Oriveden kouluammuskelun motiivi vahvistui

 Riitaisa eroprosessi näyttää olevan Oriveden kouluammuskelun motiivi. Lukuisat lähteet ovat vahvistaneet Alibille, että koulun 16-vuotias tyttöoppilas oli halunnut erota vuonna 1989 syntyneestä poikaystävästään. Tyttö oli ollut jo aiemmin kateissa ja hänestä tehtiin katoamisilmoitus poliisille. Sitä tutkittaessa paljastui, että hänen poikaystävänsäkin oli kateissa. Tyttö löydettiin lopulta Pohjois-Suomesta. Tänään erosta vihastunut mies ampui ensin toimistotiloissa tytön isää valopistoolilla käteen. Sen jälkeen mies siirtyi Tampere-Jyväskylä-tien toiselle puolelle koululle ja marssi kohti tytön luokkaa. Opettaja sai työnnettyä oven kiinni ja laitettua sen lukkoon. Tämän jälkeen mies ampui metsästyskiväärillä kuusi laukausta, jotka lävistivät oven. Kukaan koulussa olleista ei loukkaantunut.

Ensimmäisen poliisipartion saapuessa koululle ampuja käveli ovella vastaan. Poliisi käskytti miestä voimakkaasti, jonka seurauksena hän antautui ilman vastarintaa.

Poliisin puoliltapäivin järjestämä tiedotustilaisuus kesti vain 15 minuuttia. Sen aikana kerrottiin vain perustiedot. Poliisi ei halunnut puhua sanaakaan motiivista.

Teksti:Mika Lahtonen