Ota kantaa: Pitäisikö kannabis laillistaa?

Mitä mieltä olet kannabiksen laillistamisesta? Pitäisikö kannabiksen käyttö sallia?

Keskustele illan aiheesta ja ota kantaa.

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Kannabiksen riippuvuus on verrattavissa kofeiiniriippuvuuteen.

Laillistamisesta on ulkomailla positiivisia kokemuksia.

Kieltolaki aiheuttaa enemmän ongelmia kuin hamppu. Kovia aineita saa samalta diileriltä kuin ”katulätkääkin”.
Kotikasvattajasta tulee rikollinen siinä vaiheessa kun poliisi löytää. Käyttäjiä voi sinunkin ympäristössä olla useita, mutta et vain osaisi epäillä heitä kun ovat niin siististi pukeutuneita ja elämä kohdallaan. On toki niitä poikkeuksia, mutta eivät kaikki ole sellaisia.

Ongelmakäyttöä esiintyy.. ainoa ongelma on että toleranssi nousee ja on pidettävä taukoa. Polttaminen on haitallinen vaihtoehto, sitä voi myös höyrystää tai leipoa kekseihin/kaakaoon.

Lääkekäytöstä on positiivisia kokemuksia, byrokratia tekee hommasta erittäin vaikean prosessin.

Mieluummin tarjoaisin lapselleni hamppua kuin ostaisin sille viinaa. Viina tappaa, kannabis ei.

TOTTA HELVETISSÄ PITÄIS LAILLIS
-Laillistaminen ohjaisi tulot valtiolle
-Poistaisi rikollista toimintaa
-Kannabis on vähemmän vaarallista kuin alkoholi
Kaikki kannabista vastustavat vois miettiä että kumman haluu tulevan vastaan pimeällä, aggressiivisen alkoholikäyttäjän/kemikaalikäyttäjän vai harmittoman sauhuttelijan?

http://www.adressit.com/kannabis

Jos olisit kokenut syvän psykoosin valitsisit melkeimpä mieluummin sen murhan. Kannabista ei pidä laillistaa koska siinä on monin kertainen riippuvuus vaara kuin tupakassa, kerrasta kahteen poltettuna ei välttämättä aiheuta mitään, mutta pidemmän päälle se alkaa tuhoamaan päätä ja sillon ollaan sekä psykoosissa että murhaaja. Kannabiksen poltto ehkäpä harmitonta joidenkin mielestäö, itse olen sitä mieltä että vaikka väittävät itseään kuinka kurinalaiseksi niin pidemmän päälle toleranssi nousee ja annoksia lisätään ja sen jälkeen kun ei enää tehoa, vaihdetaan koviin aineisiin. Aine vaikuttaa ihmisen mielihyväkeskuseen välittömästi, kun normaalisti tuo keskus täyttyy esim.seksin aikana pienissä määrissä saaden keholle hyvän olon. kun aine tekee sen välittömästi, kaikki normaalit hyvänolon tuottajat tulevat vähäpätöisiksi jolloin henkilöistä mikään muu ei enää tunnu miltään. Tämä on suoraa faktaa, väitti pilviveikot ainetta kuinka vaarattomaksi tahansa. Mielestäni tämä aine tulisi kieltää Suomessa

Unohdetaan ”porttiteoria” ja möynnetään että riippuvuus lähtee ihmisestä itsestään, puhdasta luonteen heikkoutta! ja kun ajatellaan jatkuvaa käyttöä, alkoholi on todella paljon vaarallisempaa ja haitallisempaa monellakin taholla. Ja että psykoosi ensimmäisestä käyttö kerrasta, mahdollista joo.. eihän kuku kaikille sovi. Voihan viinapäissäänkin tappaa vaikka naapurin, sitten on loppuelämä yhtäläin pilalla. Mielummin psykoosis kuin murhaaja! 🙂

se on lääke moneen ongelmalliselle sillä voi jopa vieroittaa kovien huumeidenkin käyttäjiä totta mooses pitäis lailistaa mitä on silmä lääkäritkin suositelleet ja tiedän vaan itse mitä tule vaisuus vielä.!

Kirjoita Lahtonen nyt siitä kummipoika Valjakkalastasi, että miten menee!?

Kannabis piikki??? Jaa sielä joku vetää ruohoa suoneen. SIIHEN voi kyllä kuolla? Tällä hetkellä poliisi hukkuu käyttörikoksiin ja a-klinikat täynnä,koska yhestä käyttörikoksesta joutuu ravata 1 vuoden ajokortin takia päihdeseulassa. ONKO JÄRKEE VAI EI. TOIVOTTAVASTI TÄMÄ TAKAPAJULA TAJUAA PIAN,ETTÄ METSÄÄN MENEE. Just ravasin vuoden seulassa ja nyt löyty taas yks jointti ja taas vuodeksi seulaan. Järkevää tosiaan.

Ei missään nimessä.Tunnen tarpeeks jo näitä anime hahmoja joilla on isot silmät ja suu auki ja housut roikkuu niin että pitäis nostella niitä tai persettä laskee.. Näkee jo kaukaa että tyhmäks tekee niin kuin myös näistä kannabiksen puolestapuhujista! Eikä kukaan haluu mitään pilvipaavoja työkavereiks. On sitä mitä koirat tekee nurkan taa sanon minä!

Mä myös siirtyny kukkaan, käytän sitä viikonloppuisin, jos vaan suinkin sitä sattuu olemaan.
Aikaisemmin join n.12-20 olut tölkkii perjantai-illassa. Nyttemmin kun polttelen kukkaa niin saatan juoda korkeintaan muutaman saunaouluen ja vaik kukkaa ei olisikaan saatavilla en siltikään juo ku muutaman oluen, joskus en sitäkään. ei vaan maistu olut yksinkertaisesti enää niin hyvälle ku on tuo parempi ja terveellisempi vaihtoehto.
Joten kukka on auttanu vähentämään alkoholin kulutuksen lähes nollaan.
Ei tuu darraa lauantai-aamuna ja muutenkin koko viikonloppu on paljon kivempi ku on pirteempi päivällä.

Vinkki masentuneille!
Itse kasvatin yhden sadon kannabista eikä siitä paljoa tullut mutta noin 30 sätkää siitä sai ja ei ole ollut masennusta vaikka 3kk mennyt viime polttelukerrasta!
ja ei tosiaan kumma kyllä tee kaljaakaan mieli enään viikonloppuisin,tuntuu että kalja lamaannuttaa aivot kun on kokeillut jotain parempaa.
Tämä on vain omakohtainen kokemus.

Laillistakaa!

ehdoton ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kyllä olen samaa mieltä tuon että lailliseksi pitäisi tulla kannabis, kannabis ei ole huume vaan enemmänkin rentoutumis lääke. Ei nyt ihan alkoo myyntii vaan aptekkiin ja se lopettaisi nämä katukaupat hyvin nopeasti jos kannabsta saisi laillisesti kasvattaa ja käyttää. Kannabis on suomessa kumminkin todella paljon yleistynyt ja nuorisokin on alkanut käyttämään aika tiheesti kannabista.
Kannabis on minusta enemmänkin hyvä asia ja mielummin kannabista ku viinaa. Viina laittaa pään niin sekaisi n että on rikoksia ja tappeluita. Mutta kun kannabista käyttää niin saa semmoisen hyvän ja rennon fiiliksen. Kannabis on suositeltavaa juuri väkivaltaisille ihmisille niin ettei tulisi riitoja. Kannabis on seura huume. Ei ole portti huume isompiin huumeisiin ja siihen ei jää koukkuu joten miksi ei voisi kannabista laillistaa. Kumminkaa siitä ei ole mitään haittaa mihinkään suuntaa vain päin vastoin kannabiksessa on paljon hyötyäkin. Ihme ettei kannabiksestä ole adhd potilaille tehty lääke kun kumminkin on rentouttava ja ei laita spyykettäkään sekaisin. Vaan ihan toisin! KANNABIS LAILLISEKSI. Itse olen kyllä ollut aika lailla huumeita vastaa mut jos minulta kysytää niin kannabis lailliseksi silti 🙂 Kannatan. Loppuisi pikku rikokset ja jos kannabis laillillinen poliisit ei tuhlaa johonkin heinää aikaa.

”Käytön haitat

Poltettaessa kannabiksen tärkeimpien terveyshaittojen on oletettu olevan samankaltaisia kuin tupakan. Kannabiksen säännöllinen käyttö saattaa vaurioittaa keuhkoja. Pitkäaikainen kannabiksenkäyttöä on yritetty yhdistää yskään, hengityksen vinkumiseen, rinnan ahtauteen ja keuhkojen ilmavirtauksen heikentymiseen, mutta joillekin edellä mainituista ongelmista kärsiville siitä on ollut jopa hyötyä. Suurimmalla osalla käyttäjistä kannabis laajentaa keuhkojen ilmatiehyeitä. Yhden kannabissavukkeen polttamisen on väitetty heikentävän väliaikaisesti keuhkojen ilmavirtausta jopa 2,5 – 5:n tavallisen savukkeen verran. Tätä väitettä ei kuitenkaan tue kuin yksi kiistanalainen tutkimus jota ei ole vertaisarvioinnissa kyetty vahvistamaan. Kannabiksen ja keuhkosyövän yhteys on tiedeyhteisössä kiistanalainen kysymys. Tuoreen tutkimuksen mukaan yhden kannabissavukkeen polttaminen lisää keuhkosyöpäriskiä yhtä paljon kuin 5 tavallisen savukkeen polttaminen. Kahdessa aikaisemmassa laajemmassa tutkimuksessa kannabiksen ja keuhkosyövän välillä ei ole havaittu tilastollista yhteyttä. Kannabiksen höyrystäminen vaporisaattorilla polttamisen sijaan on tehokas tapa vähentää terveyshaittoja ja höyrystettäessä vältetään lähes kaikki väitetyt terveyshaitat jotka liittyvät sen polttamiseen. Kannabiksen käytössä ruoassa tai juomassa ei savun hengittämisestä syntyviä haittavaikutuksia luonnollisestikaan ole. Äkillisiä yliherkkyysvasteita voi toisinaan esiintyä.

Kannabiksen vaikutuksista sikiöön raskauden aikana ei ole tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti poltettu kannabis aiheuttaa sikiölle samanlaisia vaurioita kuin tupakka. Kannabiksen käytöstä ei seuraa akuuttia myrkytys- tai kuolemanvaaraa. Pekka Saarnion tekemässä katsausartikkelissa on vertailtu alkoholin ja kannabiksen käytön haittoja. Alkoholi todettiin selvästi haitallisemmaksi päihteeksi. EU-raportti vuodelta 2008 kertoo kannabiksen olevan tutkituista päihteistä vaarattomin ja haitattomin”

”Psykologiset vaikutukset

Keskushermostoon kannabiksen nauttiminen vaikuttaa rauhoittavasti, hyvänolontuntoa (euforiaa) ja osin aistiharhoja aiheuttavasti. Assosiaatiot ja aistikokemukset korostuvat. Jotkut käyttäjät passivoituvat lievästi; äärimmäisissä tapauksissa esiintyy aistiharhoja. Osa käyttäjistä ei koe kannabiksen käytön vaikuttavan mitenkään mielentilaan, kun taas osa käyttäjistä vaipuu jo kohtuullisen pienestä annoksesta unenomaiseen tilaan. Vaikutus riippuu suuresti ihmisen luonteesta, kannabiksen laadusta, käytetystä määrästä ja ympäristöstä, mutta myös senhetkisellä mielialalla, käytetyllä lajikkeella ja aiemmilla käyttökokemuksilla on merkitystä.

Useimmiten kannabikseen liittyy iloisuus ja ajantajun muutos sekä useimmiten hidastuminen ja heikentynyt koordinaatio. Siihen voi liittyä myös vainoharhaisia ja ahdistavia tunteita, etenkin kokemattomilla käyttäjillä vieraassa tai uhkaavassa ympäristössä. Kannabiksen psykedeelinen vaikutus näkyy muun muassa voimistuneina maku-, näkö- ja kuuloaistimuksina. Kannabis voi lisätä ruokahalua tai makeannälkää. Käyttäjä saattaa kokea lieviä aistiharhoja (muun muassa erilaiset geometriset kuviot ja niiden liike), tämä on kuitenkin erittäin harvinaista. Kannabiksen vaikutus muuttaa usein musiikin kuulemista ja värien näkemistä.

Kannabiksen käyttö saattaa muuttaa mielleyhtymät löyhiksi, ja puheesta saattaa tulla ”sanahelinää” eli mielleyhtymät ovat epäjohdonmukaisia tai ainakin epätavallisia, ja käyttäjän ajatuksenkulkua sekä puhetta vaikutuksen alaisena voi olla muiden vaikea ymmärtää.

Kannabis voi aiheuttaa myös ohimeneviä psykoottisia oireita, kuten vainoharhaisuutta, pelkotiloja ja paniikkikohtauksia sekä depersonalisaatio- ja derealisaatiokokemuksia. Kannabiksen käytön ja psykoottisten sairauksien välinen yhteys on epäselvä ja kiistelty, on kuitenkin todistettu, että kannabis ei aiheuta psykoosia vakaalla henkilöllä.”

Nämä siis niille jolla ei ole mitään käsitystä aiheesta ja tulevat tänne vastustamaan ilman perusteita

”Psykologiset vaikutukset

Keskushermostoon kannabiksen nauttiminen vaikuttaa rauhoittavasti, hyvänolontuntoa (euforiaa) ja osin aistiharhoja aiheuttavasti. Assosiaatiot ja aistikokemukset korostuvat. Jotkut käyttäjät passivoituvat lievästi; äärimmäisissä tapauksissa esiintyy aistiharhoja. Osa käyttäjistä ei koe kannabiksen käytön vaikuttavan mitenkään mielentilaan, kun taas osa käyttäjistä vaipuu jo kohtuullisen pienestä annoksesta unenomaiseen tilaan. Vaikutus riippuu suuresti ihmisen luonteesta, kannabiksen laadusta, käytetystä määrästä ja ympäristöstä, mutta myös senhetkisellä mielialalla, käytetyllä lajikkeella ja aiemmilla käyttökokemuksilla on merkitystä.”

KUULEPPAS SINÄ ”mami” Ne psykoosi ynnä muut tapaukset johtuvat siitä että ovat käyttäneet paljon muitakin aineita, mutta eihän ne niitä siellä hoitolaitoksissa välttämättä tunnusta ja jos tunnustaakin niin silti kannabis aina vaan leimataan syylliseksi.
On kuitenkin todettu että runsaasti käytettyna (vuosien päivittäinen kannabiksen käyttö voi laukaista jo olemassa olevan psykoosin tai muun mielenterveusongelman.

Entäpä mitä tekee meidän ”VAARATON KUNINGAS ALKOHI” vuosia jatkuneessa päivittäisessä käytössä. Alkoholi laukaisee myös alkavat psykoosit ja muut mielenterveysongelmat lisäksi se tuhoaa ajan mittaan aivot. jos alkoholia käytetään päivittäin vuosien ajan, niin ihmisellä on jo todennäköisesti alkava maksavaurio, masennusta, yms tai toinen vastaava ihminen on jo kuollut viinan aiheuttamaan myrkytykseen tai sydäriin. . Kyllä varmasti näkyy jo päällepäinkin ihmisestä että on tullu viinaa vähän aikaa otettua.

Miettikää ihmiset ja varsinkin sinä ”mami” sitä asiaa että ihmisen aivoissa on oma kannabinoidijärjestelmä, se on ikään kuin elimistön puolustusjärjestelmä.
Kannabis aktivoi näitä kannabis reseptoreja ja näin ollen hyökkää elimistöön kuulumattomia bakteereita ja viruksia vastaan.
JA VIELÄ KERRAN. ITSELLÄNI EI FLUNSSAA 10 VUOTEEN, MONESTI YRITTÄNYT KUUME/FLUNSSA ISKEÄ MUTTA OLEN POLTTANUT MARISÄTKÄN NIIN TUNTI SEN JÄLKEEN ON TOSI HYVÄ OLO JA KUN MUUTAMAN SÄTKÄN VIELÄ SAMAN ILLAN AIKANA POLTAA NIIN AAMULLA ON TERVE MIES.

MIEHET JOILLA ON ETURAUHASVAIVOJA NIIN SUOSITTELEN KANNABISTA SILLOIN TÄLLÖIN. EI TEHOA ENSIMMÄISENÄ ILTANA, MUTTA SEURAAVANA PÄIVÄNÄ HUOMAA JO MUUTOKSEN.

PS: Alkoholi tuhoa ihmisen aivoista välittäjäaineita(serotoniinia), jota kannabis ei tee!!!!!!!!!
siksi alkoholistit ovat usein myös masentuneita ku serotoniinivarastot tyhjät.

Tuota samaa ”kannabiksesta se alkaa” jauhaa ne jotka siitä ei mitään tiedä. Tällä hetkellä esimerkiksi bentsot PALJON kovempia ja vaarallisempia myrkkyjä kuin kannabis. Ehdottomasti kyllä lailliseksi,kun kerran apteekista jo nyt tuommoisia myrkkyjä reseptillä saa.

Kannabiksestahan se alkaa. Alkoholia käyttävät sellaiset joilla on jo valmiiksi jotain itsetunto- tai muita ongelmia, kannabis taas lähes poikkeuksetta aiheuttaa jonkinasteisia mielenterveysongelmia, käyttäjät ei vain itse sitä tiedosta. Kannabis voi olla ensi askel kovempien aineiden käyttöön. En puolustele alkoholin käyttöä, se on ihan väärä lääke ryyppäämisen syihin. Mutta kannabis on arvaamattomampaa, vaikuttaa suoremmin keskushermostoon, koukkuun voi jäädä ensimmäisestä kokeilusta. Kannabiksen puolustajat väittävät, ettei se aiheuta psykooseja, vaan hepä eivät tiedäkään sitä, mitä poliisi ja hoitohenkilöstö näkevät ja kokevat…

kohtaatko mieluummin yöllä juokon joista jokainen on räkäkännissä vai kohtaatko mieluummin joukon jotka ovat nauttineet kannabista. Ja jonkinverran tiedän kannabiksesta niin en ole kuullut vielä koskaan kenenkään käyneen toisen kimppuun kannabispöhinöissä. Mutta jos kannabis laillistettaisiin niin ehdottaisin jokaista joka kannabista käyttää niin tutkituttamassa päänsä koska skitsofrenialle taipuvaiset ihmiset useimmiten alkavat käyttää kannabista. Itse poltan ani harvoin bentsojen kanssa kannabista ja minulla on myös skitsofrenia. Ja kyllähän ne paukut tekee ihan hyvää sillon tällöin.ELI SIIS KANNABIS LAILLISEKSI! (edes kotikasvataus) Mitä pahaa siinä on jos jotkut (yllättävän monet) kotikasvattavat. Vietttävät päivänsä ganja pöllyssä ja kannabis on relaksantti ainakin kohtuu käytöllä ja vähän kohtuuttomallakin käytöllä. Ja poliisit voisivat siirtyä niiden oikeiden aineiden käyttäjien pariin esim. amfetamiini,opiaatit ja sun muut. Ja vielä vieroitushoidosta sen on ihan kaameeta kiskontaa 14e päivä eikä narkit saa siel ko murto-osan siitä mitä ne tarvitsee. Mutta joo siirrytäänpä takaisin siihen kannabikseen. Ensinnäkin ensikertalaiset jotka jäävät kiinni pössyttelystä sattumalta. Niin on sitten 5 vuotta rikosrekisterissä huumeisiin kohdistuva rikos ja siitä seuraa,että viaton lukiolaistyttö leimataan yhteiskunnassa narkomaaniksi(vaikka oikeesti kukaan eduskunnasta tai poliisista tiedä narkomaanin ja viihdekäyttäjien eroa)SAATIKKA RAITTIIN IHMISEN! Ja jos poliisi pitää harmitonta pilvenveikkoa narkkarina niin sitten on jokin pahasti pielessä.Ja ihmettelen muuten sitä, että helsingissä kun sinulta löytyy 3 grammaa cannabiksen kukintoa. Mutta porissa jos tapahtuu sama niin poliisit ovat ylitöykeitä kusipäitä joilta puuttuu oma tunto eli pidätykseen vaan 3vuorokaudeksi. Etelä suomi globalisoitukaa porin kanssa. Ja se on ihan sama tullaanko cannabis lailliseksi vai ei, kumminkin joku idioottti keksii , että vain nuhteettomat saavat kasvattaa. Mutta kaikista löpinöistäni huolimatta päästäkää ganja vapaaksi. Edes 1-3 kotikasvia riittäisi jokaiselle oikein hyvin. Ja myynti armotta kielletty. ELI POLIISIT KESKITTYKÄÄ NIIHIN KOVIIN AINEISIIN EIKÄ PILVENPOLTTAJIIN.Siellä kovien huumeiden maailmassa on myöskin vähän rajummat otteet, että teillä poliiseilla on varnasti hyvä omatunto kun pitävät ensin ihmistä päiväkaupalla odottaen, että hän kertoo mistä on huumeensa hakenutja jos kertoo on siltä jalatpoikki tai vielä pahempaa kuula kallossa.Eikö poliiseilla ole lainkaan omaatuntoa? ja voidaan pelkkä pilvivasikkakin murjoa melko huonoon kuntoon.Juu ja sit näit kannabiksesta vielä et valtio sais siitä veroa jota ne kovasti haluaa joka asiasta rykii.Eli toisin sanoen jos kannabis joskus tulee suomeen lailliseksi niin jos ei pää kestä niin älkää polttako… anakaan usein. Ja alkoon saisi tulla jokin ostorajoitus, ainakin alkoholisteille eli siis periaatteessa vapaalla katkolla.Mutta palataan kannabikseen, se on ihan oma valinta polttaako sitä vai ei ,kukaan ei tyrkytä. Ja tiedän liudan ihmisiä joille alkoholi sovi he ottavat sitten viinaa ja häpäisevät itsenä jos ei ole kannabista tarjolla. Kuinka monta pahoinpitelyä prosentuaalisesti tehdään humalassa hm… olisiko noin 70% tai jopa enemmän en tiedä, vaan oletän.Vaikka pieni osa kannabiksesta sekoaakin niin silti suosittelisin, että se laillistetaan suomen maassa tänään kello12.00

tuohon aikaisempaa lisäten että kaikki yhteiskunnallinen paska tapahtuu alkoholin ja muiden vakavien päihteiden takia! järjestäytynyt rikollisuus vähenisi huomattavasti ja salakuljetus ulkomailta! cannabis kahviloihin jotka on niitä varten perustettu ”amsterdamin tapaan. mukana sais kantaa pieniä määriä kun liikkuu KÄVELLEN! kotikasvatus myös lailliseksi koska valtio saa jo rahaa tavaroiden ostamisesta sekä sähköstä! muistaakseni valtio omistaa myös sähkö yhtiöistä osia… miettikääs sitä???

hyvät alibin lukijat! kuinka monta kertaa olette lukeneet lehdistä että joku ihminen olisi tappanut taikka ryöstänyt cannabiksen vaikatuksen alaisena?! itsellä ei ole kyllä tietoa.. joten olen sitä mieltä että cannabis pitäisi laillistaa yhteiskuntamme rikollisuuden takia. kotikasvatus täytyisi mielestäni ehdottomasti laillistaa!! 😀

PITÄISI. Alkoholi se ongelmia tuo ja kaikki Huumeet, Ei Kannabis , se vaa pistää sut rennoks ja rauhalliseks ,, alkoholi tekeee hulluks ja sekopääks .

Todellakin pitäisi!!!valtio valittaa veloistaan,no vittu kääriköön verot ganjast vois helpottaa.

tottakai pitäs!!!kaikki suomalaiset rypee kännissä ja lääkkeissään tuol pitkin maita ja mantuja.minä taas sytytän spliffin töiden jälkeen ja rentoudun..ei tuu tappeluita eikä mitään muuta!

