Tuomittu on jo aiemmin tuonut esiin olevansa homoseksuaali ja hän yritti vedota siihen, että tuomion kovuus johtuisi jonkinlaisesta stereotyyppisestä kohtelusta. Oikeudessa ei sympatiaa herunut tälläkään kertaa. Naisen toimintaa pidettiin törkeänä sekä syytettyjä miehiä että yhteiskuntaa ja oikeusjärjestelmää kohtaan. Edessä on siis vuosikymmen telkien takana.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: perätön ilmianto