Nastolassa murtauduttiin omakotitaloon ja ammuskeltiin – tutkinta saatu päätökseen

Keskusrikospoliisi on saanut päätökseen Nastolassa vuonna 2020 tapahtuneen kahden epäillyn murhan yrityksen tutkinnan. Teoista epäillään vuonna 1990 syntynyttä miestä ja toista, häntä viisi vuotta vanhempaa miestä.

Tutkinnan perusteella epäillyt murtautuivat omakotitaloon ja ampuivat ampuma-aseilla. Talossa oli paikalla kaksi henkilöä.

Murhan yritysten lisäksi KRP on tutkinut rikoskonaisuuteen liittyen muun muassa ampuma-aserikoksia, tapon yritystä ja räjähderikoksia. Rikoskokonaisuudessa on yhteensä seitsemän epäiltyä. Heistä osalla on poliisin mukaan kytköksiä järjestäytyneisiin rikollisryhmiin.

Tutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Hämeen poliisilaitoksen, Euroopan unionin rikosoikeudellisen yhteistyöviraston Eurojustin ja Euroopan poliisiviraston Europolin kanssa.

– Epäillyillä oli käytössään SkyECC-puhelimet, ja poliisi pääsi käsiksi epäiltyjen väliseen salattuun viestinvaihtoon, josta saatiin tärkeää tietoa tapahtumien kulusta. Poliisin esitutkintamateriaaliin sisältyy myös valvontakameratallenne, jossa näkyy kahden aseistautuneen ja naamioituneen henkilön murtautuminen omakotitaloon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo KRP:sta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Ampuminen, murhan yritys, Nastola, omakotitalo