Kyllä, se on miedompi kuin alkoholi, eikä aiheuta henkirikoksia, kuten känni sekoilut, valtiolle verotulot ja järki käteen, eletään jo 2000-lukua ja mitä se on muualla maailmassa? niin kauan, kuin se on laitonta, edistetään nuorten mahdollisuuksia päästä käsiksi vahvempiin kamoihin.

ihan sama kyllä olis hyvä juttu jos tämä suomen paska eduskunta siks että raha alkais tulla

Kannabiksen kokeilu pitäisi olla itsestäänselvä osa kansalaisen yleissivistystä. Kannabiskokemus avartaa suuresti ihmisen mieltä, vertaus hyvän- ja pahantiedonpuuhun on erinomainen; hedelmää maistettuaan näkee asiat uudella tavalla, eikä sitä voi toiselle selittää muuten kuin kehottamalla kokeilemaan itse. Vaatteetkaan eivät suojele meitä henkiseltä alastomuudelta, kannabis on keino nähdä keisarin vaatteiden lävitse. Paniikkihäiriötä ja psykoosia aiheuttaa se, että ihminen alkaa nähdä myös itsensä alastomana, ja joillekin tämä vaan on liian suuri pala kerralla nieltäväksi, varsinkin kun ainoa varoitus asiasta on ollut ”älä kokeile huumeita, ne on pahoja” -tyylistä lätinää. Tälläinen olisi vältettävissä yksinkertaisesti asiallisella valistuksella, tyyliin ”kun te kuitenkin kokeilette niin tietäkää sitten että…”
Mutta nuori jätetään kokemuksensa kanssa yksin, sitä ei voi jakaa kenenkään luotettavan aikuisen kanssa, koska onhan sinua varoitettu kuinka sitten käy… Harvat vanhemmat osaavat ottaa lastensa huumekokeiluja rauhallisesti, jos aihe on heille omakohtaisesti tuntematon. Neuvoa he eivät ainakaan osaa antaa, ainakaan mitään järkevää. Itkua, huutoa ja ”nyt on saatava sut heti hoitoon ennen kuin on liian myöhäistä” lienee yleisin reagoimismalli. Ammattiauttajan reagoimismalli on pillerikuurille ja pissatestiin, vaikka vain järkevää keskustelukumppania kaivattaisiin. Kun teini tulee ensimmäisen kerran kotiin humalassa ja oksentaa sänkyynsä, on äiti kyllä aspiriinin kanssa aamulla sängynlaidalla päätä silittelemässä. Ensimmäinen känni on suomalaiskansallinen aikuistumisriitti, väistämätön vaihe, kuin linnunpojan ensilento jota pelokkaana viivytellään, mutta jota ei voi loputtomiin lykätäkään. Kyllä alkoholista tiedetään kertoa, että harkintakyky menee ja krapula tulee. Mitenkähän olisi ensikänninne sujunut, jos teille ei oltaisi tuota kerrottu? Entäpä jos olisi suoranaisesti valehdeltu? Näiden oppositioon jääneiden umpipäiden kommenteissa kuultaa syvä tietämättömyys siitä, miten kannabis vaikuttaa. Niin tosiaan, jotenkin pilveenhän siitä kuulemma menee joo… Se tajunnan laajeneminen on umpipäälle mahdoton tajuta, se että kannabista ei oikein mitenkään voi vaikutuksiltaan verrata alkoholiin. Alkoholi on liuotin, vaikutusmenetelmältänsä samanlainen kuin tolueeni tai tinneri, tai nykyajan nuorison suosima ja helposti saatava butaani. Pahasti menee pää sekaisin siitä joo, kun tukkeutuu tuo viestiliikenne aivoissa aika pahan kerran joo… Kannabis taas on kehomme omien mekanismien kanssa sopusoinnussa, ja sen nauttiminen vain voitelee järjenjuoksuamme (filosofit), ruokkii luovuutta (taiteilijat) ja tärkeintä kaikessa; avaa silmät. Se vasta onkin vaarallista se. Mutta kenelle?
Kannabis kiellettiin yhdysvalloissa 1920-luvulla vedoten mm. siihen että suurin osa sen käyttäjistä oli neekereitä tai hispaanoja (ei siis ”kunnon amerikkalaisia”), ja että sen käyttämisen katsottiin altistavan valkoihoisia naisia antautumaan sukupuoliyhteyteen mustien jazz-muusikoiden kanssa. Muistettakoon, että tuohon aikaan rotuhygienian puolustelu ei VIELÄ ollut tabu, vaan lääketieteellinen normi ja fakta. Näitä ”normeja” ja ”faktoja” lääketieteessä vaan tuntuu riittävän edelleenkin. Myös itse jazz-musiikkia käytettiin todisteena kannabiksen haitoista; muusikot eivät salanneet innoituksensa lähdettä (mikähän se ois?), kun ei siihen aikaan vielä tarvinnut salailla. Ja jazz-musiikkihan oli tietenkin itse saatanasta peräisin, ja kun jatsi tuli tötsystä niin kai sekin sitten samasta osoitteesta.
Juice sentään uskalsi sanoa tästäkin asiasta suorat sanat, vaikka kriittisestä taideteoksestaan joutuikin kärsimään ajojahdin ja (ilmeisesti ajojahti ei tuottanut tulosta) hatusta vetäistyjen syytöksien muodossa. Että meidän sivistysvaltiossa voikin olla toimiva inkvisitio vielä 2000-luvulla!!!
Lopuksi on hyvä todeta kaikille niille umpipäille jotka haluavat tulla pakkokeinolain nojalla Kotiini tuhoamaan puutarhani ja ”pelastamaan” minut ihan itse itselleni yksin itseäni varten ja vastaan tekemästä rikoksesta, joka ei edes kenenkään muun kuin itseni tietoon tulisi, ellei sitä tultaisi väkivalloin ulkooveni läpi tutkimaan. Siis:

— Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla

Lailliseks vaan se ei oo sen pahempaa ku tupakkakaan. Sitä paitsi jos suomi ois vapaa maa niinku ne väittää ni se ois ollu jo laillista ajat sitte.

pitäisi laillistaa, koska se vähentää järjestäytynyttä rikollisuutta, sieltä mistä saa pilveä saa yleensä vahvenpaakin kamaa, ja täten nuaret ajautuu vetämään vahvenpia aineita ja se ei ole hyvä..siis laillistakaa kannapis, niin vahvojen huumeiden kokeilut vähenee… puhuu kokemuksella…suomessa on jo kymen kunta laillisesti kannapista käyttävää.. laillistakaa se vaan suoraan kokonaa..

ei pitäisi, kun tulisi lisää huumeiden kokeilijoita ja narkkaritkin voi vaikka poliisien edessä pössytellä kannabista. tälle asialle JYRKKÄ EI!!

TODELLAKIN JA NOPEAA.. suomi on pillereitten ja viinan maa suunnan voisi jo pikkuhiljaa muuttaa..

Kannabis on moraalisesti laillinen ja harmiton ja jopa terveellinen. Ainoastaan juridisesti laiton.

Kyllä. Kerron tässä omat mielipiteeni minkä vuoksi pitäisi ja puhun kokemuksesta. Olen kärsinyt pitkäaikaisesta masennuksesta, masennukseen tarkoitetut lääkkeet eivät ole auttaneet, kuin myöskään terapia istunnot. Alkoholi auttaa hetken, loppujen lopuks se kuitenkin tekee vaan agressiiviseks ja itsetuhoiseksi. Pilvestä tulee hyvä olo, masennus helpottaa, ei tule morkkista tai krapulaa, en ole koskaan tehnyt mitään typerää pilvessä (huom. pelkässä pilvessä, sekakäyttö esim. alkoholin kanssa ei ole hyvä, tuleehan siitä jo huono olokin, alkoholi ei muutenkaa oo hyvä, paitsi kohtuukäytössä, sivistyneesti esim. ruuan kanssa.) Käytän kannabista enemmän tai vähemmän säännöllisesti, saatavuuden mukaan, kuivina aikoina juon paljon enemmän poltan tupakkaa paljon enemmän ja mieliala on todella huono, koska kannabis on mun masennuslääke. Uskallan jopa väittää että kahvistakin tulee isommat vieroitusoireet, oli pakko lopettaa kahvin juonti raskausaikana pahoinvoinnin takia, ja raskauden aikana en polttanut ku ihan tavallista lm:n punasta, mikä on sikiölle huomattavasti vaarallisempaa kuin kannabis, mutta laillista. Ennen raskautta en polttanyt myöskään kannabista säännöllisesti, olin tosin kokeillut muutamia kertoja. Kannabis auttoi myös raskauden jälkeiseen masennukseen, ja huom. en enää imettänyt kun aloin polttaa. Kannabis auttaa mua jaksamaan, ja uskokaa ei todellakaan ois parempi jos korkkaisin aina pullon kun lapsen uhmaikä alkaa käymään hermoille, enkä ois hyvä äiti masentuneena. Enkä todellakaan ole mikään hörhö vaikka sillon tällön poltankin, en ole koskaan ottanut mitään alkoholia vahvempaa, kännipäissäänki on tullut tarpeeksi sekoiltua, enkä pidä edes juomisesta. Lopettaisin juomisen ja tupakanpolton kokonaan siltä seisomalta ku saisin, vaikka sieltä alkosta, kimpun kukkia, en edes haluaisi istuttaa omia kukkia, lapsen ja lemmikkien takia ei olis turvallista. Mieluusti maksaisin verorahat valtiolle, ennemmin ku ostaisin jotain jatkettua paskaa tutun tutuilta, oon törmänny mm. ekstaasilla jatkettuun lätkään, ja nuppuihin mitkä oli jatkettu lasipölyllä, ja siihen voi kuolla! Jos päättäjät ois viisaita, ne ottais tämän homman haltuunsa ennen ku tollaset paskadiilerit ehtii saamaan jonku hengiltä, valtiolle suuret verorahat, poliisit ehtis tutkimaan niitä oikeita rikoksia sen sijaan että jahtaavat sauhupäitä. Ja ne ketkä ei hyväksy polttamista, ei ketään pakota polttamaan ja varmasti saisivat olla sauhupäiltä rauhassa, paljon pahemmin häiriköi ne pulsut jotka vallottaa kaikki puistotkin niin ettei lasta uskalla viedä edes keinumaan.

Ehdottomasti pitäisi!Valtio saisi hyvät vero rahat siitä ja säästäisi huomattavan summan rahaa,kun ei tarvisi enää jahdata rauhallisia pilvenveikkoja..Ihmisten pitää vaan hyväksyä että ei sitä saa kitkettyä täältä pois!

Kotikasvatus lailliseksi!

Jos kotikasvatus laillistettaisiin, saisivat kannabiksen käyttäjät ”huumensa” omasta takaa. Itse kasvatan ja tulen jatkossakin kasvattamaan omat polttoni itse, tällä vältän kaikenlaisen toiminnan ”ala-maailman” huumeveikkojan kanssa ja heidän toimintansa rahoittamisen!

kylläpäs riittää puolesta puhujia!

Mielestäni se on kyllä pirun hieno homma!

Eli lailliseksi vaan vaikka hollanin malliin!

Suomen tunnetuinpia tarinoita:
Railakkaan ryypiskely illan jälkeen kesä mökillä. tai muualla taka hikiällä. yleensä joku kärsii joko henkisesti tai fyysisesti. ensin haukutaan,sitten piestään, bileet jatkuu. viinalla vintti pimeeks ja mitäs sitten. pahinmasa tapauksessa vanhalla puuvajasta löydetyllä haulikolla kaverilta vaimolta tai mukana oleelta henkilöltä. nirri veks tai toinen kiva tapa kirves päähän. ellei muuta keksi niin mora kylkeen!

Albista näitä juttuja lukenut. (tappoi pereheensä mökillä. alkoholilla oli osuutta asiaan jne…)

siis asiaan. eipä taida heti tulla mieleen tötsyjen jälkeen ketään lähteä solvaamaan/hakkaamaan/tappamaan. pientä hihitystä ja rentoa meininkiä ainakin täällä päin maailmaa ja kaikki tuntemani ihmiset töissä käyviä kunnon kansalaisia perheineen. jotkut yllättävilläkin aloilla???

eli kaikki ketä on elännyt siellä omassa pikku maailmassa pahvilaatikon perukoilla niin ei muuta kun katsomaan asioita rohkeatsi eri näkö kulmista.

ellei muita ratkaisuja päättäjät aikaan saisi niin lääkkeeksi nyt ainakin vai mitä???

Vaikee sanoa… Sen verran kuitenkin itse seurannut sivusta, että enemmän haittoja kuin hyötyjä. Kaveri polttaa ja jotenkin se on aina ”ulkopuolinen”. Ei jaksa ikinä keskittyä mihinkään ja aina pitäs vain ”löysäillä”. Se valittelee rahapulaa ja työttömyyttä, vaikka en muista onko se edes koskaan hakenut töihin mihinkään. Joskus pääsi työkkärin kautta raksahommiin mut sai sieltä fudut, kun ei tehnyt tarpeeksi töitä ja tuli myöhässä töihin. Täällä palstalla kaikki kehuvat et on parempi kuin alkoholi mut tuliks mieleen et yleensä(varmasti 90%) kelpaa kummatkin nautintoaineet. Sit viel kun se on poltettavaa. Jotenkin uuttamalla ja pilleriksi muutettuna ja lääkärin määräämänä reseptillä ehkä saattaisin valita kannabiksen lailliseksi.

PS: Jos saan jonkun etuajassa hengen vievän taudin(syöpä) niin varmasti polttaisin kipujen lievittämiseen….

EN OO SAIRASTANU 10 VUOTEEN FLUNSSAA TAI VASTAAVAA. OLISIKOHAN TÄLLÄ LUONNONYRTILLÄ OSUUTTA ASIAAN. JOKAINEN VOI VÄITTÄÄ MITÄ HALUAA MUTTA EIKÖS TÄMÄ KERRO JO JOTAIN.

En ymmärrä miksi tästä edes keskustellaan tai pelätään vahvempiin aineisiin siirtymistä koska vahvemmilla huumeilla ja cannabiksella ei mitään yhteistä ole ja pelkästä oluesta siirto vahvempiin huumeisiin on yhtä todennäköistä kuin cannabiksesta. Ero cannabiksella ja oluella on että toinen on laillista ja toinen taas ei ja cannabista joutuu hakemaan kadulta kun taas ”puhdasta” olutta saa kaupasta. Kyllähän pontikka ja kilju ovat hyviä esimerkkejä siitä mitä laiton diilaus saa aikaan. Ihmisten varsinkin nuorten keskuudessa laatu on pahin pulma….. miettikää nyt juopot ja pudipäät mitä puhutte ja mistä.

kannabis lääkkeeksi.
itselläni ainakin hyviä kokemuksia.
Olen jo kuukauden päivät kärsinyt välilevy pullistumasta.Ja kivut ovat olleet välillä sietämättömiä.Lähes koko ajan pitää etsiä asentoa missä ei pullistuma painaisi hermoa.Olit sitten sänkyssä,sohvalla ,pöydän vieressä syömässä,jne…

tänään sitten tuli nautittua thc:tä polttamalla(Myönnän.Olen yhteiskunnan musta lammas kun käytin HUUMEITA!)Omat kokemukseni HUUMEIDEN käytön jälkeen olivat seuraavat:

-noin 10 min jälkeen oli liikkuminen helponpaa.(Wc:eessä käynti…)

-Sohvalla ei tarvinnut enää maata ja kieriä kivussa Sopivaa asentoa etsien.PYSTYIN JOPA ISTUMAAN JA AIDOSTI RENTOUTUMAAN PITKÄSTÄ AIKAA! Vain äkkinäiset liikkeet( Liian nopea asennon vaihto) muistuttivat minua Kivusta/ Vaivasta.

-TÄLLÄKIN HETKELLÄ KIRJOITAN TÄTÄ VIESTIÄ ISTUEN TIETOKONEEN ÄÄRESSÄ!( Ihan ok sanoisin.)

Polttelijoita on olemassa moneen junaan.Ja moni jää vielä asemallekin? Järjen rajoissa kokemus kannabis HUUMEESTA on enenmän kuin positiivinen. Varsinkin kovien kipujen hoidosssa.( henk.koht kokemuksia) Minkä johdosta kannabis mielestäni onkin enenmmän hyöty kasvi/Lääke kuin HUUME.(Mm.Kroonisten kipujen,viherkaihin,jopa astman. Ja lukuisien muiden sairauksien hoidossa.)

Laillistaminen mielestäni ihan ok ajatus.
Varsinkin lääkkeenä!

POLTAN VARMASTI TOISENKIN KIPUJEN LIEVITTÄMISEEN!( Enkä ajatellut narkomaaniksi ryhtyä. Vaikka kokeilinkin kovia aineita eli KANNABISTA!)

Toivottavasti apua toisilekkin hermosärystä kärsiville.Harmi vaan ettei vielä niin tutkittu Lääkkeenä!

Nämä olivat vain omia mielipiteitäni!
Mutta Onneksi Meitä on moneks 🙂

kyllä minun mielestä pitäisi ja tupakan ja alkoholin vois poistaa kokonaan rikollisuus vähenisi ja väkivalta ja valtio saisi enemmän veroja

No tottakai me sen laillistamme!!! Siirtymäaika yllättävän suuri kyösti pöysti…Nopeuttakaa vähän tahtia hitaamman puolelta niin ei tarvitse nopeita kiihdyttää 😉

Joo ehsottomasti lailliseksi. Kuulinpas jostain jutun, että Porista saatiin kiinni yksittäinen kannabiksen kasvattaja, hän sai vuosen linnaa ja sanoi aloittavansa kasvatuksen heti ulos päästyään. Mitäpä luulette kuinka paljon poliisilta meni resursseja ja menoja tämän henkiön kiinni ottamiseen? Summa oli noin 8000 euro, siis yksityishenkilön kiinniottamiseen.

Jos hamppu olisi laillista, voisi poliisi keskittyä enemmän henkirikoksiin kuten esim. raiskauksiin. Uskoakseni kannabiksen vaarattomuutta ei tarvitse enää todistella. Porttiteorian kannattajat voivat hakea uudet lähteet sillä tiedemiehet kumosivat sen jo 90-luvulla. Ainoa laitos, joka käyttää sitä on valtio (näin ollen myös koulu ja julkiset sairaalat)

Porttiteorian kumous lyhyesti:

Elämä on porttiteoriaa. Vauvana aloitat maidosta–>Piltti–>Kiinteä ruoka–>Energiajuomat tms.–>Kahvi–>tupakka–>alkoholi–>kannabis jne….

Eli toisinsanoen koko elämä on porttiteoriaa. Käyttäisitpä mitä vain, johtaa se vahvempiin aineisiin.

Toinen esimerkki. Pekka ja Matti käyttävät kannabista. Pekka kasvattaa kukkansa kotona, kun taas Matti hankkii kasvinsa diileriltä. Eräänä päivänä diileri sanoo: ”Sato meni pieleen, mutta nyt ois essoja tarjolla”, Matti tietää, että lauantaina on bileet ja päättää ostaa lääkkeet. Samaan aikaan Pekka on saanut oman satonsa valmiiksi, ja nyt hänellä on kukkaa koko vuodeksi. Samaan aikaan Matti kuolee yliannostukseen.

Tarinan opetus: Jos kannabis olisi laillista, ei Matin olisi tarvinnut tyytyä diilerin myymään ylihinnoiteltuun sontaan vaan olisi voinut viettää rennon ja turvallisen lauantai-illan.

Mielestäni kannabis pitäisi ehdottomasti laillistaa. Itselläni on lapsia ja kun he kasvavat aikuiseksi ja mikäli kannabis olisi silloin laillista niin en olisi huolestunut jos he lähtisivät rauhalliseen illanviettoon kaverille tai istuisivat kotona. Sen sijaan olen paljon huolestuneempi heidän tulevasta mahdollisesta alkoholinkäytöstä sitten kun ovat siinä iässä. Alkoholin suhteen on riskit esim. joutua tappeluihin, sammua lumihankeen tai jopa alkoholimyrkytys.
Itse tiedän mistä puhun koska käytän tätä luonnonyrttiä satunnaisesti.
Toki on ihmisiä joille kannabis saattaa jäädä tavaksi, mutta onhan niitä alkoholistejakin, ja tottakai täytyy myöntää että netistä lukemani perusteella kannabis erittäin runsaasti käytettynä (vuosien päivittäinen käyttö) saattaa aiheuttaa masennusta yms, mutta mitä tekee alkoholi jos sitä käytetään joka päivä vuosien ajan.
Asia on vaan yksinkertaisesti niin että väkivaltaan taipuvaisille ihmisille kannabis on ehdottomasti parempi vaihtoehto mitä alkoholi.
Kannabiksen mietouden kertoo se että se ei rasita elimistöä millään tavalla. (ei krapulaa) Ja joka päivä käytettynä päihdyttävä vaikutus häviää lähes olemattomiin.
Sitten vielä lääkekäytöstä. Omasta kokemuksesta voin sanoa että auttaa alentamaan kuumeen ja parantamaan flunssan sekä saamaan unen päästä kiinni paremmin.
Kaikille syöpäpotilaille tulisi antaa kannabista jo siitäkin syystä että sädehoitojen jälkeen ihmiselle tulee todella huono olo ja ruokahalu katoaa. Kannabis auttaa palauttamaan ruokahalun ja tällöin ihmisen elimistö on vahvempi taistelemaan syöpää vastaan.
Ja jos Rick Simpsoniin on uskomista niin kannabis myös auttaa joihinkin syöpätyyppeihin pienentämällä ja jopa tuhoamalla kasvaimia.
MS-tautiin kannabis on todella hyvä lääke. Siitä on tullut dokumentti yle tv:llä, jossa haastateltiin suomalaisi ms-tauti potilaita, jotka eivät päässeet omin avuin aikaisemmin pyörätuolista ylös, mutta kannabislääkityksen aloittamisen jälkeen pystyvät kävelemään ja tekemään normaaleita arkipäivän juttuja.
Kannabis on itse kasvatettuna puhtaampaa mitä kadulta ostettuna. (Ja tästäkin media kehtaa höpöttää että aine olisi nykyään vahvempaa. Ennen vanhaan kun kotikasvatus oli harvinaista puhuttiin että kadulta ostettu aine on epäpuhdasta ja jatkettu ties millä, pahimmassa tapauksessa polttoöljyllä yms.)

Totean kannabiksesta kuitenkin että kehittyvän nuoren alaikäisen ei pitäisi sitä käyttää, kuten ei alkoholiakaan.
Suomessa tapahtuu paljon väkivaltaa. Kaikki väkivalta tapaukset johtuvat alkoholista tai alkoholin ja lääkkeiden seka käytöstä tai mahd. kovien huumeiden vaikutuksen alaisena, tosin en osaa sanoa kovista huumeista että miten ne vaikuttaa ihmiseen.

Nykyään poliisit ratsaavat näitä kotiviljelijöitä niin olenkin miettinyt että KUKA NÄISSÄ TAPAUKSISSA ON RIKOKSEN UHRI?

Butaaniakaupasta ja bensaa mittarista ne kolisee paljon paremmin.

No ei!!! Mitä jännää siinä enää olisi jos se olisi laillista!!!!

Tottakai pitäisi. Toisaalta se ei ongelma ole vaikka ei laillistetakkaan. http://www.hullupuutarhuri.fi. Itse kärsin aika ajoin ahdistuneisuudesta ja kun niihin olihin vetää blossit. Ei ahdistuksesta ole tietoakaan. Jos kaikki ne jotka rähjää humalassa polttais pilvee olis kyttisten putkat tyhjiä!!!

Eläköön Ganja:)

KYLLÄ lailliseks. kotikasvatus tulisi laillistaa koska siitä ei ole kenellekkään haittaa. päinvaistoin. ja mitä lukenu olen niin kotikasvatus on ns: ”dekriminalisoitu” jos ei muuten törttöile niin poliisit ei tule ovelle koputtelee. Alkoholista on pelkkää haittaa kaikille. se tappaa varmasti! kannabis on rauhoittava ja muutenkin parempi kun viina. ei tule krapulaa eikä jää riippuvaiseks todellakaan yhtä helpolla kun viinaan. kaikilla on tietenkin oma mielipide mistä tykkää mistä ei. itse polttelen mielummin juon.

