Nykytekniikka pelasti eksyneen lapsiperheen Satakunnassa

Lounais-Suomen poliisi on tiedottanut viikonloppuna tapahtuneesta operaatiosta, joka kuvainnollistaa mainiosti nykytekniikan mukanaan tuomia keinoja. Vuosia sitten samainen tapaus olisi aiheuttanut huomattavasti enemmän työtunteja.

Lapsiperhe oli lähtenyt Satakunnan alueella metsään laavuretkelle. Illan pimetessä he eivät olleet enää löytäneet takaisin autolleen. Esimerkillisesti perheen puhelimeen oli ladattu 112-sovellus. Sen avulla hätäkeskuksen järjestelmä teki hyvin tarkan paikannuksen perheen olinpaikasta.

Poliisipartio meni läheiselle metsäautotielle ja nosti lämpökameralla varustetun kuvauskopterin ilmaan. Havainto perheestä tehtiin muutamassa minuutissa. Eksyneet pääsivät takaisin tielle kopterin valoja seuraamalla.

– Vaikka perhe oli lämpimästi pukeutunut, eikä heillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, saivat he jännittävän oppitunnin siitä, että he olivat varustautuneet hyvin, että he toimivat järkevästi, ja että meillä on tosi hyvät mahdollisuudet auttaa erilaisin tavoin, poliisista todetaan.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: 112-sovellus, eksyminen, kuvauskopteri, lämpökamera, paikannus, poliisi, tekniikka