Näitä miehiä etsitään Pyhtään ammuskelusta epäiltyinä

EDIT 10.4.2020:

Poliisi tavoitti etsintäkuulutetut miehet tänä aamuna Kotkan Juurikorvesta. Kiinniottoa edelsi useita tunteja kestänyt poliisioperaatio.

‒Kukaan ei loukkaantunut kiinniotossa, eikä siinä jouduttu käyttämään ampuma-asetta. Asia jatkuu nyt teknisen ja taktisen tutkinnan keinoin, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen, olivatko miehet aseistautuneita kiinniottohetkellä.

Alkuperäinen teksti alla. Epäiltyjen kuvat ja nimet on poistettu. Poliisi julkaisi tiedot poikkeuksellisesti epäiltyjen tavoittamiseksi.

Viime yönä Pyhtäällä nähtiin laaja poliisioperaatio. Poliisi pyysi virka-apua sekä Rajavartiolaitokselta että Puolustusvoimilta.

Tapahtumat saivat alkunsa Kotkan Saksalasta. Helvetin enkelit -moottoripyöräkerhon tilojen ulkopuolella ammuskeltiin poliisin tämänhetkisen epäilyn mukaan. Virkavalta ryhtyi etsimään kahta epäiltyä.

Heidät saatiin piiritettyä Pyhtäällä, mutta epäillyt pääsivät pakenemaan. Poliisin etsintöjen aikana metsästä kuului laukauksia ja miesten epäillään ampuneen poliisia kohti. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

– Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia. Yöllä operaatiosta ei ollut sivullisille vaaraa, mutta nyt tilanne on haastavampi ja vaativa, kun epäillyt ovat edelleen karussa, kuvailee tilannetta rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi on poikkeuksellisesti julkaissut epäiltyjen kuvat ja nimet. Kyseessä ovat vuonna 1975 syntynyt (epäilty 1) ja vuonna 1993 syntynyt (epäilty 2). Poliisi ohjeistaa kansalaisia soittamaan havainnoista välittömästi hätänumeroon 112.

Muista tapaukseen liittyvistä tiedoista voi ilmoittaa numeroon 050 447 9574  tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.krp(a)poliisi.fi.

Poliisi jatkaa etsintäoperaatiota Etelä-Kymenlaakson alueella. Etsintää johtaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos, mutta tutkinta siirtyy tämän päivän aikana Keskusrikospoliisille.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: ammuskelu, etsintäkuulutus, Pyhtää