Monet täällä kannabiksen puolesta-äänestävät erottaa heti joukosta. Lauseet katkonaisia, kirjaimia puuttuu, etc. Kuulostaako tutulta? Yleensäkin myssyttäjät ovat laiskoja ja huonosti koulutettuja…

”KYLLÄ SE PITÄS ALILISTAAA!!!
1. SIIHEN EI OLE KUKAAN KUOLLUT

2. SITÄ KÄYTETÄÄN LÄÄKENNÄ

3. RIKOLLISUUS PIENENTYIS

4. TERVELISEMPPÄÄ KU VIINA

5.ei tule riippuvaiseksi esim. tupakka,viina, lääkkeet

17.1.2009 klo 02.52, ottakaa asisasta tieto ennenku haukutta (vierailija)

Varmasti vastasi möyhyissä, kun ei osaa kirjoittaa..

Tottakai pitäisi laillistaa. Nämä ihmiset jotka pokkana väittävät että vaarallisten huumeiden ongelmakäyttö lisääntyisi, eivät tiedä mistä puhuvat. Nimenomaan juuri laillistettuna se rikollinen välikäsi jäisi pois ja koviin aineisiin ei pääsekään tutustumaan enää esim. niin että se keneltä on joskus ostanut kannabista, tarjoaisikin vaikka kaupanpäälle jotain muuta ”kivaa” mukaan. Miettikää ihmiset teidän omilla aivoillanne, ajattelua varten ne on kuitenkin teille tarkoitettu.

Sen ymmärtää sinänsä, että kemiallisesti valmistetut kovat huumeet ovat kiellettyjä. Tuntuu kuitenkin järjettömältä, että 2009-vuonna on olemassa tuhansia vuosia ihmisen hyötykäytössä ollut kasvi, joka saattaisi pelastaa maailman (lukekaa: http://emperor.wikidot.com/ ), mutta SINÄ ET SAA KASVATTAA SITÄ!

Miksi? Koska lääketehtaat menettäisivät miljoonatulot huomatessaan että ihmiset lääkitsevät itseään maailman terveellisimmällä yrtillä. Lukekaa toi minkä linkkasin ylös niin tajuatte. Varmasti jopa te tyhmimmät. Nyt rankan työ-yön jälkeen koisimaan. Hyvää yötä ihmiset, avatkaa jo silmänne!

Kyllä pitäisi!

Minusta pitäisi ajatella sammalla lailla kuin Alankomaissa: Jokainen aikuinen saa itse päättää mitä tekee, kunhan ei aiheuta vanhinkoa muille tai itselle.

Kannabiksen laillistaminen tietenkin toisi huimat verotulot valtiolle pelkästään myynnin kautta ja lisäksi säästyisi valtavasti resursseja poliiseilta kun ei tartteisi näitä kotikasvattajia ja muita pössyttelijöitä kiusata

Lisäksi saataisiin eroteltua nämä piripäät ja muut kovia huumeita käyttävät haitattomista pössyttelijöistä. Ihmiset jotka eivät ole koskaan edes nähneet ihmisiä eri huumeitten vaikutuksen alaisena ovat melko useasti kannabista vastaan koska eivät yksinkertaisesti ymmärrä miten eri huumeet vaikuttavat ihmisiin. Kannabiksen vaikutusta ei voi minusta verrata muitten huumeitten vaikutukseen juuri mitenkään. Se on ensinnäkin huomattavasti vähä vaikutteisempi. Se ei aiheuta mitään järjetöntä hyvän/pahan olon tunetta eikä aiheuta riippuvuutta kuin korkeitaan sosiaalisella tasolla.

Lisäksi ihan mielenkiinosta haluaisin esittää päättäjille muutaman kysymyksen.

1. Kuinka moni kuolee vuosittain alkoholiin

2. Kuinka monta rikosta tapahtuu alkoholin vaikutuksen alaisena ja vastaavasti kuinka moni ainoastaan kannabiksen vaikutuksen alaisena.

Itse veikkaisin että suurin osa ainakin pahonpitelyistä/tapoista/murhista tapahtuu alkoholin vaikutuksen alaisena. Ainakin tälläisen käsityksen olen saanut Alibia ja uutisia seuranneena. Voisin melkein laittaa vasemman kivekseni panokseksi siitä että yksikään pahoinpitely ei ole tapahtunut AINOASTAAN kannabiksen vaikutuksen alaisena. Tietenkin näitä sekakäyttäjiä löytyy aina… on aine laillista tai ei

vitut lailisstuksists saa tyhmät kii j parhaat vie voito p”l tä

Jos haluatte oikeasti tietää hampusta, niin lääke kuin muussa käytössä. Lukekaa kirja netistä (suomeksi) emperor.wikidot.com

Laillistaa se pitäisi itse olen aika monta vuotta kärytellyt eikä mitään psyykoseja ole tullu tai muuta vastaavaa.. OLKAA HILJAA KUN ETTE ASIASTA MITÄÄN TIEDÄ sanotte täällä vain sen mitä televisiossa ja muissa tiedotusvälineissä sanotaan!!

Ei missään nimessä. Jo ensimmäinen käyttökerta voi aiheuttaa psykoosin, joka ei parane koskaan. Siinäpä sitten lisää mielisairaaloita rakentamaan.

Kannabis ehdottomasti lailliseksi, koska niissä piireissä liikkuvat rahat saatais valtiolle jos se laillistettas ja oishan se ihan hyvä jos siihenki kuitenki laitettas jotku määrä rajat ettei kukaan kantele mitään 2 kiloa mukana, vaan joku max 40g ehkä.

Joo kannabiksen suurimmat ongelmat aiheuttaa sen laittomuus!!! Ehdottomasti siis lailliseksi koska paljon vaarallisemmat aineetkin on laillista kuten alkoholi ja tupakka ja kahvi jne..

Suomi tulee 10v muita maita jäljessä! Että kyllä sitä kerkiää vielä laillisestikin polttamaan.. 😉

Paljon asiasta nykyään puhutaan varsinkin netissä. Virallinen keskustelu onkin sitten paljon vähäisempää, kun poliitikot pelkäävät ottaa kantaa asiaan. Suurin osa tämän maan ihmisistä ovat vielä vanhan propagandan lumoissa ja uhreja. Eihän järkevä poliitikko voi olla kannabiksen puolesta, kun äänestäjät on täytetty pelolla eivätkä varmasti enää äänestä puolestapuhujaa, vaikka tällä olisi valtava määrä faktaa ja ihmisten kokemuksia takanaan. Ei voi ottaa riskiä, kun saattaa ura mennä pilalle. Toivottavasti se aika tulee pian, kun uskalletaan keskustella aiheesta julkisesti ilman pelkoja.

terve hyvä tietämätön suomen kansa
haluiasin ottaa kantaa näihin kommenteihin
1 syy miksi kannabista pidetään portti huumeena,koska sitä ei saa kaupasta joutuu tekemisiin diilereiden ja kovempien huumeiden kanssa.ja jo se että se luokitellaan huumeksi on haitallista koska kun nuoret sitä kokeilevat ja huomaavat että kyseessä on ihan ok juttu,tätä myöten he luulevat että huumet on vaan vanhempien pelottelua vaikka tosi asiassa kemialliset huumeet ovat vaarallisia,ja johtavat moniin kuolemiin.joten laillistamisen myötä päästäisiin tästä porttihuume käsityksestäkin.2 kyllä,kannabis aiheuttaa riippuvuutta siinä missä alkoholi ja tupakka.tosin se ei aiheuta fyysistä riippuvuutta ja vieroitusoireita vaan henkisen riippuvuuden.toisin kuin alkoholi ja tupakka(krapula&niksat)ja kannabikseen ei ole vielä kukaan kuollut,samaa ei voi sanoa alkoholista….en jaksaisi tässä ruveta tän enempää selittämään mutta pyytäisin teitä ihmisiä jotka tänne palstoille kirjoittelette että lopettaisitte sen PASKAN JAUHANNAN kun ette asiosta mitään tiedä.lukekaa asiasta se ei ole rikos 🙂

Juupajuu. En lähtis kyllä sanomaan vastaan, enkä lähtis sanomaan poiskaanpäin, mutta täytyy kyl sanoa, että en oo itte aienenkaan ikinä nähny otsikkoa, et kannabiskäyttäjä olis tappanut ketään. Loogista sekin, että ehkä väkivalta vähenisi.. Joten eikun laillistamaan, jos se saataisiin joskus aikaseks.

Kannabis on huomattavasti terveellisempä javaarattomampaa kuin viina!kuinka moni sekoile,hakkaa ja tappaa kännissä ollessaan?Helvetin moni,mutta katppa lepposia spilffin vetäjii,ne e riehu!hymy korvissa jamaailma pelastuu..:) eli joo,kannabis todellakin voitaisiin laillistaa..

niin ja mitää helvetin hyötyy täst on tänne ees kirjottaaa?? Vai voitteko ALIBI tehä muka asian eteen jotain???TUSKIN!!! joten ei kai muutaku AAMEN!::….

heheh..jengi rupee niinku syyllistää, alkoholii(viinaa) ja ganjaa(hittii)….., mut ei varmaan oo testannu niit yhessä??..ei ollu se pointti!!…siis mitä vittuu???..lailliseks vaa jos multa kysytää…JA KYLLÄ..niin ohan nää lääkkeet(betsot ja apteekkipiri) paljon sauhuu epäterveellisempää sen varmaan kaikki on jo tajunnu???…HÄ???? joten kysymys kuuluukin , et miten helvetis sen saa/sais lailliseks?? en ainakaa ite oo valmis vaihtaa ganjaa alkoholii..eih..mut voisin ostaa niit samasta paikasta..todellaki…….kaikki tollanen viina tappaa läppäpaska on TURHAA vittu…..kuolo korjaa kuitenkin poltit tai et!!ja mitä dokaamiseen tulee ,ni dokaat kuitenki!!..mitä vähemmän sitä vähemmän!!!…siis sen paremmpi ,mitä harvemmin ,MUTTA silti HIHAAN menee varmemmin jos laitonta on hatsi gemmi…??!!

Ihmiset tappaa toisiaan viina päissään!!! Mutta kannabis päissään ei varmasti tule mieleen tappaa ketään!!! Täten kannabis lailliseksi ja alkoholi laittomaksi!!! Alkoholi on verrattavissa amfetamiiniin!!! Kannabis taas tupakkaan tosin tupakka aiheuttaa enemmän riippuvuutta!!!

Kotikasvatus lailliseksi niin ei rikolliset tienaisi rahaa kannabista myymällä!!! Tunnen itse erään taparikollisen joka on tehnyt niin sanotun ”sopimuksen” virkavallan kanssa että jos ei muita rikoksia tule tehtyä niin saa tuprutella vaikka keuhkot puhki. Omasta mielestä se on hyvä ja edullisin ratkaisu yhteiskunnalle.

ja vielä semmonen juttu että kaikille ketkä on EIEIEI tiedoksi että ihminen on käyttänyt jo ennen ajanlaskun alkua tähän päivään saakka kaiken näköisiä päihteitä enimmäkseen psykedeelejä.

ihminen ei kestä selvinpäin mailma on liian rankka paikka.

ne ketkä on selvinpäin on usein tämä brain wash katse ja ovat aa kerhojen tai muiden uskon lahkojen jäseniä.

836:oselle tiedoks kahvi tee sekä alkoholi / nikotiini on huumetta.
huume on aine joka saa kehon riippuvaiseksi.
kannabis ei tee kehoa riippuvaiseksi että tulisi esimerkiksi vieroitusoirita.
miten luokittellaan siis huume.
käsittääkseni huue on riippuvuutta aiheuttava aine.
joten kannabis voitaisiin luokitella päihteeksi tai elämäntapa nostattajaksi 🙂
ehkei nyt sentään mutta varmaan kaikki ymmärtää pointin.
verorahoja tulisi, moni siirtyisi ehkä viinasta hamppuun ja siitä sitten viinan terveysvaikutukset laskisi kansan kesken.
vaikka voisi tulla pienimuotoisia ongelmia kannabiksenkin kanssa korvaisi viinan juojien siirtyminen sen jo monin kertaisesti.

usein nim jos on jo humalassa ja käärii sen sätkän tulee melko huono olo että varmasti monet ei joisi tällöin niin paljoa.

Lailliseksi, niin ei tarvitse rikollisliigoja rahoittaa ja muutenkin moni sitä käyttää. Onhan se myös turvallisempaa kuin alkoholi eikä kukaan tiedetä kuolleen liika käyttöön. Sama juttuhan sillä on että moottoriajoneuvoihin ei ole koskemista kuten alkoholinki kanssa.

kyllä, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kyllä! 🙂

Lailliseksi vaan! On se vaarattomampaa, ku esimerkiks viina…

laillistaa pitäisi.Terveemmät elämäntavat kunniaan!itse olen ollut 2kk polttelematta kun anopin mielestä olen vieläkin riippuvainen…

Viina tappaa ja aiheuttaa kaikille ongelmia. Kannabis ei haitallista. Nuorempana poltin paljon eikä mtn ongelmia. Nykyään viinaa joutuu juomaan jos haluaa rentoutua esm vkonloppuna töiden jälkeen.

kieltolaki kuin kieltolaki, nähtiin se jo alkoholinkin kanssa kuinka kävi kun se kiellettiin. Ihmisiä ei oo suomes koskaan kuollu viinaan niin paljo.

Leagalize it! Everyone does it!

EI missään nimessä mitään huumeita pitäisi laillistaa!kovien aineiden käyttö alkaa miedoista aineista.
sitä vastoin pitäisi tuomiota koventaa joka huumeiden osalta.
ei tunnettaisi laissa eri huumeita.ois vaan huumausainerikos oli aine mikä hyvänsä ja tuomio vähintään kolme vuotta.
eiköhän käyttö loppus ku ei pääsis ehdollisella tai yhdyskuntapalvelulla.
myyjille sitten tietenkin vähintään viisi vuotta kakkua.

totta mooses!
ei hatsaamisesta ole todellakaan mitään haittaa yhteiskunnalle. vaan siitä rikollisuudesta mikä sen VÄLITTÄMISEEN kuuluu.
kotikasvatus siis EHDOTTOMASTI lailliseksi -> muu ”säätö” vähenis huomattavasti.

Suurimmat kannabikseen liittyvät ongelmat aiheuttaa kannabiksen laittomuus !

Uskomatonta, että ainut laillinen päihde on niinkin naurettava ja paska aine kuin alkoholi

kyl pitäs ! laskis rikollisuuus ja väkivalta rikokset. kun ihmen pössyttelee ei se jaksa haastaa riitaa eikä tehä rikoksia!

Alkoholi on jumalan vitsaus. Kemiallinen aine joka tuhoaa perheet,aiheuttaa väkivaltaa,vie työpaikat ja lopulta aiheuttaa kuoleman. Ganja kasvaa luonnossa ja auttaa moneen vaivaan ja aiheuttaa vain harvoin (suhteessa alkoholiin) terveydellisiä ongelmia..enemmän vaan auttaa terveydellisesti. Ganja on ainut oikea ja hyvä luonnon yrtti ihmiselle !!

Aina sanotaan, että kannabis on portti vahvempiin aineisiin. Varmaan nyt onkin, kun heinänsä joutuu ostamaan huumekauppiailta. Tottakai kauppiaat johdattelee pikkuhiljaa vahvempiin aineisiin, eli lisää rahaa heille.
Pitäisi siis laillistaa, ja alkoholi vastaavasti kieltää nykyisillä kannabis tuomioilla.

Lahtosen munapää. Vaihda jo kyselyä saatana, vaikka oletkin vanha pilviveikko.

Pitäisi LAILLISTAA

Ottaisitte nyt vaikka selvää asioista ennen kuin tuomitsette savupäät narkomaaneiksi!

Sama kuin ukko olisi akka,jotkut kyllä senkin tien muuttumiseen valitsee.Mutta yhtä harvassa on narkomaanit jotka cannanbis tuotteiden takia on joutunut vetää vahvempia huumeita.Koukutus tupakkaa miedompaa.

kannabis lailliseksi ja heti!! se on paljon haitattomampi vaihtoehto kuin alkoholi tai tupakka, näin sanoo EU:n tutkimus, niin ja tiesittekö että kannabiksen laillisuudesta heitettiin kolikkoa

ei kyl pitäis ollenkaa laillistaa ei se oo yhtään sen terveellisempää kuin tupakka tai alkoholi.. jos se laillistettais niin se on vaan edistystä rikoksille ja muillekkin paheille. Oman terveytensä siinä sit vaan pilaa. ja varmaan käytökselläkin.

ei kyl pitäis ollenkaa laillistaa ei se oo yhtään sen terveellisempää kuin tupakka tai alkoholi.. jos se laillistettais niin se on vaan edistystä rikoksille ja muillekkin paheille. Oman terveytensä siinä sit vaan pilaa. ja varmaan käytökselläkin.

kyl mun mielest pitäis olla lailist.. en ite käytä sitä päivittäin.enkä huumeena!!! tää on mun mielipide ja täst on turha kiistellä jossai internetissä. ja hyvä muiden huutaa jos ri oo ikinä een poltellu nii tulee huutaa et se on huumetta,,hahaa

en usko että suomessa laillistetaan kannabis koska kaikki polttelijat ovat saamattomia paskoja jotka vinkuu täällä netissä et pitäis ja pitäis.. mutta mitää ei tapahdu kun ei nähdä vaivaa sen laillistamisen eteen..

Eniten ärsyttää ihmiset, jotka hokevat ”huumeist menee niiq pää iha sekasin!!1” vaikka tosiasia on ettei taida mistään laittomasta huumeesta saada päätään niin sekaisin kuin paska-alkosta?

Taitaa tarkoittaa että alkoholiin kuolee n. 1300 ihmistä vuodessa…

Cannabis pitäisi ehdottomasti laillistaa… Kunhan vaan, tämän kansan päättäjätkin sen ymmärtäisivät… Suomessakin kuolee vuosittain n. 1300 ihmistä ja cannabikseen 0. Niin miten vielä edes kehtaatte haukkua cannabista huumeksi hyi hävetkääääää!!!!

Kaikki huumeet pitäisi laillistaa, ihmiset käyttää niitä jokatapauksessa oli ne laillisia tai ei. Lääketehtaat valmistamaan huumausaineet ja reseptin taakse apteekin hyllylle. Näin tulisi valtiolle siitä verotuotto ja lääkefirmat tekisi voittoa.

Ehdottomasti pitäisi laillistaa, tai vähintäänkin dekriminalisoida. Nykyinen malli ei todellakaan toimi.

Ja porttihuumeteoriasta sellaista, että sekään ei toimi. Ihmisillä on erilaiset kiinnostuksen aiheet: jotkut haluavat sekoilla niin paljon kuin lähtee (mm. alkoholin, LAILLISTEN LÄÄKKEIDEN sun muiden aineiden kanssa). Hamppu nyt vaan sattuu olemaan viinan ja tupakan jälkeen ehkä helpoiten saatavissa oleva ”aine”. Sitten kun tutustuu diilereihin tms, pääsee käsiksi kovempiinkin aineisiin, joilla pää saadaan vielä pahemmin sekaisin.

Toiset taas haluavat välillä pajautella kavereiden kanssa, kuunnella mukavaa musiikkia ja nauttia olostaan. Eivätkä sekoilla päättömästi.

Monet hampuusit kasvattavat kasvinsa kotona omaan ja kavereiden käyttöön. Eivät tunne, eivätkä halua tuntea diilereitä. Omien kasvatuksiensa myymistä eivät edes suostu harkitsemaan. Naureskelevat vaan menemään, eivätkä mukiloi tuntemattomia kännipäissään.

Minun mielipiteeni on siis tämä: hampun käyttö ja kasvatus omaan käyttöön lailliseksi, alkoholille ja lääkeaineille tarkempi kontrolli.

Hei hei hei kysyn vain kun täällä on niin paljon puolesta puhujia joihin lasken myös itseni:) niin miksi me ei tehdä mitään nousta barrikaadeille ja vaadita kannabis lailliseksi?? miksi hamppumarssiin sakki ei osallistu?? vai onko niin että kotikoneella uskalletaan mielipide sanoa mutta julkisesti marssiminen ei kiinosta… muutosta ei tapahdu netissä sitä vinkumalla!!

Ei missään nimessä!

Mistäs ne hasista kauppaavat somalireppanat sitten saavat elantonsa?

jos osaa käyttää viinaa, osaa käyttää kannabista joka ei ole edes yhtä vaarallista!! ei vaikuttaisi rikollisuuteen!!

Kyllä pitäisi koska kukaan tuskin haluaa aloittaa huumekokeilunsa mistään vahvasta huumeesta. Jos laillistaminen tosiaan tapahtuisi niin vahvempia huumeita olisi myös vaikeampi saada koska ei joutuisi tekemisiin niiden välittäjien kanssa. Että psyyke ongelmien kanssa vältyttäisiin niin THC pitoisuuden raja tulisi olla sopivan mieto 10-15%

Pitäisi ja ei pitäisi ! Valtio saisi verorahaa, mutta niillä verorahoilla pitäisi valistaa kannabiksen käytöstä, sekä tulisi varmasti myös psyykkisesti sairaita ihmisiä lisää. siinä sitten vertailemaan, että kuka hyötyy ja mistä …

Kyllä!
Niille joiden mielestä se tyhmentää.
Ihmisiä on monen laisia. Tyhmät ihmiset,
jotka käyttävät cannabista. Käyttäytyvät
julkisesti tyhmästi ja tuovat esille käyttöään, esim vaatteilla. Usein nämä apinat
kertovat käyttävänsä cannabista ja eivät kehtaa myöntää käyttävänsä mitään muuta
ainakaan paljoa. Totuus taitaa olla toinen.
Että mikä tyhmentää? Ihmiset joiden perusteella vedätte johtopäätöksenne. Ovat
valmiiksi idiootteja, jotka tuhoavat päänsä melkein millä vain mitä käsiinsä saavat.
Kertovat sitten polttaneensa pilveä, koska sitä yhteiso ei tuomitse moraalisesti niin rankasti. Toinen luku ovat normaalit ihmiset jotka polttavat, joita on muuten varmaan suurin osa pilven käyttäjistä. Ovat lainkuuliaisia, käyvät töissä, eivätkä tee numeroa poltostaan. siksi heitä ei edes usein
huomata ja tyhmyys tutkimukset kusee. Itse poltan lähes joka päivä jo 10 vuotta ja olen nytkin pilvessä. Enkä tunne itseäni mitenkään tyhmäksi, ajatus luistaa ja silleen. Hikipinkoille ja pilkun-nussiolle. Lukihäiriö vähän kiusaa ja äidinkielen tunnilla nukuin, mutta yritin parhaani.

Kyllä pitäisi! Pitivät poliisit kaveria
3 viikkoa putkassa, kun ei tunnustanut osallisuutta kasvatukseen. Melkein lähti työ paikka. Tämä, jos mikä lisää muuten kuuliaisten ihmisten vihaa ja katkeruutta yhteiskunnan päättäjiä ja lakeja kohtaan.
Varmasti on tapauksia, joissa on käynyt todella pahasti. Kuten perhe hajoaa kun työt menee muija vie lapset ja henkilö tappaa itsensä. Älkääkä nyt ketkään idiootit mussuttako oikein kirjoituksesta. Vaan menkää itseenne ja pysykää siellä.

tottakai pitäisi! ihmiset ovat humalassa agressiivisiä ja tekevät muutenki tyhmyyksiä. pajareissa tuollaista ongelmaa ei tulisi. 😀

tää on yksi niistä aiheesta ku ihmiset on kahta mieltä…joko hyväksytään tai sit ei,tästä vaan voi puhua ihan loputtomiin….jokaisella on oma elämää ja pää olkopäiden välissä..suomi on vapaa maa,tehdään mitä koka ikinen halua!!!!!

EI HELVETISSÄ: HÖRHÖJÄ ON JO MUUTENKIN LIIAN KANSSA !!!!!!!!!!!

