Body-tagin alkuskriptit

Oriveden kouluampuja: ”Tarkoitus oli ampua neljä ihmistä!”

Oriveden kouluampuja on tunnustanut kuulusteluissaan, että hänen tarkoituksensa oli ampua yhteensä neljä ihmistä. Pirkanmaan poliisi on jatkanut Orivedellä 30.3.2012 tapahtuneen ampumavälikohtauksen tutkintaa. Poliisi on kuluneen viikon aikana kuulustellut lukuisia asianomistajia ja todistajia. Kuulusteluissa tapahtumien kulku on täsmentynyt.

Rikoksesta epäilty, vuonna 1989 syntynyt Orivedeltä kotoisin oleva mies kertoo tapahtumien edenneen järjestelmällisesti. Ahteentiellä tapahtuneen ampumisen osalta epäilty kertoo, että tarkoitus oli surmata entisen tyttöystävän isä. Merkinantopistoolilla ammuttu laukaus kuitenkin vain haavoitti uhria olkavarteen.

Epäilty kertoo Oriveden Yhteiskoululle siirtymisen syyksi sen, että hänen oli tarkoitus surmata kolme koulun oppilasta, jotka epäillyn mukaan olivat aiheuttaneet harmia hänen entiselle tyttöystävälleen. Epäilty kertoo, että hänen ei ollut tarkoitus vahingoittaa entistä tyttöystävää, vaan hakea hänet jollakin tavalla turvaan. Ampujan nimeämistä kohdehenkilöistä kaksi oli oven läpi ammutussa luokkahuoneessa. Yksi henkilöistä oli eri luokalla ja hän oli ampumishetkellä muualla koulun tiloissa.

Kuulusteluissaan epäilty ei osaa selittää toimintaansa kaikilta osin. Hänen lähettämistään mielentilatutkimukseen tullaan esittämään jo esitutkinnan aikana.

Teksti:Mika Lahtonen