Mikään porttihuume ole…! Ite ei oo koskaan ollu mitään halua mihinkään muihin huumeisiin vaikka oonkin poltellu. Ja pointti on siinä että huumeisiin sortuu jos on muutenkin altis sortumaan, ja sillon kyllä saa huumeita mitä kautta vaan. Kannabista vaan on helpoin saaha ekaks koska se on niin yleinen!

TOTTAKAI!! kannabis ei kuulu -iini päätteisiin, riippuvuutta aiheuttaviin aineisiin. Kannabis on nautintoaine ja vain PORTTIhuume!!!

Mutta kannabis aiheuttaa vähemmän haittoja elimistölle kun alkoholi tai tupakka (niinkuin ylempi itsekin mainitsit keuhkosyöpäriskistä). Lisäksi vähentäisi tuontia, eikä rahoittaisi isoja rikollisliigoja jos pieni kotikasvatus sallittaisiin (niinkuin monissa sivistyneissä maissa). Ei se nyt ”terveellistä” ole Mutta mikäpä olis?
Ja tosiaan väkivalta rikoksia tapahtuu pilvipäissään paljon vähemmän kun alkoholin vaikutuksen alaisena.. Kuka nyt lähtis lepposena, jumissa tappelemaan (siis en ole koskaan nähnyt/kuullut kenenkään agressoituvan polttelusta)

Tuoreen tutkimuksen mukaan yhden kannabissavukkeen polttaminen lisää keuhkosyöpäriskiä yhtä paljon kuin 20 tavallisen savukkeen polttaminen.Kannabis voi aiheuttaa myös ohimeneviä psykoottisia oireita, kuten vainoharhaisuutta, pelkotiloja ja paniikkikohtauksia sekä depersonalisaatio- ja derealisaatiokokemuksia. ETTÄ SIINÄ TEILLE JOTKA VÄITTÄÄ ETTÄKANNABIS ON ” TERVETTÄ” 😀

Ymmärrättekö hyvät käyttäjät että se aine vaikuttaa teidän mielialaan ja aivosynapseihin niin ettei se aine muka mitään vaikuta!!
Katsokaapa joskus vaikka vastaan tulevaa vanhaa ( 30-40v) miestä joka tulee kadulla vastaan, ei hampaita ei mitään tetoa nykymaailmasta ja ajatus yhtä nopea kun mummo hangessa, ELI EI HUUMEILLE!

Kannabista ”joskus taannoin maistellessani” olen huomannut, että kaljaa tulee juotua ahdistukseen, joka lisää ahdistusta. Pilveä taas rentoutumis tarkoitukseen, ilman että tarvitsee lähteä kylille heilumaan agreissaan kuten alkon vaikutuksen alaisena useimmat tekevät.

Joo tosiian kuka on tavannut diilereitä usein tarjolla piriä sun muuta paskaa ja kaunpunkiha siitä verot sais. rikollisuus ja väkivalta jäis paljon vähemmälle kannabis myös moneen sairaituuteen pätevä lääke

pitäis laillistaa ni ei nuoret räkänokat tutustu niin helposti kovemman kaman myyjiin siitähän se houkutus sitten lähtee… kai sit vois kokeilla… aa tällästä vois kyl ostaa ens viikonloppuna….

Ok, laskin näiden viestien perusteella että, 94% on laillistamisen kannalla ja suurella osalla oli vahvoja faktoja.

Lopetan alkoholin käytön ja rikokset kunhan kannabis on laillista!

Suomeen kannabis lailliseks!!Its just a god’s made plant.

Pitäis laillistaa, paljon terveellisempää ja vähemmän niitä känni faitteja. Kaikki vitun paska tulee aina Alkoholin vaikutuksen alaisena!! Jos te vitun keharit ette tajua mistää mitää niin antakaa ees muille se mahdollisuus! Vaikka se laillista olisi, ei sita tarvi polttaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oishan se ihan jees siinä mielessä että ois semmonen hyvä sivubisnes, mutta tulisihan siitä kyllä ongelmiakin jne. mutta kyllä kun rupeaa ajattelemaan niin ois hyvä asia

laitonta tai laillista, aivan yhden tekevää mulle.

Kyllä !!!

Ja ihan sanon vaa et ei mee pahempii aineisiin jos et sä tyhmää ole ..eli nestemäisIstÄ mene nestemäisin eli viina..ja se on nähtyy kyllä ja läppä on se jos dokaa vitust1 pitää sit juadakki vitusti eikö.. et saa samat kännit ninkuennen kannabikses on hyvä se että sortti vaihtelee viikon välein nin aina toimi ja ei tartte paljo poltta 🙂
Sis ne jua ketä jua…ne poltta ketä poltta -syö-jua-höyrystä- sis haloo EIKÖ SE TERVEYS OO TÄRKEIN JUTTU HÄ? KOKEILKAA TEHÄÄ KISAA KUKA JAKSAA KAUEMIN ALKOHOLISTI VAJ PUHDAS PAJAUTTELIJA JÄÄT KAKKOSEKS USKO POIS :)Esim
(Mike tyson.10MM)..(Ernesto HoosT.MM)..(Michael Phelps.6MM) ja jos ette usko nin ottakaa selvä! itekään en skonnu! ja monet muut.. paajaa polttanu Ja Polttaa eikä oo kyl kunto vissi mikskään oO menny? Vai onko?

ESM

Pekingin olympiakisoissa kahdeksan kultamitalia saavuttanut yhdysvaltalaisuimari Michael Phelps ei joudu oikeuden eteen vastaamaan mahdollisesta Kannabiksen käytön Kannabiksenkäytöstään.

sis kattokaa ympärille ottakaa selvää missä mennän puhukaa sitte !HALOO XDDDDD

KYLLÄ! JA NE KETÄ SANOO EI NIIN MYYKÄ EDES ENEMMÄKU 1G

HALUTEKO KANNABIKSEN LAILLISEKS ???
PANKAA KAIKKI KASVAAN!
EI RIITÄ PUTKAS TILA
ÄLKÄÄ NÖSSÖILKÖ

JOS TEETTE NÄIN NIIN 6-12 KK NIIN VARMAAN ON!!

totta kai lailliseksi.. ja ne ketä on sitä vastaan niin ottakaa asiasta selvää! en meinaa kadulta ostettuu negge budii en muista ees koska on ollu puhdasta lätkää.. oon polttanu 10v ei mitään haitta vaikutuksia en suositele sairaille. ne ihmisit ketä tietää mitä se on ei lopeta sitä koskaan. eli ei mitään järkee olla laiton! sakot ei muuta tosiasiaa. ::)mixx

Ei pitäisi, myös alkoholi ja tupakkatuotteet tulisi kieltää.

En aivan laillistamisesta tiedä, mutta dekriminalisoiduksi omaan käyttöön – rahat pois itämafialta. Ja helpommin saatavaksi sitä tarvitseville, eli syöpäpotilaille, ms-tautia sairastaville ym. kroonisista kivuista kärsiville. Alkoholi aiheuttaa pelkkää pahaa, henkirikoksia ja tapaturmia, unohtamatta tietysti riippuvuutta kyseistä ainetta kohtaan.

Ja kuka on käskenyt sitä myssyä joka päivä polttaan? Ettehän te sitä alkoholiakaan joka päivä juo?

Kannabis poistaa stressiä ja auttaa unettomuuteen.

Tuulipukukansa ja muut vastustajat voisivat tsekata tubesta vaikka Rick Simpsonin dokumentin kannabiksesta lääkeaineena.
http://www.youtube.com/watch?v=pjhT9282-Tw

Moi 🙂 Olen polttanut 20 vuotta elämästä kannabista ja hyvin on mennyt olen nyt 36 vuotta, nyt kuoli isä niin lopetin polttelun aivan sen takia, eli mitään riippuvuutta ei tule elämä vaan rauhoittuu kun polttelee ja ei tule tappeluita kun on hyvää pilveä tai kukkaa!!!

Kyllä vielä polttelen kun oon saannut isäni haudattua ja selvitettyä asiat mitä pitää tehdä, voisinhan pajautella nytkin mut ei oikein tunnu siltä vaikka isäni sitä kannattikin, että ei aina multa menisi hermot ja sitten tulisi riitaa siis kun en poltellut.

Ja olen nyt ollut 3kk polttamatta ja katsellut kavereiden polttelua niin se ei ole edes mitään vaikeaa poltan samaan aikaan vaan röökin ja se siitä, eli herätkää nyt kannabis vastaiset ihmiset ja lukeekaa oikeita tekstejä pilven poltosta niin ei tule noita paska juttuja mitä kaikki ei äänet on kirjoittanut!!!!!

No nääkin kyllä tai ei hommat ei muuta mitään, vaan ajan kulua ja käyntiä alibin sivuilla.

Ja tää EX konnun vartija on varmaan saannut potkut kun noin puhuu , luulisi vankilan vartijan tietävän mikä aine mitenkin toimii vai muutenko vaan oot vastaan kannabista??? Kannabis on hyvä aine ja sitä pitää saada laillisesti ja silloin kun haluaa.

Kyllä pitäisi laillistaa niin voisimme käyttää voimavaroja muihin isoihin huume tekijöihin ja kannabista en sanoisi huumeeksi vaan tupakan ja viinan välimuoto 😉

Yrittäkää nyt saaha laillistettuu jo!!!
menenkin tästä tupruttelemaan<3

PS. joku sanoi että maassa maan tavalla. Eli viunaa koneesee..ja vaimot nyrkin ja hellan väliin? ja juntti kylä riemutsee! nice keep going suckas

Laillista tai ei niin itse tulen kannabista säännöllisesti käyttämään vanhainkotiin asti!
Rentoo Rohtoo <3

Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen.

– Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta.

Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa:

– Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

– Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

– Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.

Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi.

Tää kysely on kyllä aika perseestä, suomi on niin hikinen maa että huhhuh. kannabis pitäisi laillistaa, mutta näin ei vaa suomessa tuu tapahtumaan :'(((( :D….. Alkoholi ja Tupakkatuotteen kieltoon, enemmän haittaa alkoholista.

olen kysellyt ihmisiltä jotka ovat ainakin kerran elämässään kokeilleet kannabista kukaan heistä ei ollut nekatiivinen kannabista kohtaan, mutta osa haluaa juoda kaljaa sen takia että pystyy keskustelemaan ihmisten kanssa. omissa oloissa viihtyvälle kannabis on paras mahdollinen omasta mielestäni.

hyvät kannabiksen kieltäjät kokeilkaa ennen ku kirjotatte…

Minun mielestäni pitäisi. Miedompi ja turvallisempi vaihtoehto kuin alkoholi. ikärajat ja myynti kohdalleen vaan ja diilereitten tulot valtion kassaan. Naurattaa nämä jotka eivät asiasta mitää tiedä ja täälä pätevät 😀

Pitäisi laillistaa.
Haitat paljon pienemmät kuin esim. alkoholissa ja saataisiin iso tulonlähde rikollisilta pois ja taas verorahoja valtiolle. Itse en käytä mitään päihteitä.

Kyllä,laittaa kivasti ajattelemaan.valtiolle vaikka ns.kukkavero niin valtio saisi omansa ja sheriffit saisivat tehdä oikeita töitä eikä vahdata harmittomia bössyihmisiä..Onko lääkäri diileri kun se jakaa holtittomasti lääkkeitä,ei tietenkään…veronalaistatuloahan sekin on.Mutta tuskinpa itse ovat testaneet silti holtittomasti jakavat lääkkeitä!Kannabis on parhaimpia kipulääkkeitä enkä todellakaan ymmärrä miksei?Vaikutukset tunnetaan hyvin maailmalla silti se on jokin pahe?Kieltämättä aiheuttaa kosmista vapaata ajattelua sillä moni uskaltaa hypätä silloin oravanpyörästä pois mikä vituttaa suuresti vallanpitäjiä…liikaa luomuajattelijoita tulisi varmaan ja kulutus pienenisi mikä nyt ei nykyaikana ole hyve??Kyllä se vapautuu kunhan vaan kannabisapostolit uhrautuvat tarpeeksiuseasti hyvän asian puolesta.Hipit takaisin!

kyllä pitäisi paljon vähenmän aiheutaa haittavaikutuksia yhteiskunnassa ku viinan p*rkele!!!

Kuten on monesti todistettu, yksikin kannabisnoidipiikki voi tappaa!! toisin ku ryyppy rehtiä viinaa.

Voi voi mites kävi lissunooralla, kuoli metsään 80prossase viinan takia…. kannabiksen vaikutuksen alaisena ois ollu hauska fiilis, eikä ois menny yksin metsään angstaamaan -.-

Kyllä se pitää saada lailliseks,mut tietty määrä hallussa vaa.

Tottakai ja näille happopäille kerralla sellainen annos kamaa että pääsee pilven päälle kertaheitolla!

Lailliseksi vaan ehdottomasti!!! Ainakin oma kasvatus ja käyttö. Ei tee haittaa kellekkään. Enempää ei liene enää itse tarvitse perustella kun täällä on otettu asiantuntevasti kantaa. Kyllä kiitos 😀

kaksi piippunen miekka tämä.
Parempi vaihtoehto olisi se, että matkittaisia muita maita. Eli esim. pieniin määriin ei puututtaisi. Jos se laillistettaisiin kertaheitolla, homma saattaisi lähteä käsistä varsinkin nuorilla – kyllähän aina ”uusi” päihde kiinnostaa alkoholin rinnalla.

Ainainen tupakkaan vertaaminen laillistuksen suhteen.. Jos se laillistettaisiin niin tulisi varmasti kahviloita kakkuineen ja kaakaoineen, eihän nykyään missää saa edes polttaa tupakkaakaan?

Liika on aina liikaa.. Mutta kaikki olisi järjestettävissä ihan järkeenkäyviksi jos hommia ajateltaisiin ihan maalaisjärjellä. Tulee olemaan ainainen kiista ja puheenaihe tämä kannabis.

kyllä pitäis,en usko että suomaalainen yhteiskunta rupee käyttämään sitä lakia hyväksi. eihän Dameissakaa ihmiset sekoilee vaikkapa on ollu jo jonki aika laillista tietyissä paikoissa.en ainakaa ite rupes polttaa enemmän jos tulis lailliseksi..

Tottakai. Ei ole mitään järkeä pitää sitä laittomana koska tulee enemmän porukalle ongelmia poliisien kanssa !

viina – krapula,muisti pois,agressiivinen,masentunut,”fiksut” päähän pistot,rahaa menee vitusti enemmän
+ ei ole
kannabis – pitkä aikainen näkyvyys elimistössä
ei voi pajautella sunnuntaina…
jostain luin että yliannostuksen vaara ilmenee jos polttaa n:30kg vuorokauden aikana 😀
+rentouttaa,rauhottaa……

Mitä tässä olen kahlannut niin bongasin sen, että porukat väittävät, että kannabiksen laillistaminen vähentäisi alkoholin kulutusta ja kannabiksen laillistamisesta tulisi verotuloja.

OLETETAAN, että nämä väitteet ovat totta. Jos cannabiksen laillistaminen lisäisi verotuloja, tästä pitäisi vähentää alkoholin kulutuksen vähenemisestä hävityt verotulot, jotta saataisiin lopullinen verotulojen nousu.

Bongasin myös, että kannabiksen vaikutukset eivät ole yhtä vaarallisia kuin alkoholin vaikutukset.

Oma mielipiteeni=Kannabis lailliseksi.

Jumalauta menkää te kofeiinipellet muualle huutelee kannabiksen vaikutuksista, kannabis lailliseksi YRTIKSI, luonnontuote niinkuin lääkkeetkin (turha huomauttaa muista luonnon huumeista). Kannabis ei itse myöskään ole syyllinen vahvempiin aineisiin sekaantumisista vaan ihmisten loputon uteliaisuus ja jännityksen hausta elämälle. Ei tämä kysely sitä varmaan laillista mutta toivottavasti tietämättömät hiljentyisivät näistä. Kannabista syrjitään ainoastaan sen takia koska kyseisen yrtin kylkeen on lyöty leima ” HUUME ”..

kyl se pitäis laillistaa putois alkoholin kulutus ja tappojen määrä

Khyl, hitti lailliseks vaikka samaan tapaan kuin hollannis tai saksas. Valtio sais lisää verotuloja ja kyttiä väpautuis muihin tehtävii esim. metsästämää vaikka piri diilereit. Ja otetaan huomioon terveys vaikutukset enemmän hyötyä ku haittaa. spliffi päiväs ei tee musta työ kyvytöntä mut viinapaukku voi viedä mennessää radalle. 420 4 life.

Tottakai pitäs te jotka ette ole kokeilleet ette tiedä sen vaikutuksia jälki vaikutuksia on harvemmilla kun pitkä aikaisen viinan juonilla kannabiksen yliannostuksia ei ole koko MAAILMASSA tapahtunu koskaan!!!!!! Eli te jotka vastustatte ottakaapas selvää asioista ennen kun alatte pistämään vastaan. Kannabis on miedompi kuin kirkas eikä tule krapulaakaan.

KANNABIS PITÄISI LAILLISTAA.

Tässä neljä ensimmäistä mieleen tullutta syytä:

A. Poliisilta vapautuisi suuri määrä voimavaroja oikeiden rikosten tutkintaan.
B. Myyntiä voitaisiin valvoa, alaikäisten olisi vaikeampia saada haltuunsa kannabista.
C. Myyntiä voitaisiin verottaa ja niin valtio saisi todella suuria summia kassaansa.
D. Lääkinnällisiin tarkoituksiin, esim. lieventää kipua, pahoinvoinnin ja oksentelun hillitseminen ja ruokahalun kiihottaminen.

Kyllä!
Ehdottomasti alkoon vaan ja verolle.
En todellakaan suosittele ketään käyttämään mitään päihdettä mutta parempi se ois totaalisen kieltolain sijaan…Uskon,että kovempien aineiden, toiv.myös alkoholin, kulutus ja kysyntä vähenisi kun kannabis saataisiin pois huumausainelain piiristä: järjestäytynyt huumausainerikollisuus vähenisi, valtio saisi verotuloja, laatua valvottaisiin yms. Ehkä se jollekin toimisi porttina muihin aineisiin, kun mielenkiinto lisääntyisi mutta enemmän porttina toimii mielestäni se, että järjestäytyneen rikollisuuden käsistä löytyy myös muita aineita ja se että yleinen huumausainevalistus on propagandaa ja pelottelua. Asioita vääristellään ja niistä päättävät ihmiset, jotka ei aiheesta mitään tiedä.->Narkofobia on pahempi kuin kannabis.

ehdottomasti!!! kannabis on ihan huippua..mutta pitemmällä käytöllä o myös seurauksia..kannabis on huomattavasti terveellisempää kuin esimerkiksi allkoholi tai tupakka..kuinka moni on kuullut että PELKÄN kannabiksen vaikutuksen alaisena on pahooinpidelty/tapettu joku?? voi olla tietysti mahdollista mutta yleensä siina on amfetamiini/lääkket alla..kannabiksenhan on sanottu olevan portti vahvempiin huumeisiin, asia ei todellakaan ole näin koska jokainen joka haluaa vain pysytellä kannabiksessa niin pystyy siihen..kannabiksesta ei myöskään tule fyysisesti riippuvaiseksi kuten esim.tupakasta siinä ei tarvita sitä joka päiväistä annosta toisin kuin tupakasta..tosin henkinen riippuvuus kyllä tulee niille jotka on saanut hyviä kokemuksia, mutta se ei ole vaarallista…JOTEN KANNABIS LAILLISEKSI JA ENNEMMIN TUPAKKA LAITTOMAKSI..

ehdottomasti!!! kannabis on ihan huippua..mutta pitemmällä käytöllä o myös seurauksia..kannabis on huomattavasti terveellisempää kuin esimerkiksi allkoholi tai tupakka..kuinka moni on kuullut että PELKÄN kannabiksen vaikutuksen alaisena on pahooinpidelty/tapettu joku?? voi olla tietysti mahdollista mutta yleensä siina on amfetamiini/lääkket alla..kannabiksenhan on sanottu olevan portti vahvempiin huumeisiin, asia ei todellakaan ole näin koska jokainen joka haluaa vain pysytellä kannabiksessa niin pystyy siihen..kannabiksesta ei myöskään tule fyysisesti riippuvaiseksi kuten esim.tupakasta siinä ei tarvita sitä joka päiväistä annosta toisin kuin tupakasta..tosin henkinen riippuvuus kyllä tulee niille jotka on saanut hyviä kokemuksia, mutta se ei ole vaarallista…JOTEN KANNABIS LAILLISEKSI JA ENNEMMIN TUPAKKA LAITTOMAKSI..

Ei todellakaan tarvis laillistaa. Se helpottaisi taas VIELÄKIN nuorempia käyttämään, joka johtaa että haetaan vaan kovempia aineita vanhempana. Kohta piripäitä Suomen nuoriso täynny.. Hyvä Hyvä!!

KYLLÄ KANNABIS PITÄISI LAILISTAA!!!!!!ku ihmiset vetää viinaa niin usein tapahtuu jotain väkivaltaista,mutta kun polttelee niin on vaan rauhallinen..eikö näin ole?

no joo-o puusilmiä liikenteeseen niitähän täälä tarvitaan!

Ilman muuta se kannattaa laillistaa väkivalta rikokset vähenis huomattavasti 🙂

Ei pitäis..sitä ku ihmiset piikittää niin ne hakkaa mummoja kadulla,ja yhdestä cannabis piikistä tulee niin kovat riipuvuus oireet,että siittä on mahdonton päästä irti.T:Tarmo rovaniemeltä

uskokaa jo että viina se on mikä pitää miehen tiellä! kannabis ja muut mömmöt vie helvettiin!

olen itse sitä mieltä, että lailliseksi vaan… itselläni on kokemuksia viinasta ja ne ei oo ikinä ollut hyviä, aina jotain ongelmia, mutta sitten kun ottaa kannabista, niin olo on paljon sosiaalisempi ja mukava eikä tule ongelmia niin kuin viinasta… kaikki kannabista halveksijat! lukekaa ennen kuin tuomitsette. Kannabis on tervellisempää, kuin viina ja tupakka, vaikka eihän kannabiskaan mikään täysin terveellinen ole, mutta mikä olisi. Eikä kannabiksen käyttö sitä meinaa että siirtyisi siitä vahvempiin tuo on pelkkää urbanlegendaa. Itsekkin olen pysynyt vain kannabiksessa. ja elämä on yhtä hyvällä mallilla kuin kaikilla muillakin ”normaaleilla ihmisillä”

13.3.2009 klo 12.18, Kekkonen..kekkonen (vierailija) sanoi näin:
”Ikävä kyllä, te pojat ketkä pössyttelette monta kertaa viikossa olette oikeasti tyhmempiä ihmisiä kuin muut. Siis ihan sananmukaisessa merkityksessä. Cannabis tyhmentää ihan todistetusti. Perusjamppahan ei ota viinaa kuin kerran viikossa niin se ei paljon hetkauta. Suurkuluttajat ovat asia erikseen ja ne vasta tyhmiä onkin:)Olette Ns. jumipäitä. Eikö ajatukset leikkaa..camo hey täs vähä kato tupsutellaa hei..camoo..
Ja kyllähän se niin on, että sen pössyttelyn ohella vedetään keittoakin ihan kivasti.”

Olipas ihastuttavan tieteellinen argumentaatio!
No tässäpä tulee vastaukseksi toinen yhtä tieteellinen.
Hei täs kato vähän lääkitään.
Mä en ainakaan käytä yrttiä pään sekoittamiseen.
Okei, kyllä silloin jos lähtee viihteelle, koska en juo alkoholia tai käytä mitään muitakaan päihteitä, mutta silloinkin kohtuudella ja niin että järki pysyy päässä (toisin kuin perjantaipullo- ihmiset jotka sit laattailee ympäri asematunnelia).

Lainaus toisesta mestasta, johon kirjoitin omaa tarinaani vähän:
”Niin mulla on tosiaan koko elämän ajan olleet nuo sairaudet mitä mulla on, diagnoosit tulivat 2003, ennen kuin olin polttanut yhtään.
Ja olin siihen mennessä ollut kiusattuna, masentuneena, saamattomana ja lannistuneena ala- ja yläasteen. Siitä lähti sit entistäkin pahempi lääkärirumba (aiemmin olin ollut kyllä jo kaikis mahollisissa lapsille ja nuorille suunnatuissa hoitoyhteyksissä).
Mulla on kokeiltu ihan vitusti kaikkia mahdollisia eri lääkkeitä, kun sattuu olemaan Aspergerin oireyhtymä, paniikkihäiriö, ADHD, migreeni ja käsittämättömän pahat menkka- ja selkäkivut samassa paketissa.
Mä en ole lääkinnyt alun perin sairauttani yrtillä, yritin kyllä KYMMENIÄ MUITA LÄÄKEVALMISTEITA ihan lääkärin määräyksestä, ennen kuin aloin polttaa useammin.
Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, lääkkeet eivät sovi minulle. Esimerkiksi migreenilääkkeestä tuli kaikki pakkaus-selosteessa mainitut sivuoireet sen lisäksi, että normaali migreenikohtaus tuli päälle lääkkeen otosta huolimatta.
Sen lisäksi esim. Diapamit, tuo ihana reseptilääke josta menee rahat kivasti lääkefirmoille; joo kyllähän se auttoi ahdistukseen puolisen tuntia, kunnes alkoi ahdistaa uudelleen, jolloin alkoi ahdistaa sekin, että söin lääkkeen, josta tuli oravanpyörä (jonka kaikki paniikkikohtauksen saaneet varmaan tuntevat hyvin).
Kummasti toi kasvin polttelu auttaa KOKO PÄIVÄN kun polttaa yhdet hatsit.
Lääkkeitä jouduin ottamaan kourallisen päivittäin, PLUS päälle ne lihasrelaksantit, Diapamit, migreenilääkkeet, menkkasärkylääkkeet…
Ja mitä tulee niihin sekopäihin, jotka vetää sekaisin alkoa, yrttiä ja mitä tahansa mitä käteen sattuu?
..Pitäisikö esimerkiksi Ibuprofeeni poistaa kaikkialta, koska muutama ääliö on vetänyt sen ja viinan kanssa överit?”

Joo ja tässä vielä yksi linkki, (taas kerran) todistus siitä että Kannabis ei aiheuta syöpää:
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/05/060526083353.htm

”Cannabis tyhmentää ihan todistetusti.”

Jaahas, sitten todisteet tiskiin.

Ja oletko sinä nyt sitten nauttinut sitä alkoholia liikaa, kun puhut samassa lauseessa kannabiksen ”ongelmakäyttäjästä” sekä alkoholin ”kohtuukäyttäjästä?” Tottakai tuo asetelma on kannabiksen käyttäjälle epäedullinen.

En ole rekisteröitynyt joten en saa laittaa linkkejä liikaa, too bad.

”It was found the cannabinoid led to weight and reduced agitation, another symptom of the disease.”
– Kannabiksesta apua Alzheimerin aiheuttamiin syömishäiriöihin.

Tutkimus Kannabiksen ja psykoosin yhteydestä sanoi näin:

”..These relationships are stronger in people with a history of psychotic symptoms and they have persisted after adjustment for potentially confounding variables. The absence of any change in the incidence of schizophrenia during the three decades in which cannabis use in Australia has increased makes it unlikely that cannabis use can produce psychoses that would not have occurred in its absence.”

Eli selvällä Suomen kielellä:
Jos olet altis sairastumaan psykoottisiin oireisiin, Kannabiksen runsas käyttö voi laukaista niitä.
Tismalleen samalla tavalla kuin:
Jos olet altis sairastumaan psykoottisiin oireisiin, alkoholin käyttö voi laukaista niitä.

Niin, ja alkoholihan tuo psykoosin HELPOMMIN esiin.
Samoin kuin useat reseptilääkkeet, liiallinen kahvinjuonti, pitkittynyt töillä itsensä loppuunkuluttaminen, tupakoinnin lopettaminen, äkilliset elämänmuutokset…

Kunnollista päihdetutkimusta kehiin!

Tässäpä yksi hyvä tutkimus, kertoo THC:n käytöstä lääketieteellisesti:
http://www.medboardwatch.com/wb/pages/therapeutic-effects.php

”There are some positive anecdotal reports of therapeutic response to cannabis in Tourette’s syndrome, dystonia, and tardive dyskinesia. The use in Tourette’s syndrome is currently being investigated in clinical studies.”

”According to reports from pain therapists, the simultaneous administration of opiates and cannabis appears to be promising, particularly since cannabis does not cause respiratory depression. Cannabis has been successfully used in modern folk medicine in a multitude of painful conditions, among them migraine and other forms of headaches, musculoskeletal disorder, arthritis, neuralgias, neuropathy, dysmenorrhea, ulcerative colitis, Crohn’s disease, etc.”

”A positive influence on body weight was also reported in 15 patients with Alzheimer’s disease who were previously refusing food. Surprisingly, THC also decreased the observed severity of disturbed behavior.”

Itse olen täysillä laillistamisen puolesta, mutta myynti vois sujua paremmin Alkon sijaan niin, että perustettaisiin Coffee Shopeja, kuten muualla Euroopassa on tehty.

Mut Kannabiksen iso tuotanto, se varmasti menisi parhaiten valtion valvontaan, niin että kotikasvatus itselle olisi laillista, mutta isommat määrät tulisivat valtion pelloilta.
Näin sekä isommassa että pienemmässä mittakaavassa saataisiin lisää rahaa ihmisille huumediilerien sijaan, työllistyminen kasvaisi, virkavallalla olisi vähemmän töitä(kun Kannabista ei tarvi enää kyttäillä)..

Niin plus että Hamppu sopii mainiosti viljelyyn kierrossa muiden kasvien kanssa, ”koska yli kaksimetrinen kasvi vie pellon rikkakasveilta elinmahdollisuudet. Paalujuurisena ja lehtevänä kasvina se parantaa myös maan rakennetta.”
-> users.lycaeum.org/~sky/data/kuituhamppu.html

Toisella viljelysivulla luki näin:
”Nopeasti kasvavaa hamppua on käytetty antiikin ajoista asti. Hamppu soveltuu erityisesti paperin ja vahvojen tekstiilien kuten peitteiden, säkkien ja purjeiden valmistukseen.
Hamppu on kestävämpää kuin puuvilla ja soveltuu paperin valmistukseen paremmin kuin puu, koska se on tuottoisampaa ja sen valmistamisesta aiheutuu vähemmän ympäristöhaittoja. Se oli Euroopassa tärkeä kuitukasvi 1800-luvun lopulle saakka, kunnes puuvilla ja tekokuidut korvasivat sen. Hampusta voidaan valmistaa värejä. Siitä saatavat aineet soveltuvat farmakologian tarkoituksiin. Kasvi ei ole altis tuholaisille.”

Kannabis lääkkeeksi, kuiduksi ja rentoutumistarkoituksiin lailliseksi, todellakin.

Rauhaa ja rakkautta! <3

Kaikki tieteellinen tutkimustyö osoittaa, että huumeiden ongelmat ovat paremmin kontrolloitavissa kun ne ovat laillisia. Pitoisuudet ovat puhtaampia, alaikäisiltä kysytään papereita ja saadaan ne rahat pois rikollisilta ja koko hoito verotettavaksi.

Ikävä kyllä, te pojat ketkä pössyttelette monta kertaa viikossa olette oikeasti tyhmempiä ihmisiä kuin muut. Siis ihan sananmukaisessa merkityksessä. Cannabis tyhmentää ihan todistetusti. Perusjamppahan ei ota viinaa kuin kerran viikossa niin se ei paljon hetkauta. Suurkuluttajat ovat asia erikseen ja ne vasta tyhmiä onkin:)Olette Ns. jumipäitä. Eikö ajatukset leikkaa..camo hey täs vähä kato tupsutellaa hei..camoo..
Ja kyllähän se niin on, että sen pössyttelyn ohella vedetään keittoakin ihan kivasti.

Kannabis on se ainakin itselle paljon parempi vaihtoehto, kun verrokkina on alkoholi. Nythän se pitää vielä vain laillistaa, että leimasta ja luuloista päästään eroon, ja kaikki uskaltavat kokeilla ja voivat päättää itse.
Faktaa on se, että enemmän vahinkoa teet itsellesi alkoholilla.

Ja koskaan ei ole pilviveikko tullut uhoamaan turpaanvedolla, känniurpoja taas vähän väliä.

Kaikki huumeet tulisi laillistaa, koska niiden haitat ovat suurimmillaan laittomina. Nykytilassa mafia kerää rahat huumekaupasta, ja tavalliset ihmiset saavat rangaistuksia rikoksista joilla vahingoittavat korkeintaan itseänsä.

Asiasta on viime aikoina keskusteltu aika avoimesti ympäri maailmaa, ja laillistaminen lienee hyvin lähellä.

Eiköhän Jumalakin haluisi et ihminen elää ilman riippuvuuksia. Tuskin Jumalakaan tuomitsisi cannabiksen käyttäjää tuomion portilla! Jumala kasvin loi, toisin kun saatanallisen alkoholin loi ihminen jonka myrkyllä IKÄVIÄ ASIOITA tapahtuu koko rahalla!

Hallelujaa, om Jah, Ram Hareeee Hareee… parempi kun bang bang kop kop… ja piiiipaaa piiipaaaa…

TODELLAKI pitäs laillistaa!! polttelijoista ei oo kenellekää mtn haittaa.polttelu ei aiheuta agressiivista käytöstä, toisin kuin alkoholi yms.. suosittelen kokeilemaan itse ja sen jälkee tekee päätöksensä 🙂

todellakin pitäs laillistaa. kannabis ei ole mikään suonensisäinen eikä siihen jää pahasti koukkuun. kaikkien pitäis kokeilla niin tietää mistä puhuis.

Ei lailliseks ja viinaki pois kaupoista niin kauan ko immeiset ei osaa ite omia rajojaan vetää ja käyvät sen takia muille taakaksi.

Tässä mtn uutta jättimäistä ongelmakäyttäjien ryhmää tarvita, onko tosiaan niin kamalan vaikeeta olla selvinpäin?

lailliseksi ehdottamasti!! venäjän mafia käärii rahat ja saa ihmiset nalkkiin…herätkää päättäjät!!!
LAILLISTAKAA JA HETI!!

todellakin lailliseksi!en ymmärrä miks VIHERKASVEJA säädetään laittomaksi.muutenkin suomen laki on syvältä!

mistäköhä ihmiset jotka ei tiedä mitään kannabiksesta ovat keksineet että kannabista voi piikittää??? tutustukaa faktoihin ensin punnitkaa hyviä ja huonoja puolia ja tuomitkaa sitte hampuusi ja sekakäyttäjä on eriasia mitkä poikkeaa täysin toisistaa. LAILLISEKSI!!

ei ois ainakaa porttiteoriasta huolta jos alkon tiskiltä vois käydä pilvet ostaa. LAILLISTAKAA SE KANNABIS!!!

ehdottomasti budha lailliseksi. on niin mukavaa kärytellä ja ihmetellä. en ole ikinä nähny tai kuullut, että joku olisi savupäissään ruvennut edes haastamaan riitaa saati sitten tapellut, toisin kuin viinapäissään.

Ilman muuta kannabis kahviloihin ja kauppoihin verotettavaksi tuotteeksi, sillä se huume sota voitetaan ammattirikollisuutta vastaan ja katkastaan lamalta niskat samaan rysäykseen.. heti nyt paukkua myyntiin

Lailliseksi vain.. mutta eipä tässä maassa missä vanhusten valitsemat idiootit päättävät asioista tule koskaan tapahtumaan mitään muutosta tämän asian kanssa… legalize it!

Ehdottomasti! Alkoholi on paljon kauheampi, aiheuttaa väkivaltaa ja agressiivisuutta, riitoja, alkoholismia ynnä muita ongelmia. Kannabista käytetään lääkkeenäkin, sitä ei voi edes verrata alkoholin vaikutukseen, alkoholi ei sovi kaikille, kun pössyttelet niin tulee hjuva fiilis ja rentoutunut olo.

Hieman aiheen vierestä.
Jos huumeiden vastainen taistelu on sitä, että jaetaan ilmaisia ruiskuja suonensisäisten huumeiden käyttäjille (jopa Citykäytävän kapseli-WC:ssä on oma roskis neuloille), niin miksei sitten myös jaeta ilmaisia kondomeja bordellien asiakkaille?

no kerroppa kaveri joku järkevä peruste miks ei pitäs???katto wikipediasta et kumpaa vedä mielummin viinaa vai savuja??

EHDOTTOMASTI EI!!!!!!jos ei rehti viina ja tupakka ja olut riitä niin sitten pitää vaa puhaltaa suoraan perseeseen!!!!!

ja millonka ootte lukenu lehestä et tötsyissä joku ois tehny jotain rikoksia, ei mulla tulis ainakaan mieleen lähtee mitään tekee…istun kavereitten kaa ja pelataan esim pleikkaa hyvä et jaksaa käydä vettä kunnon tötsyjen jälkeen nii mite viel muka jaksais riehua!!! ja sillon saa edes kunnolla nukuttua.. canja parasta 🙂 mä ennen join aika paljon mut ku aloitin polttaa 7v sit tötsyjä juon ehkä 4 kertaa vuodessa!! eikä oo aamulla mitään oloja!

tietenki pitäis esim valtio sais rahat lisää työ paikkoja rikollisuus vähenis koska ois halvempaa ja kaikki sais……ja moni käyttäis ennemmin kipuun cannabista kuin vahvoja särky lääkkeitä!

kyllä sais laillistaa kannabis. alkoholi ja tupakka tappaa. kannabis ei. nyt päät pois sieltä perseestä ja kannabis kunniaan.

kertokaapa te v*tun donkit että mitä haittoja lailistamisesta on ja tiedän tarkaan mitä vaikutuksia sillä on terveydellisesti ja minä olen lukenut aiheesta enemmän ku te hesaria nuubit kattokaa vaikka näin aluksi wikipediasta hakusanala kannabis tulkaa v’ttu sitte selitteleen teidän mielipiteen pilvi on vittu pikkusen vaarattomampaa ko joku vitun alkoholi,tupakki,heroiini,amfetamiini ja ynms…

Kyllä. sitä sää vaikka se onkin laitonta ja ei tuu enää niin paljon ehkä huume rikollisuutta. Terveellisempää kuin tupakki. ja se on ihan hyvää muttä ikäraja olisi 20 vuotta.

ehdottomasti pitää laillistaa! vähenis rikollisuus vaikka kuin paljo! ei siinä tuu mieleenkää tapella tai riehua ku on kunnon savut polttanu!

todellakin lailiseksi. olen kohta bongia pärisyttänyt 7-8vuotta eikä ole mitään psyykkisiä ongelmia. ketä haittaa jos 2-6g pajauttelee päivässä kun sitä jumiii himassa sohvalla tai kavereitten luona pelaamassa pokeria? alkoholi on ihmiskunnan pahin syöpä!!!! viinaa kun juo menee kontrolli ja rupee tappelee ym ym. koittakaa nyt jumalauta lailistaa pajautus, kohti parempaa tulevaisuutta. sen takia kun se on ollut laitonta niin mulla meni duuni paikka kun saivat tietäää ettäsihauttelen päivittän, vaikka olin työ paikan ahkerimpia työn tekijöitä.sen takia kun se on laitonta niin sain potkut!!!! lailiseksi mary jane

kyllä pitäisi. itse tuprutellut välillä paljon ja välillä vähän noin 25 vuotta ei vieläkään ole ongelmaa olla polttamatta. vähentäis rikollisuutta . ei se lisäis sitä käyttöä koska jokainen nuori kun haluaa sitä polttaa niin kyllä sitä saa. sitä on joka paikassa

Niinhän se on, että hampun kotikasvatuksen salliminen irrottaisi monet pilvenpolttajat rikollisesta alamaailmasta.

Kannabis irti muista huumeista!

Jos kerromme lapsillemme, että kannabis on yhtä vaarallista kuin heroiini, tulemme siinä samalla sanoneeksi, että heroiini on yhtä mietoa kuin kannabis!

Ja kuitenkin nämä lailliset huumeet alkoholi ja tupakka aiheuttavat pahemman riippuvuuden kuin kannabis! Tupakka jopa pahemman kuin heroiini.

Kotikasvatus lailliseksi!
Alkoholi on yksi ihmiskunnan suurimpia vitsauksia, se aiheuttaa valtavasti tuhoja.. Miksi en saa omassa kodissani kasvattaa muutamaa kasvia, jotka sitten itse poltan? Keneltä se on pois, jos minä poltan kannabista? En juo alkoholia koskaan, käyn töissä, maksan verot ja noudatan lakia!
Haluaisin vain toisinaan vapaapäivinäni poltella muutaman sätkän 🙂

Ehdottomasti! Nyt on vielä loistava hetki siihen -mainio elvytyspaketti valtiolle!!! Hampusta saamme muutakin hyvää kuin itse thc:tä! Luonnon lääke parhaimmillaan, jota ihmiskunta on käyttänyt hyödykseen kautta aikain.

EI IKINÄ!!! Ooteko te ihmiset ihan sekasin? No jokainen taplaa tyylillään ja tuhoo ittensä miten haluaa.

Olen samaa mieltä: Kyllä noita hörhöjä on jo muutenkin liikaa.

5.3.2009 klo 08.41, Hörhöt tympii (vierailija)

kannabis on ihan hyvä asia lailliseksi vain niin laatu paranisi.

totta mooses kannapis pitäis lailistaa. vähenee kunnolla kännipäissään tehdyt rikokset. ja onhanse mukava töitten jälkeen poltaa kunnon jointti ja alkaa rantoutua

Deaths per year resulting from alcohol: 100,000
· Deaths per year resulting from tobacco: 430,000
· Deaths per year resulting from aspirin: 180- 1000
· Deaths per year resulting from legal drugs: 106,000
· Deaths that have ever occurred in direct result of Cannabis: 0 (that’s right zero)
let us smoke WEED!!

COPY AND PASTE FOR FREEING WEED
Life’s a Bitch then you die,
so fuck this world lets all get high!!!!!!!!!

laillisex vaan!!! miks maksaa rikollisille organisaatioille paska hasiksesta, kun vois itse kasvattaa kotona. olen kolmivuoro työläinen, enkä polta työ aikana, mut vapailla kyllä. kahdenkymmenen vuoden käyttöhistoria kannabiksesta ja sen vuoksi, kun se ei ole laillistettua olen ”joutunut” tutustumaan rikollisiin saadakseni sativaa.

ilman muuta abteekkiin!

vois se vanhanenkin vähän nuortua, kun imasisis joonaksen, eikä nostelis eläkeikää ja tekis valtion velkaa miljardeittain.

Ja tolle 666:teen vastanneelle viel, et ennemmin laittasin lasteni suuhun hasispiipun, ku viinapullon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KYLLÄ KANNIBIS ehdottomasti laillisex 😉 T: kohta kymmenen vuotta kuivilla kovista huumeista

KANNABISKEN LAILISTAMISESTA MITÄ MIELTÄ ITSE OLETTE MUN MIELI PIDE ON ET KANNATAS LAILISTAA 😀 SIITÄ SAA SUOMI PALJON VEROI RAHAA KASSAAN JA SE ON LÄÄKE JA TERVELISEMPÄÄ KU TUPAKII JA VIINA JA SEN KASVATUS ON 100%:SSA KASVUSSA ELI MELKEIN PUOLET SUOMALAISISTA PÖKTAVAT SITÄ TAI SIT KASVATAVA :d NO ITSE KYSITTE MITÄ MIELTÄ OOTTE

todellakin,koska jokainen pikkugänstä alkaa sitä käyttämään suurimmaksi osaksi sen takia että kaikki laiton ja kielletty on jännittävää. Diilerit jäisi työttömiksi eikä olisi tekemässä rahaa kasvattamallaan kannabiksella ja kannabiksesta verotettaisiin ja näin ollen saataisi VIELLÄ VÄHÄN rahaa sinne valtion kassaan

Itse olen absolutisti, eli itsekkäistä syistä tämän aiheen ei pitäisi sen kummemmin hetkauttaa. Mutta kun muut ihmiset, tosiasiat, kohtuus sekä oikeudenmukaisuus otetaan huomioon, niin ainoa eettinen ratkaisu on laillistaa kannabis järkevästi rajoitetulla tavalla.

jos sen kannabiksen vähäisestä käytöstä mittää muita haitta vaikutuksia oo niin sen puolest voisi vaikkapa laillistaakki mutta miten sen jälkeen aletaanko sitten vaatimaan kovien aineiden laillistaminen?

Ei tietty ekana laitetaan alkoholitonta siiderii, sit siiderii ja sit kossuu! Niin isä ja äitikin!

Lainaus:(Voisit lukea vähän näitä edellisiä kommentteja ja ottaa tietoa vastaan sinne ahtaaseen pääkoppaasi, sen sijaan että tulet tuomitsemaan ihmisiä nykyisen, niin pienen tiedonjyväsesi kanssa.

5.3.2009 klo 16.51, Tuomari vierailija)

Voi voi ja kättä housuun,mitähän minä tekisin jollain tiedolla koskien huumeita 😀 Huumetietämyksesi on kai sitten huipputasoa,onneksi olkoon 😀 Olet siis saavuttanut jotakin elämässäsi joten olet varmasti ylpeä itsestäsi…xD

Ja kun saat omia lapsia niin laittasitko tuttipullon sijasta niille hasispiipun suuhun…? 😀

Ja mitä pääkoppaani tulee niin ennemmin ahdas kuin tyhjyyttään koliseva hamppukellari 😀

join illalla viinaa aamulla en krapulaltani
kyennyt töihin mutta jos poltin paukut ei ollut mitään ongelmia oikeastaan parempi olo
ku normaaleina työaamuina kun olin nukkunut
niin hyvin eli toimii myös unilääkkeenä eikä
ole aamulla tokkukairen olo

Suurin osa ystävistäni polttaa hamppua. Monet ihan uraihmisiäkin ja ei heillä ole minkäänlaista ongelmaa sen kanssa ja eivät todellakaan ole mitään ”hörhöjä”. Itse en enää jaksa pahemmin pössytellä, mutta kannatan jonkinasteista laillistamista, ehdottomasti!

Kyllä pitäisi, koska täysin 100% luonnontuote eikä ole mitään haittavaikutuksia (helpottaakseen teitä pilkunnussijoita kyllä siinä on pitkällä aikavälillä lieviä haittavaikutuksia) mutta ei lähellekkään niin pahoja kuten esim tupakka/viina/kahvi
Koska kannabikseen ei voi jäädä fyysisesti koukkuun, henkisesti vain.
Mutta viina, tupakka ja kahvi aiheuttavat fyysistä riippuvuutta ja lisäävät vatsahaava riskiä.

Viina vie vankilaan, Canja taasen nirvanaan. Tottakai lakia pitäs muuttaa! laillistakaa ei se mikää portti huume oo, viina se on!

ehdottomasti silloin viinan käyttö vähenisi huomattavasti suomessa ja sen myötä väkivalta rikokset…
tämä on oma mielipiteeni vaikka itse en käytäkkään

Nimimerkki ”Kiitos mutta ei kiitos” on malli- esimerkki perus-suomalaisen tuulipukukansalaisen huumetietämyksestä ja ahdasmielisyydestä 😀 😀 😀 Mitä seuraavaksi? Adressi kannabispiikkejä vastaan? 😀 😀

Voisit lukea vähän näitä edellisiä kommentteja ja ottaa tietoa vastaan sinne ahtaaseen pääkoppaasi, sen sijaan että tulet tuomitsemaan ihmisiä nykyisen, niin pienen tiedonjyväsesi kanssa.

`lainaus`Eikös suomen rannikolla ole vielä muutama tyhjä saari jonne nämä hörhökkeet vois laittaa pysyvästi asumaan…Saisivat siellä sitten vedellä hihaansa mitä lystäisivät.
LOL
kaverilla näyttäis olevan tietoo aika paljon kyseisestä aineesta….

EI.
Nämä joidenkin kirjoitukset aineen puolesta on TEKOSYITÄ,ihan samalla lailla kuin alkoholisti etsii tekosyyn juomiselle.Jo se,että puolustaa huumeiden käyttöä millään tavalla kertoo kirjoittajan ajatusmaailmasta,mitähän seuraavaksi?16 vuotiaille lupa ostaa viinaa jne…?
Justiisa juu 😀
Suomessa pitäis olla rekisteri huumeiden käyttäjistä samalla lailla kuin rikosrekisteri.Eikös suomen rannikolla ole vielä muutama tyhjä saari jonne nämä hörhökkeet vois laittaa pysyvästi asumaan…Saisivat siellä sitten vedellä hihaansa mitä lystäisivät.
Eriasia tietysti ne jotka AIDOSTI haluaa eroon huumeista.

No ei helvetissä. Kyllä noita hörhöjä on jo muutenkin liikaa.

Pitäisi:

Itse Ad/Hd potilaana käytän consertaa, joka on sekin huumausaine johdannainen aine ja on tullut vasta viimevuosina markkinoille. Myöhäiselle tulemiselle ovat syynä Suomen ja monen suomalaisen konservatiiviset näkemykset ja Suomen ”ihastuttava” laki, joka kieltää kaiken kannabisjohdannaisen.

Kun nykyään adhd-potilaat kokeilevat uusia lääkkeitä(”huume”-johdannaisia) ensimmäistä kertaa, ovat kommentit yleensä positiivisia: olo on rauhallisempi, ei hypi seinille ja pystyy keskittymään intensiivisemmin ja paremmin-saa päivän käyntiin, vuoteesta nousemineen on helpompaa.

Itse aloitin Consertan käytön n. vuosi sitten ja ero entiseen on mielettömän suuri: asiat sujuvat helpommin, en ole ahdistunut, stressi ja päänsäryt vähenevät ja mikä tärkeintä, saan noustua sängyn pohjalta joka aamu, mihin en ennen lääkitystä kyennyt. lukiossa kurssien numeroiden keskiarvo nousi reilulla numerolla. Ongelma on lähinnä se, ettei jokaiselle adhd/add-potilaalle ole käsillä/yhtä helppoa saada kyseistä lääkitystä. Lääkäri, joka suositteli minulle consertaa, kertoi yläasteikäisestä, joka käytti lyhyempikestoisia adhd-lääkkeitä.

Koska vaikutus kesti tuolloin lyhyemmän aikaa(muutaman tunnin), oli intensiivinen/aktiivinen toimiminen ja ympäristön havainnointi vain lyhyt aikaista. Tyttö kertoikin: ”Kuin omistaisin kaksi 2minää. Toinen keskittynyt, kiinnostunut, reipas ja sosiaalisesti orientoitunut(vaikutuksen aikana) ja toinen apaattinen, hermostunut ja piittaamaton, sekä näiden seurauksena ahdistunut(ilman vaikutusta).

Kannabista kokeilin n. 2kuukautta consertan aloituksen jälkeen. Jätin noina päivinä consertan väliin. Eroja ei juuri ollut: sama intensiivisempi keskittyminen säilyi, joskin ei ihan yhtä pitkään(mutta kuitenkin koko sen ajanjakson päivästä, kun aktiivisuutta tarvittiin.).

Haluan korostaa etenkin kannabiksen vaikutuksen nopeutta: hyvä ja tasapainoinen olo tulee lähes HETI nauttimisen jälkeen, kun taas muissa lääkkeissä vaikutus alkaa ärsyttävän hitaasti. Monet kaverini, jotka ovat tosi hiljaisia ja nyrpeän oloisia, muuttuvat kannabis-jointin jälkeen mukavan leppoisiksi ja puheliaiksi, jolloin kommunikointi toimii puolta paremmin. He kertovat myös että: ” Tulee rauhallisempi olo”. ”Kuormittava arkipäivän stressi poistuu”. Totuus on että tosi hapannaamankin saa iloiseksi kun iksee jointin kouraan.

Kuten kaikki varmaan tiedämme, alkoholiin kuolee Suomessa paljon enemmän väkeä kuin kannabikseen. Krapula aiheuttaa kataboolisen tilan, joka on äärimmäisen vaarallinen mielen ja toiminnan kannalta: kyseinen katabolinen tila tuhoaa nimittöin aivosoluja ja muita elimistön kudoksia ”polttoaineeksi” elimistölle, joka yrittää epätoivoisesti polttaa alkoholia pois.

Yleisin syy töppäyksille, riidoille ja esim. Porvoon kirkon tuhopoltolle, on: ” Ku mä olin niin kännissä”. Ja mites ne Viron risteilyt? Satoja suomalaisia miehiä ja naisia kantamassa viinatynnyreitä alas Tallinc Romantican ulkoväylän liukuportaita(en tiedä, onko liukuportaita, koska en juuri tuon öykkäröinnin takia ole viitsinyt ikinä käydä kyseisellä risteilyllä). Totuus on myös, että suomalaisten viinapää-maine on kirinyt ulkomaille asti. Esim. Virolaiset käyttävät öykkäröinnin seurauksena, suomalaisista oman kielistä lempinimeä, joka kauniisti suomennettuna on ”Paskianen”.

Ei tarvitse kai erikseen kertoa, että viina saa nyrkit heilumaan.

Itse kannatan ehdottamasti kannabiksen laillistamista OMAAN KÄYTTÖÖN. Suomen viranomaisilla on paljon tärkeämpää tekemistä kuin jatkuvasti potkia kannbiksen suosijia maan rakoon ja kieltäytyä edes kuuntelemaan ns. ”rikollisten” omaa mielikuvaa asiasta ja tekemisestään.

Onko sitäpaitsi ihmisoikeuksien mukaista kieltää jotakuta päihdyttämästä ITSEÄÄN? Jos on, niin alkoholi on tuolloin rikosasteeltaan monta kertaa kannabista vaarallisempi:
Tuhoaako kannabis aivosoluja? -Ei. Tuhoaako alkoholi? -sadoittain aina karapulan aikana.

Kuormittaako kannabis tai siitä johdetut saman vahvuiset lääkket elimistöä?
-kysy sitä niiltä ihmisiltä, joiden elämä on aúrinkoisempaa, aktiivisempaa ja jotka kokevat kykenevänsä toimimaan luontevammin ja aktiivisemmin/vuorovaikuttmaan luontevammin ympäristön kanssa kuin ennen consertaa, tai muita samantapaisia ns. ”huume-lääkkeitä”.

Kuormittaako alkoholi elimistöä?
-kysy sitä sairaalassa makaavalta alkoholistilta, jonka maksa on korjaamattomasti vaurioitunut maksakirroosissa ja pikkuaivot käyttökelvottomat alkoholin vaikutuksesta.

”Ei pitäisi. Toki se on vaarattomampaa kuin alkoholi, mutta nykyinen alkoholipolitiikka ei todellakaan kestä lisärasitusta uuden laillisen päihteen muodossa. Ja tietty sekakäytön vaara voinee lisääntyä.”

Nyt sinä tietämätön puhut ihan palturia.

Nykyinen alkoholipoliittikka ei saa lisärasitusta tästä aineesta, jolla monet ovat päässeet eroon huumeista, kuten huumaavasta alkoholista.

Ja tämän viestisi, joka kuulostaa täysin suomalaisen kansanedustajan tekstiltä, kruunaa se, että alkoholi ja kannabis eivät reagoi keskenään vaikka niitä käyttäisi samaan aikaan.

Kertokaa yksikin hyvä syy, miksi kannabista ei pitäisi laillistaa? Ja myös perustelut väitteille.

Vuosituhannet lääkkeenä, muutama vuosikymmen huumeena. Tämä yrtti on ihmiselle, toisin kuin kemialliset aineet, joita alkoholi kannabista enemmän edustaa. Lisäksi alkoholi ja tupakka voivat johtaa kuolemaan. (Alkoholi voi tappaa jo ensimmäisestä kerrasta).

Nykyinen lainsäädäntö perustuu siihen kapitalismiin jota Yhdysvallat edustaa ja muut maat tottelevat kiltisti.

Alkoholi ja kannabis ovat olleet molemmat laillisia ja laittomia Suomessa. (KYLLÄ! Kannabista on kasvatettu muinoin Suomessakin).
Ainoana virheenä Kannabis on jätetty laittomaksi.

Nimimerkki Äiti, olen valmis väittelyyn kanssasi. Otatko haasteen vastaan? Rakastan väittelyä tuollaisten perus-ahdasmielisten ihmisten kanssa.

Ehdottomasti!! viinan juonti vähenis ja sen myötä täppelut sun muut rikokset! ei kukaan pikku pilvessä ala tappeleen!

kyllä olisi hyvä laillistaa vaikkapa lääkekäyttöön reuma potilaille yms. myös kannabiksen myynti loppuisi/vähenisi kaduilla ja valtio saisi hyvät voitot ja myynti rikollisuus vähenisi kannabiksen kannalta. kannabishän on tutkitusti terveellisempää kuin alkoholi tai tupakka ei kannabikseen ole kuollut vielä ketään ja sehän on ollut käytössä iät ja ajat.. suomessa voitaisiin ottaa samat säännöt kannabiksen kanssa kun hollannissa.

Ehdottamasti KYLLÄ, tulis viinan tilalle terveellisempi vaihtoehto.

AIHÄ`TÄ? HUUME LAILLISEKSI?? EIIIIIIIIIIII!!!! JO ENSIMMÄISEENN KANNAPISPIIKKIIN VOI KUOLLA!! miettikkää.

Olen laillistamisen puolella enkä usko porttiteoriaan tai muuhunkaan turhaan aivopesuun. Laillistaminen toisi valtiolle lisää verotuloja, vähentäisi huumeiden vastaiseen taisteluun käytettävää rahaa ja rikollisuutta. Kotikasvatus lailliseksi ja sopivan määrän hallussapito. Porttiteoria on myöskin paskaa, itse olen käynyt pohjalla ja kielelle/limakalvoille on sujahtanut jos jonkinmoista kemikaalia, mutta nykyään maistuu savut jos joku tarjoaa.

Todellakin pitäis loppuis kovempien kamojen roudaus/rahoitus!!!

Kotikasvatuksen laillistaminen kyllä, mutta sitten jäisi verorahat valtiolta saamatta eli alkoon. Loppuu se viinan kanssa läträäminen, sehän se tän maan ongelma on työttömyys, viina, kirves ja perhe..

ehdottomasti ainakin kotikasvatus kuuluisi dekriminalisoida! omasta mielestä on väärin perustella tuotteen laittomuutta sillä että ne jotka pilvee polttelee siirtyisivät automaattisesti käyttämään vahvempia aineita! Se on PASKAPUHETTA!! Omasta mielestä kotikasvatuksen laillistamisella on enemmän hyviä kuin huonoja puolia. Vähentyypähän ainakin järjestäytyneen rikollisten varat. Kannabis lailliseks ja maailmasta lepposampi paikka!

Lailliset markkinat OK, Valtion tavaraa apteekkeihin ja töitä maatalouteen, sekä verotuloja Valtiolle! Kotikasvatus luvanvaraiseksi ja lupamaksuilla saataisiin lisää tuloja yhteiseen kassaan?

Kannabista voitaisiin myös myöntää korvaushoidoksi kovempien aineiden käyttäjille, se ei olisi läheskään niin kallista kuin lääketeollisuuden synteettiset huumeet.

Laillinen kannabis Suomessa reseptitavaraksi ihan niinkuin mikä tahansa lääke.

Kuka poliitikko uskaltaa ottaa kantaa?!

Kohta nimittäin on pakko, luvattomat kotikasvatukset ovat räjähtämässä käsiin, nousua on ollut vuodessa 100% tilastojen mukaan ja nousu vaan jatkuu…

On pakko pystyä puhumaan tuostakin asiasta jopa Suomessakin julkisesti! Kiitos Alibi!

Sensuuri loppukoon kannabisasioissakin ja totuus julki.

Uskoisin olevan yhteisesti ja sekä niin kannabista käyttävän yksilön / kuin myös yhteiskunnan kannaltakin enemmän hyödyllistä kuin haitallista, mikäli kannabiksella olisi lailliset markkinat, näin ymmärtääkseni esittää jo YK:n raporttikin tänä keväänä?

On muistettava, että kannabis on myös ennenkaikkea lääke, ei ”vain” ns. huume, jonka käytöstä koituvat haitat ovat jo EU:nkin virallisten tutkimusten mukaan huomattavasti pienemmät kuin esim. alkoholilla tai nikotiinitupakalla.

Kontrolloidulla kannabiksen lääkekäytöllä voisimme vähentää kovemmista aineista, kuten juuri esim. alkoholista koituvia suuria kustannuksia ja muita haittoja?

ehdottomasti pitäisi,pilvi porukoissa ei yleensä väkivaltaa ym ongelmia,toista se on ryyppyporukoissa.

Ehdottomasti pitäisi laillistaa. Mielestäni se pitäisi rinnastaa alkoholiin. Joka tosin on huomattavasti suurempi paha ja ongelmien aiheuttaja. Voisin vaihtaa alkoholin juonnin välittömästi kannabikseen jos sitä saisi yhtä helposti. Herranjumala se on kuitenkin vain kasvi! Kieltolaista ei ole kuin haittaa ja se vaan ruokkii oikeita rikollisia.

Minyn mielestäni hamppy eli kannabis pitäisi laillistaa. Silloin myös omat puskani jäisi rayhaan ja saisimme mieheni kanssa vapaasti poltella töitten jälkeen. On myyten hölmöjä kansalaisia Syömessä. Näköjään tehnyt hamppuvalistus tehtävänsä…

Niin kylläkin voin olla (/ei unohdu kirjoittajan kanssa samaa mieltä nyt on muuten ns.vinkkimiehilläkin boikotti joten ei tule vihjeitä ei sitten varmasti

kaikki polliisit on paskoja.koiran ammatti paska palkka sun muuta mutta saahan sitä olla rinta rottingilla kun on viranomainen

TERVEISET ILKKA TAMMELLE, SÄ OOT IHAN VITUN PASKA HUUMEPOLIISI!

Eli ensinnäkin cannabis on ollut 4000 vuotta lääke ja vasta kohta 50 vuotta HUUMAUSAINE! Tuntuu oudolta muutenkin kutsua huumeeksi ainetta joka kasvaa luonnossa. THC vaikka pitkällä ajalla aiheuttaakin haittavaikutuksia, ovat ne kuitenkin niin paljon lievempiä kuin esim. Amfetamiini, kokainni, alkoholi, tupakka jnejne… jokainen tietää ettei yksikään ihminen ole tässä maassa kuollut siihen. Kaupungissa pääkaupunkiseudullu missä asun kuvio on kuitenkin tämä. Toi niin sanottu kannabiksen kieltolaki on meille ihan pelkkää puhetta, Paskapuhetta. Meidän piireissä kaikki tuntee toisensa, ei tarvitse rahoittaa ulkomailta tuotavaa salakuljetus kauppaa kun kaikki tehdään kavereiden kesen. Jossain kasvaa aina 😉 ja kun sato on valmis se jaetaan ihan täysin kaveri porukkaan, jokainen ”asiakas” on aina kaveri.. Ei nurkissa pyöri ketään tuntemattomia 13 vuotiaita, eikä tavaraa levitellä ulkona. Eli loppuen lopuksi kysymys on ainoastaan kaverin auttamisesta. Jos minä en tekisi sitä niin joku kaveri varmasti tekisi. Mitä sitten tulee cannabiksen rahoittamiseen, kukaan ystävistäni niistä sadoita joiden tiedän polttavan täällä ei ole koskaan joutunut varastamaan mitään sadakseen cannabista. Cannabis ei aiheuta niin kovaa ruumiillista riippuvuutta että sitä olisi joka päivä pakko saada, itse poltan joka päivä ja käyn 5-6pv viikossa töissä. En ole duunissa mikään sen isompi pamppu, mutta jollain pitää itsensä kuitenkin elättää. Ikinä en polta ennen töihin menoa tai siellä. Ainoastaan iltaisin kotono yksin tai kavereiden kanssa.. Ja loppuen lopuksi kun päättäjät miettisivät tätä asiaa niin huomattaisiin että suurin hyötyjä tässä asiassa olisi valtio. Sattaisiin lisää vero rahoja, vähennettyä rikollisuutta, mulle poliisi on tehnyt 3 kotietsintää joskus on viety pelkät sakset.. Onko jätkevää verorahojen käyttöä? Sitten nyt jäätyäni kavattamisesta kiinni sain oikeudesta 50€ maksettavaa.. tietty vähän ehdollista.. Mutta loppuen lopuksi kun olin 14pv putkassa minulle tehtiin 2 kotietsintää jnejne.. Maksettavaa tuli 50e eikö sille poliisin ajalle ja niille rahoille nyt herran jumala vois tehä jotain fiksumpaa.. Voisin jatkaa tätä juttua loputtomiin…

alkoon tai apteekkiin myyntiin!!!
ostoa rajoitettaisiin esim. ”viinakortilla” eli tarkkaan seurantaan ja kontrolliin (osto kiintiöt)
muuten homma menee monella pikkuhiljaa jokapäiväiseksi sauhutteluksi.. (varsinkin sen jälkeen jos sauhu kerran olisi laillista..)

Hehee, onko Alibi mahdollisesti pyytelemässä Keskiseltä anteeksi jotain möläytystä kun kolmen kasvokuvanjutun kera pohjanmaan turhaketta täytyy uutisoida!

eli jesarii,vessapaperi rulla se pahvijudu ja sit paljo skilssii niii khyll lähteee HAUUKI!

Joo, tietysti pitäis. On se jo aika selvä juttu, että kieltolaki ei toimi. Saataisiin kannabiskin laaduntarkkailuun ja paljon diilereitä pois kaduilta (onhan kannabis maailman käytetyin laiton päihde, joten jos se olisi laillista, lähtisi diilereiltä työt alta)

Ei millään muotoa todella poistaa pienimmätkin vinkit joilla kansalaisista tehdään hörhöjä…ei muuta ku kravatti ja sen kautta ravintolaan illan viettoon kuin ennen oli sisään pääsy ehto…

kannabiksen laillistaminen olisi järkevä vaihtoehto,esim lääkkeeksi.

olen ollut kannabista vastaan jo kauan, mutta noin vuosi sitten kaverini puhui minut ympäri polttamaan savut.. sen jälkeen en ole alkoholiin koskenutkaan. aina viikon loppuisin rentodun mielummin polttelemalla.

totta helvetissä pitäs laillistaa pienin paha kaikista huumaavista aineista viina mukaan lukien . kieltäkää viina se on ongelma suomen maassa kannabiksesta ei ole mitään haittaa enemmänkin hyötyä

Lääkekannabis ainekin pitää olla helpommin saatavilla sairaille. Lääkärit määrää minulle ssri-lääkkeitä ja seroquelia. Eikä ne mitään auta. Ja niihin on ihmisiä kuollut. Kannabis sentään auttaa eikä siihen ole kukaan kuollut. Näin meitä sairaita taas kyykytetään. Ja vieläkun on köyhä, niin ei sitä kannabista ole kun silloin täillöin. Muuten saa kärsiä.

Hamppu on ollut tuhansia vuosia lääke ja vain noin 100 vuotta huume!?!?! herätkää nyt oikeesti ja vastustakaa sitten kun olette kokeilleet tai asiasta jotain tiedätte! kohta 10v päivittäin poltellu ja aktiivi urheilija. monta sataa kertaa parempi lääke kuin kemikaallisesti tuotetut vahvat lääkkeet joita kymmenet tuhannet suomalaisetkin käyttävät!

Nuorempana se oli minulle ongelma
Kymmenen vuotta viisaampana.
Rikastuin rahattomana

Puolesta puhujien tulisi tajuta jotain tosi olennaista, he itse ovat jo koukussa.
Mieletöntä vailla tervettä suomalaista järkeä.
EHDOTTOMASTI EI LAILLISTETA !

Puolesta puhujien tulisi tajuta jotain tosi olennaista, he itse ovat jo koukussa.
Mieletöntä vailla tervettä suomalaista järkeä.
EHDOTTOMASTI EI LAILLISTETA !

HAHAAA!!
Pitäkää laittomana vaa…
Saapahan meikäläinen käärittyy fakisti massia…

Mitä enemmän laittomia huumeita on, sitä enempi niitä käyttäjiä löytyy. Sitä paitsi kannabis ei ole niin vararallista kuin luullaan, sehän on terveellisempää kuin tupakka. tupakasta saa syövän paljon helpommin kuin vaikkapa riippuvuuden kannabiksesta. Kannabis on luonnon tuotetta, ja sitä pitäisi hyväksyä, meidän ahtaaseen ja kapeaan ajatusmaailmaamme ja yhteiskuntaamme. Hyäksytäänhän me alkoholia ja tupakkaa nautintoaineiksi. Kokaiini, amfetamiini ja muut erittäin koukuttavat huumeet eivät olisi mielestäni laillistettavissa, mutta kannabis, kuten jo sanoin, on erittäin vaaraton aine.. se olisi lallistettava.

Kaikki huumeet tulisi saattaa yhteiskunnalliseen kontrolliin ja pois katukaupan piiristä. Kansainvälinen huumekieltolaki on USA:n suurvaltapyrkimyksiä varten räätälöity rahasampo ja CIA on huumekaupan keskeinen koordinaattori. Huumeongelma itsessään on marginaali-ilmiö, ongelma on globaali huumetalous, joka korruptoi koko maailmaa. Miljrditason huumekauppa on YK:n arvion mukaan 10 %:a koko maailmankaupasta. Taloustutkija Michel Chossudovskyn mukaan USA:n pankkijärjestelmä ja talous on tullut riippuvaisiksi huumedollarien piristysruiskeesta. Valtamedia ei tästä puhu, poikkeuksia on. Alibin soisi kiinnostuvan tästä historiamme suurimmasta ja tuottavimmasta kusetuksesta.

tottakai pitää.mikäs sen rentouttavanpaa kuin polttaa savut rankan työpäivän päätteeksi.

Kannabis lailliseksi ja Alkoon myyntiin. kaksi hyvää syytä: 1) Mielettömät verotulot valtiolle 2) rikollisuus vähenee.

Tulisi myös luoda sosiaaliohjelma liiallisen käytön ehkäisemiseksi… tutkimuksia, totuudenmukaista valistusta kannabiksen käytöstä, vaikutuksista ja sen hyödyista/haitoista…

yhdyn vahvasti!!!!!!!

ihmiset jotka ovat koittaneet joskus kannabista tai käyttävät sitä, ja haluavat sitä lisää, he myös saavat sitä, koska katukaupassa liikkuu kannabista päivittäin kilottain. joten olisi hyvä jos sitä saisi ostettua ”coffee shopista” ja ihmisten ei tarvisi tehdä rikosta. suurelle osalle ihmisistä kannabis sopii paremmin kuin alkoholi, ja on myös terveyden kannalta parempaa!

todellaki!!lailliseksi!!ni ei tarvii jengin koluta lähiöitä läpi löytääkseen sitä!!

Joo…………….Joo……………joo…………………………….joo.

Okei, aloitan sanomalla että minua etoo kovin kommentit, joissa ajatus tyrmätään suoralta kädeltä ilman että on asiasta(kannabiksesta) pätkääkään ymmärrystä.

Asiallahan on siis monta puolta. Totta kai. Jos kyseessä olisi alkoholi, niin sekin saisi vastusta, kuten myös hyväksyntää. Nykyään alkoholi on taas laillista, eikä ajatus alkoholin kieltämisestä tulisi eduskunnassa enään kuuloonkaan. Miksi siis tuomita kannabis välittömästi?
Kannabiksen laillistaminen ei ajaisi yhteiskuntaamme yhtään huonompaan suuntaan. Verorahoja tulisi tietty valtiolle, mikä osaltaan kasvattaisi taloutta.

On ihmisiä, jotka ovat taipuvaisia itsetuhoiseen toimintaan päihteiden käytöllä, ja he tulevat aina käyttämään päihteitä ”väärin”. Suurin osa yhteiskuntamme asukkaista, ovat kuitenkin vastuuntuntoisia kansalaisia, jotka osaavat käyttää päihteitä oikein. Moni heistä käyttää myös kannabista.
En siis usko että minkäänlaista rappeutumista kannabiksen laillistamisesta koituisi. Rappiolle ajautuvat ihmiset ovat aina olleet olemassa, ja niin tulee olemaan jatkossakin. Heidät pitäisi saada vaikka töihin kasvattamaan selkärankaansa. Se on mielestäni suurempi ongelma.

Äänestäisin kannabiksen käytön osittaisen laillistamisen puolesta. Esimerkiksi valtion luvalla sallittua kotikasvattamista, kunhan luvat on hankittu ja maksettu.
Näin ainakin vaikka aluksi, kun tuo täysin laillistaminen taitaa olla monelle suomalaiselle liian eksoottinen ajatus. ”Suomi-junteille” (pahoittelen loukkaavaa ilmausta, mutta käytän sitä koska se on hyvin kuvaava ilmaisu) suosittelisin matkaa ulkomaille perspektiivin kasvattamiseksi. Moni heistä varmaan kieltää laillistamisen, ihan vaan siksi että ”ei niin ole ennenkään saanut tehdä”.
Ajatelkaapa kuitenkin muitakin ihmisiä. Itse juon enää nykyään hyvin vähän alkoholia, koska olen todennut että kannabis sopii minulle paremmin, sekä siksi että alkoholin liiallisesta nauttimisesta koituu monesti haittaa(riitoja, ympäristö vahinkoja,krapulaa tms).

lailliseksi. mummojenkaan ei tarvitse enään pelätä viikonloppuna öisin kulkiessaan humalaisia ryöstelijöita.

jotain snadii kahekybä rutsku settei ja hauki alepast, peace

todellakin pitäisi laillistaa, koska rikokset , väkivallat, ryöstöt, vahingon teko sun muut vähenisi todella paljon ja muutenkin olisi rauhallisempaa ja vihreämpää 😛

Kuinka kasvit voivat olla laittomia = kuinka luonto voi olla laiton? NATURE CAN BE NOT ILLEGAL! herätkää ihmiset…

jos se laillistettaisiin rikollisuus ei enää hyötyisi aineen myynnistä katu kaupassa

kuinka moni on kuollut kannabikseen? 0 . kuinkamoni alkoholiin 10000000000000000000

kannabiksen laillistaminen vähentäisi aineen käyttöä nuorison keskuudessa. eikä kukaan joka haluaa ostaa kannabista joutuisi rikollisten kanssa tekemisiin. porttiteoriaa olisi vaikeampi toteuttaa

Todellakin kannabis tulisi laillistaa ja alkoholin saatavuutta vastaavasti huonontaa. Alkoholihan on ihan uskomatonta myrkkyä jo kemialliselta koostumukseltaan (miksi sitä muutoin käytettäisiin esim. steriloimiseen…).

Kannabis ei muuta käyttäjänsä persoonallisuutta kuten alkoholi tekee (kaikkihan me tiedämme mitä tapahtuu kun alkoholia nautitaan… ).

Ehdoton KYLLÄ kannabikselle!

Kannabiksen vastustajat eivät edes tiedä mitä vastustavat. Ottakaa ihmiset asioista selvää! Olen ehdottomasti sitä mieltä että kannabis pitäisi laillistaa, edes kotikasvatus näin alkuun. Ja te vastustajat kannabiksen laillistaminen tulee olemaan väistämätön tulevaisuudessa en tiedä meneekö siihen vuosi vai kymmenen vai kaksikymmentä. Ja tuo portti teoria että kannabiksen käyttäjät siirtyvät vahvempiin, toisaalta onko mikään ihme kun kannabis haetaan samalta diileriltä joka luukuttaa piritki? jos kannabis laillistettaisiin ja valistusta muutettaisiin totuuden mukaiseksi riski siirtyä vahvempiin huumeisiin pienenisi huomattavasti! Mutta itse kannabis ei lisää riskiä siirtyä vahvempiin vaan nimenomaan suomen laki lisää sitä riskiä! Ja onhan kannabis huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin alkoholi tai tupakka esimerkiksi ja tiedän myös sen ettei se kaikille sovi niinkuin ei sovi viinakaan mutta pitäisi ihmisellä olla oikeus valita vetääkö kännit ja törttöilee ja nolaa itsensä kaupungilla vai polttaako bajaa kämpillä telkkua katsellessa.

kyllä ehdottomasti. Esimerkiksi: kuinka monta ihmistä vuosittain kuolee vinaan? kunka paljon rikoksia ym. väkivalta rikoksia tehdään vuosittain alkoholin vaikutuksen alaisena? Esimerkiksi viina on kaikista pahinta ja vielä laillista. Me maksamme juoppojen yms. sairaalakustannukset kännipäissään tehdyistä haavereista.
savuissa ei tulisi eikä tule yhtään yllä luettelluista muutamista vertauksista.
Jos ette ole kokeilleet älkää hyvät herrat tuomitko ja lukekaa faktat.
Roll it, Smoke it!

lailliseksi niin ei tarvi meidänkään ruokkia venäjän mafiaa.

Aika moni haluais pössytellä etupihallaan omassa rauhassa,
Aika moni haluais kasvatella takapihallaan, joojoo
Mut ne kyttää ne kyttää, niin ne kauhuissaan kyttää, ne kyttää,
Kai se niiden mielenrauhaa järkyttää, kun ne sillä lailla kyttää ne kyttää

Jos se ei oo mamma niin sit se on anoppi
Jos se ei oo pappa niin sit se on appi
Jos se ei oo poliisi niin sit se on pappi
Niin ne kyttää ne kyttää, joojoo ja ne kyttää, ne kyttää

Mut yrttimies ei oo rikollinen, hamppuemäntä ei oo kenenkään vihollinen, ei
Yrttimies ei oo vaarallinen, se on vaan siviiliuhri,
Tässä huumesodassa se on siviiliuhri, niin niin
Se on siviiliuhri tässä huumesodassa se on siviiliuhri.

Joillekkin se on päihdettä,
Toisille se on lääkettä,
Useimmille se on sekä että
Mut ne kyttää, ne kyttää
Ei ne ymmärrä vaikka kuinka selittää,
Ei ne ymmärrä vaikka kuinka yrittää,
Ne vaan kyttää, ne kyttää
He, ne vaan kyttää, ne kyttää

Mut yrttimies ei oo rikollinen, hamppuemäntä ei oo kenenkään vihollinen, hei
Yrttimies ei oo vaarallinen, se on vaan siviiliuhri,
Tässä huumesodassa se on siviiliuhri, just niin
Propagandanuhri tässä huumesodassa se on siviiliuhri.

(Pihallaan
Ne puhuu marginaalirytmistä
Hölmöistä ja muista tyhmistä.)

Aika moni haluais pössytellä etupihallaan omassa rauhassa,
Aika moni haluais kasvatella takapihallaan, no pari kasvia vaan.
(Aika moni haluis pössytellä)

Jukkapoika & Kompostikopla

kommentti 143…

minä olen täysin tervejärkinen ihminen. en ole selvinpäin agressiivinen. kehuttu oikein kultaiseksi tytöksi. käyttäydyn kuin kuka tahansa nk. normaali ihminen. mutta kun juon viinaa, muutun raivopäiseksi hulluksi. eli siis, kyllä täysin selväjärkinen normaali ihminen voi seota alkoholista.. mutta enpä oo kenenkää kuullu sekoovan kannabiksesta

EIKÖ ALKOHOLI MUKA AIHEUTA PSYKOOSIA? ENEMMÄN SE KUN KULTAINEN KANNABIS!!!!!!

hei cmoon… mä parannuin masennuksesta pajan avulla.. viinan takia masennuin ja pajan takia oon ollu terve jo pari vuotta… vituttaa vaa ku sitä ei saa mistää.. laillistakaa ni ei tartte kadulla roikkuu ostamassa kaikkee paskaa..

Ehdottomasti pitäisi! Kukapa sitä pajapäissään riehuu, ei kukaan. Tulee vaa rento ja hyvä olo. Viinapäissään ne ihmiset toisiaan mätkii puukolla ja nyrkillä, hajottaa paikkoja ja makaa sairaaloissa maksa paskana. Viina vaan pois kaupoista ja kannabis tilalle.. Ei sisällä kemikaaleja. Sitä on käytetty lääkkeenä jo tuhansia vuosia, tutkimukset todistaa, että se on terveellisempää kun alkoholi tai tupakka. Anorektikoillekki hyvää lääkettä ku tyrkätään jointti suuhu ni mässyt iskee. Ja tulispahan rahat oman valtion kassaan!

ehdottomasti pitäisi se saattaisi vähentää ihmisten alkoholin käyttöä ja poliiien ei tarvitsi enään juosta harmittomien sauhuttelijoiden perässä, vaan nekin voimavarat voitaisiin käyttää kunnon huumeiden käyttäjien kiinniottamiseen. Ja siitä tulevat verorahat käytettäisiin, vaikka juuri päihdehoitoihin. Tuskin sen käyttö hirveästi lisääntyisi, mutta portti teoria sulkeutuisi, kannabis olisi puhdasta ja tulisi verotuloja!!!

Miks pitää jengillä olla aina pää sekasin jollain tavalla?? Mulle riittää kerran kuussa jos sitäkään mukavat sivumyötäiset ihan kaljapöhnässä. Kas kun ette haluu Eri-Keeperin imppaamista tai kenkäplankin syömistä samalla hyväksytyiksi ”rennokkuuden lisäämislajeiksi”!
Muka pitää ottaa aina rennosti ja olla joku hippi ja vetää myssyä..huhhuh. Oisitte vittu selvinpäin edes joskus niin ei tulis mieleenkään joku huumeiden laillistamisajatus.

On suurinta edesvastuuttomuutta hyväksyä tällaista. Mielestäni jokainen sen puolesta puhuja, tulisi vakavasti miettiä lääkäriin menoa. Järjen käyttö on sallittua, jopa suotavaa. TURHA sitä on spekuloida!
Toivon todellakin, että jokainen miettiisi toisenkin kerran, mihin itsensä, lapsensa, tulevat sukupolvet ohjaa ja kasvattaa.
On valhetta, etteikö kannabis tuotteet aiheuttaisi psykoosia tai muita psyyke elämän häiriöitä. Uskoisin että terveyden alalla on tarpeeksi monta tapausta tiedossa, joiden elämän kyseiset aineet ovat tuhonneet täysin.

Kyllä pitäisi, mahdollisimman nopeasti jotta säästettäisiin mielenterveysongelmaisille tarkoitetut rahat päihdeongelmaisille.

Kaiken ihmisyyden nimissä EI.
Eiköhän tässä maassa jo tarpeeksi moni ole menettänyt elämänsä näistä syistä, peruuttamattomin ja vakavin seurauksin.

Lääkkeenä voisin kuvitella. Mutta yhtälailla tupakan kanssa täysin turha tuote ihmisille. Alkoholikin vanhaan tyyliin tiukkojen myyjien taa alkoon.

”pitäis laillistaa! pahin rikos joka polltelija tekee on syö aamiais-muros ja nukkuu sohvallas.. KAUHEATA!!”

Laillistamalla tehdään lisää narkkareita, siis rikollisia.
Toleranssi kasvaa ja typerät nuoret siirtyy koviin huumeisiin ja rikoksillahan ne rahoitetaan.
Lääkekäyttöön pitäisi sallia valvottuna,esim syöpäpotilaille. Ja kotikasvatuskin ok omaan käyttöön.
Mutta ei saa kannustaa ketään aloittamaan!

kannabis lailliseksi. alkoholi ja tupakka laittomaksi!

kannabis lailliseksi. alkoholi ja tupakka laittomaksi!

pitäis laillistaa! pahin rikos joka polltelija tekee on syö aamiais-muros ja nukkuu sohvallas.. KAUHEATA!!

”Pitäsi laillistaa! Itse käyttänyt n.20v ja ihan järjissäni olen. Olen Metadoni-korvaushoidossa ja nyt on tullut…”

Jaa että järjissäs? Niinhän sinä luulet.
Mitä muuten luulet että sun lapsesta tulee tossa ympäristössä?
”Vähän pameja, pössyt jointista, pari kaljaa vaan pahimpaan paniikkihäiriöön, ai sul ois vauhtia no jos vähä vaa” Ja ihan kuivilla oon, ja hyvä äiti!

JOOPA JOO.

Ne jotka käyttävät päivittäin ovat todella maanisia.
Ja pilven polton laillistammisella , olisi todella surkeita vaikutuksia.
Turha siitä on muutenkaan haaveilla, Suomessa ei laillisteta mitään, vaan kielletään kaikki.
Suomesta tulee muslimivaltio.

leegalaista. Pitkällä poltellu on myös seuraumuksensa, ite vetäny 8v, nyt 22, ja pienimuotonen paniikkihäiriö iskeny, en ole ainut, enkä istunut kiven sisäs, eli en ole tullut rikolliseks.

Mikäs ihminen on kieltämään luonnon omaa yrttiä? Voisihan luonto yhtähyvin pyyhkiä meidätkin yli

Ei ole raamatussa kielletty !

Siellä on lakeja joita kannattaa kunnioittaa.

Pitäis!. Alkoholi ja rööki on paskpaa. Miks pitäis vetää viinalla perseet ku voi ottaa rennosti ja naureskella kavereiden kanssa?

Erillisiin kannabis kuppiloihin kyllä. Rajattu käyttöpaikka. Ei siis julkisilla paikoilla. Mutta ihan rehellisesti täytyy sanoa, että parempi kun ei laillisteta.

Tottakai. Ja kotikasvatus sais olla lailista omaan käyttöön muutamia kasveja. Kannabiksellä vois saada suomen taluden taas kasvuun. Monet ihmiset sais siitä työpaikan jos sitä ruvettais kasvatta kasvihuoneissa. Kun ei se täällä kasva ulkona. Ja valtio sais kauheita tuloja siitä voitais ruveta tekemään vaikka vaateita josta tulee myös lisää työpaikkoja. Ja kaikki olisi onnelisia. Ne ketkä ei tykkää kannabiksesta. Ei hän ketän heitä pakota polttamaan tai käyttämään. Ja ne ketkä tykkää niin niiden ei tarvitsis enä tavata heidän diilareita ketkä diila myös vahvempia huumeita. Ja siitä hän nousee mielenkiinto ja sen jälkeen ihminen ketä on käyttänyt kannabista siirtyy vahvempiin aineisiin ja sitten on elämä pilalla. Tietty saahan valtio tällähetkellä sakko rahoja mitkä eivät nytten kauheen isoja ole. Kannabis voitaisin lailista ja laitta alkoon tai apteekiin myyntiin jonkin vertaiset verot siihen päälle. Mutta silloin kun se lailiseksi tulee niin se käyttö on varmaan melko suurta mutta se tasantuu siinä vuosien aikana kun ihmiset tottuu. Mutta tämä on vain minun näkemys.

Ei. Ihan vain siksi kun se ei ole vaarallinen. Pitäisi saada nämä kovemmat aineet laillisseksi niin kaikki ongelma nistit saataisiin mullan lepoon. (Tuote laillistumisen myötä halpenisi ja näin ollen myös yliannostukset olisi jokapäiväistä.)

ilman muuta pitäis laillistaa tyhmyttä ja tietämättömyyttä pitää laittomana. harmi vaan et ne jotka vastustaa ovat yleensä niitä jotka eivät ole ottaneet asioista selvää.

Pitäisi, se on vaarattomin huume!
Tännekkin ravintoloihin myyntiin.

Kannabis lailliseksi siihen ei ole koskaan kukaan kuollu ja se on paljon parempi vaihtoehto viinan sijasta. Kotikasvatus ja pienien määrien hallussa pito LAILLISEKSI!!

Kyllä, mutta AINOASTAAN LÄÄKÄRIN VALVONNASSA! Olen lukenut että se auttaisi monien vakavien sairauksien oireiden helpottamiseen.Jos pystytään näin toteuttamaan eli LÄÄKINNÄLLISEEN tarkoitukseen, niin silloin kyllä, m´MUUTEN EHDOTON EI!!!!

Suomen kaltaisessa valtiossa jossa käyttö ei ole niin yleistä kuin keski-euroopan maissa, laillistaminen saattaisi jopa lisätä käyttöä. Täysi laillistaminen ei välttämättä olisi paras vaihtoehto sillä katsomalla viikonloppuisin viinaa vetävien nuorten sekoiluja näkee hyvin kuinka suomalainen nauttii siitä kun päihtyy, yrtti tuskin saisi mitään suurta arvostusta suomessa ja mahdollisesti lisäisi sekakäyttöä. Kannattaisinkin lähinnä kotikasvatuksen, hallussapidon sekä käytön sallimista, en usko että käyttäjämäärä kasvaisi juuri ollenkaan mikäli niin tehtäisiin, siitä olisi kuitenkin suurta hyötyä kun estettäisiin syrjäytyminen yms. Kenenkään ei tarvisi salailla kasvatteluaan ja käyttöään ja poliiseilla olisi aikaa ratkoa todellisia rikoksia. Täysi laillistaminen toisi toki verotuloja valtiolle ja katkaisisi TÄYDELLISESTI rikollisen kaupan josta rikollisjärjestöt hyötyvät rahallisesti erittäin paljon. Asiasta ei juuri puhuta julkisuudessa, miksi? Vaikka elämme 2000-luvulla huomaa kuinka joissain asioissa ihmismieli on vieläkin sulkeutunut. Arvostan myös vastustajia mikäli osaavat perustella väitteensä hyvin. Lääkekäytössä mielestäni ei ole mitään väärää ja siitä pitäisi koko kansan olla yksimielinen. Luultavasti tämän hetken lupaavimpia lääkkeitä silmänpainetautiin, epilepsiaan, MS-tautiin, pitkäaikaisiin kipuihin, astmaan sekä moneen moneen muuhun vaivaan. Ja taatusti on turvallisempi vaihtoehto kuin monet synteettiset lääkkeet jotka aiheuttavat riippuvuutta ja ovat myös fyysisesti haitallisia käyttäjälleen.

Muistuttaisin myös kaikkia että kannabis on melko kattava sana. Marihuana/Marijuana, hasis, yrtti, pilvi, ruoho, mari yms.. Moni nimittäin käsittää nämä kaikki eri aineiksi. Marihuana nimi voi kuulostaa pelottavalta sillä se on keksitty nimenomaan 1930- luvun Amerikassa kun tarvittiin jokin syy millä vainota meksikolaisia työntekijöitä ja saada heidät pois töistä. Keksittiin sitten että hehän rentoutuvat töiden jälkeen polttamalla kannabista, ongelmana oli vain että niin tekivät myös monet amerikkalaiset yläluokan herrat kalliissa hasis salongeissaan. Kansalle alettiin kertoa tappavasta marihuanasta (marihuana=tappajaruoho espanjaksi) jonka kerrottiin tekevän tavallisista kansalaisista verenhimoisia tappajia. Kieltolaki astui voimaan samoihin aikoihin ja levisi Yk:n kautta kaikkialle maailmaan. Moni maa jonka kulttuuriin ja uskonnollisiin menoihin kannabis kuului melko olennaisesti, esimerkiksi Intia, pakotettiin kieltämään kannabis ja tekemään siitä rangaistavaa. Tästä on syntynytkin melko pahoja ongelmia sillä kieltolakia rikotaan yleisesti ja tämä murentaa kansalaisten yleistä lainkuuliaisuutta. Kannabiksen kieltolailla on siis ollut melko mittavat ja suuret vaikutuksen ympäri maailmaa, oudolta tuntuu kuinka yksi ainoa maa voi vaikuttaa nuin suuresti koko maailman lainsäädäntöön, itse pidän tällaista rasismina.

Pitäsi laillistaa! Itse käyttänyt n.20v ja ihan järjissäni olen. Olen Metadoni-korvaushoidossa ja nyt on tullut sellainen sääntö, että 2 peräkkäistä virtsa-seulaa, jos n kannabis positiivisia, niin menettää kotiluvat 2:ksi viikoksi. Pltan nykyään harvoin, mutta tämä hankaloittaa polttelua ja olisi hyvä silloin tällöin rentoutua polttamalla savut. Monet on alkaneet käyttää alkoholia, mikä ei mielestäni hyvä asia. Sillin kynnys monilla laskee ja ajautuu helposti käyttään kovia aineita. Ainakin itselläni näin ja muutamilla ystävillä sama juttu. Ja sitten jos hoitaja klinikalla on vittumainen, niin voi tehdä harmittomasta satunnais polttelusta lastensuojeluun ilmoituksen vaikka ei polttaisi edes silloin, kun lapsi on käymässä. Itselläni lapsi luonani joka toinen viikonloppu ja koskaan en polta, kun hän on luonani. Mutta eihän hoitaja voi sitä varmaksi tietää. Itselläni tosin hyvä luottamus hoitajan kanssa ja hän uskoo, etten polta kun lapsi luonani(lapsi 7v.). Olen ollut jo sen verran kauan k-hoidossa, että tunnetaan hoitajan kanssa tosi hyvin. Että näin täällä Kuopiossa…

kyllä ihmiset ovat parempi käytöksisiä kun ne polttaa paukut kun et ne dokaa ja kun polttaa paukut ei tee miieli dokaaa niin paljon

Mietippäs jos kannabis olisikin ollut laillista tai sitä olisi voinut ostaa coffeeshopista hollannin malliin..
Olisivatkohan sitten siirtyneet kovempiin??
Tuskin! Eivät varmaan tänäkään päivänä tietäisi mistä niitä kovempia huumeita edes saisi.

ps. kyllä se monella on lähtenyt käsistä tuo ”harmiton” kaljanjuontikin vaikka ollaan luultu pitkään että eihän tässä mitään ongelmaa ole.. Jotkut alkoholistit jäävät todella nopeasti viinaan koukkuun ja sitten alkaakin elämä tuhoutua ja läheiset/sivulliset kärsiä..

Nimim. ”harmittoman” kaljottelun vaarat nähnyt…

EI PIDÄ.

Kaikki tuntemani vaaralliset piripäät ovat aloittaneet ”vaarattomalla” kannabiksella joka ei aiheuta riippuvuutta eikä näköjään altista siirtymään kovempiin aineisiin.

Miksihän pidän edelleen yhteyttä niihin joiden kanssa aikoinaan otin kaljaa? Heidän kanssaan voin vieläkin käydä perjantaina työviikon jälkeen yhdellä – kaikki kun ovat töissä ja huolehtivat perheestään.

– Duunari ’78

Kaikki mitä ei saada luonnosta niin laittomaksi mutta näissä niin sanotuissa savuissa ei ole edes puolia niistä myrkyistä kuin mitä viinasta löytyy…
Ja myös tietääkseni nämä maat joissa kannabis on jo laillista on maailman alhaisimmat murha-lukemat… Ehdottomasti lailliseksi näin ollen sitä ei tarvitsisi etsiä diilereiltä joilla sattuu kyllä jotain muutakin olemaan.. Ne jotka polttaa niin polttakoon ja ne jotka ei niin sitten ei.. mutta verotulot kasvais ainakin… Eikä se pilven poltto mitään mahdollisuutta käyttää kovempia aineita nosta, jos pilvi olisi laillista niin suomen laiton kauppa romahtais…

Kannatan vaihtoehtoisia päihtymismuotoja.Siis tarkoitan että mielestäni se on jokaisen oma asia miten itsensä päihdyttää,jos kerran tuntee tarvetta siihen.Ihmisillä on mystinen kyky löytää päihteitä jos niitä kerran haluavat,olivat ne sitten laillisia tai eivät.

siis alkoholihan on ihmiskunnan suurin vitsaus se saa isät hakkaamaan vaimojaan ja lapsiaan jne mutta kannapis… on kyllä päihde mutta ei tee ihmisistä väkivaltaisia vaan rauhoittaa mukavasti ja on oiva mietiskelyn väline:) eikä tuhoa maksaa. ja maailmassa palaa niin paljon rahaa ja aikaa sen pois kitkemiseen että kyllä pitäis laillistaa kun sitä kuitenki poltetaan oli laillista tai ei!!

SE VARMAA LAILISUTIS HETI KU SAIS MITÄTUTA NIIKUIN ALKON PUHALUS MITTTARI NII PITÄS KEKSIÄ ET MITÄN SAIS PILVEN MITATUA RATSIOISSA :EN ITE KÄYTÄ MUT KAVEREITA ON MONTA JOTKA TYKKÄÄVÄÄT POLTELLA MUSTA SE ON IHAN OK EI NE SIITTÄ MEE NIINKU VIINASTA ET NE RIEHUIS VAAN NE KAHTOO LEFFOJA JA PELAVAAT KAIKKIA VEDEO PELEJÄ MONISTA ULEE MUKAVAMPIA KU NE JOTKU OVAT UJOJA NII SAAVAT ROHKEUTTA PALJON JUTELLA ERI ASIOISTA LAILISTAKAAAA CANNABIS

Ihmettelen sitä, millainen pyhä lehmä alkoholi on Suomessa: jos siihen yrittää puuttua niin saa vihat niskaansa. Pidetään hyväksyttävänä vetää viikonloppuna kännit. Mutta jos käyttää monta kertaa vähemmän haitallisempaa ainetta, saa narkkarin leiman ja voi menettää työnsä. Ihmettelen sitä asiaa.
Parasta olisi jos kannabis laillistettaisiin tai ainakin dekriminalisoitaisiin Suomessa. Parempi vaihtoehto kuin alkoholi!

Parempi olis jos dekriminalisoitaisiin niin saataisiin rikollisjengeiltä yksi tuote pois markkinoilta.

ps, kannabis ei sisällä psykedeelisiä aineita joten siitä ei voi joutua psykoosiin. jälleen kerran,

siis… us-ko-ma-ton-ta jengiä! jotkat mumisee siitä että kannabispiikit voivat tappaa ja jotkut siitä että niistä voi joutua psyykosiin jne jne jne jne jne jne. voisin tästä ohimennen kertoa, että koko historian (tunnetun osan) kulussa yksikään ihminen ei ole kuollut kannabikseen, ei marijuanaan, ei hasikseen, ei mihinkään kannabistuotteisiin. ja sellaisia kun kannabispiikki ei ole olemassakaan. ja on tutkitusti todistettu, että alkoholi sekä tupakka on epäterveellisempää kuin kannabis, kannabikseen ei voi jäädä fyysisesti koukkuun, eli siihen ei voi jäädä riippuvaiseksi, sillä se ei sisällä mitään riippuvuutta aiheuttavaa. kannabis tosiaan pitäisi laillistaa, muttei hölmösti. laitetaan vaikka alkon hyllyille ja pistetään ikärajat niin siitä hyötyy valtio eivätkä rikolliset. kannabiksen laillistettua häviäisi iso osa ”rikollisuutta”, säästyttäisiin monilta paheilta ja ihmisten tulevaisuuksien turmelemisilta sekä mikä parasta, kaikki raha menee valtion pussiin. miettikää suomalaiset. kannabis lailliseksi.

pois vaan ei tarvita hassista ei sen paremmin kossuukaan . tääl yhteiskunnassa on muutakin pahaa

Laillistakaa cannabis, amfetamiini ja prostituutio!!!!!!!!!!!!!!

Itse Ruoja Suruntuoja/Ajattara

todellakin pitäis. paljon vaarattomampi ku alkoholi tai tupakka. suomi menee kyllä eu:n perässä ja jossain vaiheessa laillistaa sen. jotkut fiksut maat on kannabiksen jo laillistanut. kuten espanja ja hollanti. kotikasvatus lailliseksi ainakin. eikä kannabis ole portti vahvempiin huumeisiin. se on täyttä paskapuhetta. ne jotka eivät pilvestä mitään tiedä niin voivat olla hiljaa sen vaarallisuudesta/porttiteoriasta.

Lääkekäyttöön ainakin pitäisi saada helpommin täällä. Se on kuitenkin yksi turvallisimmista vaihtoehdoista moniin sairauksiin

Unikko on myös laiton ja siitä tehtyjä lääkkeitä määrätään monille tuhansille suomalaisillekin. Ne eivät ole pitkäaikaiskäytössä terveellisiä vaan tuhoavat terveytesi täysin. Jotenkin se ei näytä ketään haittaavan?!?

Jokaisen oma asia miten terveyttään hoitaa. Monille se on ollut elämän pelastus! Lukekaa siitä enemmän!!!
Hyvä uutinen MTV3:lta EU tutkimus osoittaakin http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288 ,että kannabis on haitattomanpaa kuin alkoholi ja tupakka. Että siinä taas kaikille kiihkoilijoille ja maailman pelastajille!

Kysykää välillä vaikka Kauhajoen komisarion syytteeseen johtaneesta avunannosta.

KANNABIS ON HUUME EIKÄ SITÄ SAA LAILLISTAA

ASDFASDF paras läppä aikoihin mutta äly odottaa

joo,joo,mikä seuraava vaatimus olis
¨mari¨ varmaan ja sitä rataa!

ehdottomasti… viina on pahasta ihmisille ja siihen kuolee vuodessa aivan vitusti ihmisiä..kannabiksen käyttöön ei ole kuollut ainuttakaan ihmistä!!!

Pitää laillistaa!! eihän perunan kasvattamistakaan ole kielletty kotona vaikka siitä voi saada taloudellista hyötyä jos myy ne torilla eikä verottaja tiedä,miten se eroaa hampun kasvatuksesta?? jos nyt jää kiinni kasvatuksesta niin valtio menettää verotuloja,miten ihmeessä se ei sitten ole laillista verotettavaa tuloa.
valtio itse kasvattaa ja myy vaikka kaupassa,siitä sitä verotuloa saa.

Todellakin pitää laillistaa,silloin saadaan rikollisuutta vähennettyä kun jokainen polttaja saa savunsa laillisesti,suurin osa pilven ystävistä on rehellisiä työssäkäyviä ihmisiä joista tehdään ”suuri rikollisia” heti jos poliisi saa hajua käytöstä,se on väärin.
pienemmät haitat polttelulla on kuin kuningas alkoholilla,harvempi sitä viitsii lähteä ”petakseen hakkaamaan jengiä” tai riehumaan kylille pilvipäissään toisin kuin humalaiset,aina puukot heiluu,paikat rikotaan ja yleinen järjestys kärsii. itsekin putkaan joutunut kännissä mutta en kertaakaan blosseissa…
Cannabis lailliseksi!!!!!! se pitää mielen virkeänä.

Pilven polttajia ja narkkareita ei voi edes mainita samassa lauseessa!! vitun idiootit!

Mielestäni todellakin pitäisi.. sitä päivää odotta monta monituista odottajaa 🙂 .. itse uskon että kotikasvatuksen laillistamisessa olisi oikeasti järkeä.. nim. ennen rikollista toimintaa kannattanut..

Laillistamisen kannalla. Tällöin säästettäisiin jo valtion rahojakin, ja poliist voisivat keskittyä niihin oikeisiin rikoksiin? Ei kukaan todella voi ajatella että tietyn kasvin kasvattaminen on rikos? Yrtti siinä missä muutkin.

kyllä! mutta tuskinpa tätä tulee koskaan tapahtumaan… hollannissa se on laillista eikä se näy mitenkään väestössä.

Titenkin. Inhottavaa lukea,kuinka ne jotka eivät ole kannabista kokeilleet, tuomitsevat sen sillä, että siitä siirtyy pakolla kovempiin aineisiin. Ei pidä paikkaansa.
Joidenkin kohdalla varmasti pitääkin,mutta se on yksilöllistä,niinkuin sekin, jatkaako alkoholista nappeihin.Viinaa on joka paikassa ja sitä haetaan alkon edestä 13-vuotiaina.Muistan ite.
Nyt muutama tuttu on kuollu,koska sekos täysin.Ei kannabiksesta,vaan viinasta.
Sen hyvistä puolista tiedetään jo meren toisella puolen,mutta Suomessa vieläkin ’haittana’ tunnettu. Olikohan se suomalaisten ongelma kannabis vai alkoholi?

Ihmisillä vaikuttaa olevan sellainen mielikuva että kannabis aiheuttaa päihtymyksen jossa trippaillaan toisissa maailmoissa.
Varsin mieto tuo kannabiksen päihtymystila kuitenkin on. Mitä nyt naurattaa ja suuta kuivaa. Musiikki kuulostaa kivemmalta ja ajatukset lentää.

Kyllä mie ennemmin menisin nakkikiskalle jos siellä olis hamputtelijoita ostamassa karkkia, kuin nykyään siellä pyöriviä kännisiä taksin odottelijoita.

pitäisi!!!! miettikää… monta ihmistä esim. on tapettu pilvessä, monta ihmistä on tapettu humalassa? viina on pahinta.

TOTTAKAI PITÄISI LAILLISTAA!! EI KANNABIKSESSÄ OLE MITÄÄN VIKAA KUN SITÄ OSAA OIKEISSA MÄÄRIN KÄYTTÄÄ. VIINA JA LÄÄKKEET ON VAARALLISEMPIA JUTTUJA…

Vaihtakaa kysymystä. Kysykää välillä vaikka poliisirikoksista.

lisäys edelliseen: ei se kannabisöljykään taida mennä edes läpi piikistä kun on moista töhnää

Ville Itälä sanoi yks päivä ilta-sanomissa: ”Jopa ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa.” mut jos ittensä tappaa haluu ni japskeissa soijan dokaaminen on tämän päivän muotikuolema.

hmmm…vai et oikein kannabis-piikki??? WTF!?! empä oo moisesta ennen kuullu! iha bullshittiä! DEKRIMINALISOIKAA edes!!!

Se joka sanoo ei ei oo koittanut ganja… Viinasta on NIIIN paljon ennemän haittaa, perhesuhteet menee, väkivaltaisuus ja kaikki mitä siihen liittyy. Viinaa tettää enemmän rikolisuutta kun ganja, ja viina on laillista kunhan vaan oot tättänyt 18. Eiks viina pitäis kieltää ja ganja laillistaa?(mut se taas ei sopis suomalaiseen kultturiin) Ottekste joskus kuullu mihestä/naisesta joka oli pilves ja tappoi perheensä?
Ainut ”haitta” olis se perus skitsoilu mut ei se oo edes verratavis viinamyrkytykseen. Eikä viinaskitsoiluun, siinä vasta on monta ihmishenkee mennyt. Eli koittakkaa ennen kun tuomitsette.

VIINAN VAARAT (Viinan varoituksia vuodelta 1644)

Enämbi viina saattaa ihmisen tompelixi, wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax,
turmele taidon, sytyttä hecuman, saattaa capinan ja punaiset silmät:
teke köyhäxi ja kiwuloiseksi, ilmoitta salaisuudet, kehoitta Jumalan vihan ja saatta cadotuxen.
Sentähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi. Juoda myös ilo picarit, eli
iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty, cosca ylönpaltisus estetyxi tule, ja taito, tieto ja
ymmärrys talles on, ja wirkans töihin sovelias. Pidä siis waari otettaman, ettei yxicän määrä
mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans ( erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke, ja
ei yhtäkän) ylidze sen Jumallisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuuden.

Ja Maa cannoi rohot ia yrtit iotca siemen sigitteuet sisiunsa peräste, ia hedhelmeliset puudh, ioinenga siemen oli itze heisse, cullaki sisuns perästi. Ia Jumala näki ette se oli hyue.

(I Mooseksen kirja, Mikaelin Agricolan suomennos 1549)

noh, siinähän taas yks kunnon kansailainen kerto miten asiat on.. paitsi että on rikollista sekin kun toista haukutaan tai loukataan. onhan sekin paheksuttavaa. mut laillistaa sen vois ni ois vähemmän huolia kun niitä on muutenki ainaki omiin tarpeisiin. kilpailukykynen hinta sit kans ku ei manit riitä ees ryyppäämiseen:P ku muuten täs tulee toimeen rehellisesti. BTW tsiikatkaa super high me” se on aika neutraali lääkärin kans yhteistyös tehty jenkeis dokumentti. löytyy ainaki http://www.surfthechannel.com-channels-douments-

Kannabiksen yliannostukseen voi kuolla….jos vetää kilon yhdellä sauhulla keuhkoihin :D:D

EI PIDÄ LAILLISTAA!! EI MISSÄÄN NIMESSÄ! SE ON HUUME JA HUUME EI KUULU ELÄMÄÄN!! NARKIT ON PASKASAKKIA JA NE HALUU TOMMOSIA JUTTIJA!

sitten ku musta tulee kuningasjumala ni mä laillistan ganjan. elikkä ei mitää hätää ystäväiseni. no kyllähän se on ihan vitun sama jos kasvattaa kasvin, kuivaa sen ja vetää siitä imut. onko se jollekin ongelma? ja jos on voin kyl tulla vetelee sitä nihkeilijää läskeille känni päissäni…. u fakkig houmou ps. ja niitä vitun tageja seiniin.com/bongiporisee

sitten ku musta tulee kuningasjumala ni mä laillistan ganjan. elikkä ei mitää hätää ystäväiseni. no kyllähän se on ihan vitun sama jos kasvattaa kasvin, kuivaa sen ja vetää siitä imut. onko se jollekin ongelma? ja jos on voin kyl tulla vetelee sitä nihkeilijää läskeille känni päissäni…. u fakkig houmou ps. ja niitä vitun tageja seiniin.com/bongiporisee

LEGALIZA IT!!.. Ja Helsingistä Amsterdamin kaltainen kaupunki coffee shoppeineen. sille alalle saatais varmasti nuorii töihin ,jopa mua kiinnostais se ala..

Ei varmasti nuoriso jaksais tapella aina tilaisuuden koittaessa jos olisivat pienessä pilvessä eivätkä räkäkännissä.
Laillistakaa kannabis….

EI TODELLAKAAN!!! Ei voi laillistaa!!! Kannabiksen käytöllähän lähtee näkö!! Vai oliko se kuitenkin laittomalla alkoholilla? Eli siis pontikalla? No höh… Olinpas tyhmä, kuten me muutkin Kokoomusta ja Kepua äänestäneet…

Kannabis tuottaa erittäin suuria ongelmia!! Miksi, siksi että laki on sitä vastaan! Ongelma on ainoastaan laki ja ihmisten korvien väli. Laki määräytyy äänestäjiensä ja edustajiensa korvienvälin mukaan : ) Miksi siis olemme kannabista vastaan? Siksi että meitä ollaan koulussa valistettu jotta tämä ”aine” tappaa ja on portti helvettiin! Nunna puhuu seksistä… En ehdota Hollannin mallia, vaan pelkästään kannabiksen dekriminalisointia! Eli ei koffee shopeja välttämättä suomeen, mutta ehdottomasti kotikasvattelun ja hampun pössyttelyn sallimista lailliseksi!!! Miksei? Ei se ole kaljaa vetävien tuulipukujen elämästä pois…

Kaiken näköistä vastalausetta on vuosien saatossa tullut vastaan mutta ylivoimaisesti surkein on seuraava: Jos ei viina riitä niin elkää ottako mitään!

Siis mitä ihmettä? Viina päihdyttää erittäin pahasti ja pahimmassa tapauksessa saa myrkytyksen ja voi sammua. Ei kannabiksella saa itseään helposti päihdytettyä fyysisesti! Itselläni poltettuna aiheuttaa ainoastaan lievää rentoutumista, se mitä haen on se psyykkinen puoli, ajatuksia tulee, musiikki kuullostaa hyvältä, ruoka maistuu ja mukava heittää kavereiden kanssa vähän läppää. Monet asiat on kyllä tullut nähtyä aivan uudesta näkökulmasta ja huomattua paremmin.

Juo viinaa illalla, voi aiheuttaa tappeluita, huonoa oloa, sammumista, riitoja, keskushermoston ja aivojen tuhoutumista, krapulan ja henkistä pahoinvointia aamulla.

Polta kannabista illalla, aiheuttaa rentoutumista, makeannälkää, iloisuutta, aistien korostumista (musiikki kuulostaa hyvältä, saunassa on mukava käydä. Huomaa vain jotkut asiat niin uudella tavalla!), ja aamulla herätessä ei ole tietoakaan mistään huonosta, erittäin levännyt olo useinmiten, joskus jälkiolona ajatus ei kulje niin kauhean hyvin mutta menee ohi kun lähtee ulos kävelylle.

Ja lopuksi kaikkein hulluin asia, alkoholia saa juoda ja se on hyväksyttyä, kannabista ei saa polttaa ja sitä pidetään samana asiana kuin huumeita.

Todellakin laillistaa, vähintään jollain tasolla dekriminalisoida!

minun mielestäni kannabis pitäis laillistaa.. MIETTIKÄÄ JÄRJELLÄ!!!

Ei saa laillistaa. En halua mennä ”oikeisiin töihin”, vaan jatkaa keyellä linjalla kotona, myyden laitonta ganjaa. Tällä tienaa paljon paremmin kuin perusduunari tai vähän pienmpi pamppu.

EI TODELLAKAAN TULE LAILLISTAA!

kotikasvatuksen ja pienen määrän hallussapidon dekriminalisointi olis ookoo..tai voidaanhan sitä hasiskaupan bisnestä tukea edelleen ja oikeen valtion taholta. euroopassa poliisi ei jahtaa puutarhuria,kuten suomessa tehdään ja se vasta kallista onkin..virkakoneiston resurssit pitää saada parempaan käyttöön. nykyinen järjetön systeemi ei ole tämän päivän eurooppaa. en edes uskalla kuvitella kuinka monet miljoonat on tienattu hasiksella suomenmaalla. minimaalinen määrä jää tulliin,todella minimaalinen.

todellakii pitäisi.. kovien huumeiden kokeilu vähenisi, tulisi verotuloja valtiolle, loisi satoja ellei tuhansia tyopaikkoja.. ikäraja niinkuin viinalle ja valvottuja kahviloita…

pitäisi laillistaa.itse käytin aikoinani kovia huumeita ja piikitin kunnes löysin pilven ja näin lopeti kovat aineet.myös alkoholinkäyttö väheni ja en ole joutunut enää vankilaan väkivaltisuuksista koska pilvessä on leppoista.

ei todellakaan pitäisi laillistaa kaikki tollainen p. aska pitäisi saada pois kaduilta turhaan ihmiset vaan pilaa itsensä noilla jutuilla tyhmä kysymys tottakai kaikki narkkarit haluaa että se laillistettais mut ei missään tapauksessas.jos ei ihmisille viina riitä niin sit voi rupee harrastaa vaikka pitsin nypläystä…..

NO KUKA TIETÄÄ ET JOKU OIS SITTEN KUOLLUT CANNABISKSEEN ITSE EN AINAKAA OLE KUULUU TAI LUKENUT MISTÄÄ ET JOKU OIS KUOLLUT JA JOS ALKO JA CANNABIS KAUPPA PISTETÄIS VASTAKAIN KADULLE NI VARMAAN SUURIN OSA IHMISITÄ KÄVIS OSTAAN PILVEÄ KU VIINA.

Kyllä! Lääkekäytössä ehdottomasti pitäisi laillistaa. Paras ja turvallisin lääke on ollut ainakin itselleni, ehdottomasti. Tämä asia on vain inhottavan tabu aina siitä puhuttaessa ja koska siitä on annettu viranomaisten toimesta niin paljon väärää tietoa. Hamppu ajettiin alas U.S.A:ssa 1937 valheellisin perustein erittäin hyvin peiteltynä. Onneksi asiaa on kuitenkin tutkittu erittäin paljon senkin jälkeen. Ja kiitos internetin ihmiset saavat siitä enemmän tietää taas. Asiasta ihan suomeksi käännettynä Jack Hererin kirja Keisarilla ei ole vaatteita on erittäin hyvä koko kasvista kertova. Se löytyy osoitteesta http://emperor.wikidot.com/sisaellysluettelo
se on ihan virallinen kirja vuonna 1985 ensimmäisen kerran julkaistu ja se on käännetty kirjana ainakin saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi. Kirja ei ole mikään perussalaliitto propaganda juttu. Joten lue ensin ja tee sitten vasta ne omat johtopäätökset. Se jo suututtaa, että asiasta puhutaan yhtenä samana kuin tiedetään lajejakin olevan paljon erillaisia ja erivaikutuksin. Niin ja suomessahan suurimmat ne ongelmatapaukset omat Hasiksesta joka on todella paljon vahvempaa. Ja ulkomailta tuotuna yleensä jatkettu muilla myrkyillä. Kyllä siinä varmaan pää sekoaa jos pesuainetta tai rauhottavia on vaikka seassa.

Asiaan:

Elämän laatuni ja haluni on palannut. Ja pystyn ehkä opiskelemaan itselleni vielä uuden ammatin. Harmi että, vakavasti sairaana ihmisenä minulle vain nauretaan kun haluaisin hoitaa itseäni cannabiksellä laillisesti ja mahdollisimman turvallisesti. Poltettuna se ei ole turvallisin. Syötynä ja öljynä paras lääkkeenä.

Lääkäritkin HUSissä ja yksityisillä ovat olleet erittäin negatiivisilla linjoilla kun olen edes maininnut asiasta. Aika tukala tilanne potilaalle kun on lääkärin harkintakyvyn ja ’tiedon’ armoilla. Ehkä pitää ruveta rahalla kohta lahjomaan. Sen olen kokemuksella oppinut, että suomen lääkärit taitavat aika hyvin ymmärtää rahan päälle. Miksipäs meillä on nyt sitten lääkäri pula julkisella ja yksityisiä vaan tulee lisää ja lääkärit karkaavat sinne parempien tulojen siivissä? Raha. Mielestäni on aivan epäeettistä, että Suomi hyvinvointivaltiona pihistää julkisten kuluissa ja kuluttaa varoja erilääkkeiden yli korvaamiseen. Toki länsimaiset lääkkeet ovat monissa tapauksissa välttämättömiä, hyviä ja ainoita vaihtoehtoja, mutta minusta pitäisi saada olla hyvin perusteltuna vaihtoehtona cannabis tiettyihin vaivoihin kun se on ollut lääketieteellisesti todistettu monesti auttavan erivaivoihin (lukekaa tarkemmin, niitä on monia) ja siis kyllä aivan oikeasti meilläkin käytössä vuodesta 2006 (harvat ja ehdottoman onnelliset jotka ovat saaneet ja elävät nyt terveellisempää elämää). Hulluinta on, että on tieteellisesti todistettu sen parantavan ja ehkäsevän syöpää. Eikä tämä ole nyt mitään syö omena päivässä se parantaa kamaa vaan jokainen voi katsoa vaikka Rick Simpson Storyn – Run From The Cure ihan vaikka sivistyksenä. Suomiteksteillä löytyy youtubesta 6 osasssa. Siellähän on monia hyviä ja myös huonoja videoita muutenkin. Itse voi puolueettomasti katsella.

Minä menin hakemaan juttelu apua julkiselta koska fyysinen sairastumiseni rasitti jo henkisesti ja minua kohdeltiin kuin koiraa ja vaivojani vähäteltiin ja tungettiin vain ainoana vaihtoehtona todella kovia lääkkeitä mitä en olisi halunnut syödä tai edes tarvinnut, mutta ei ollut vaihtoehtoa kun Kelalta halusi tukea saada terapiaan. Niihin jäin sitten koukkuun ja ne tuhosi elämäni aika hyvin ja täytyy sanoa, että cannabis on vaikutukseltaan aivan lastenleikkiä verrattuna noihin mömmöihin. Ja lääkekäytössä siitä haviää nopeasti se pahin huumaava haittavaikutus. Olin enemmän sairas ja pahoinvoiva näitä ’hyviä’ ja turvallisia lääkkeitä saatuani. Kaikki tapahtui sitten reilussa vuodessa. Se ei helpottanut yhtään, että HUS syötti minulle eri lääkkeitä kokeena kuin olisin jokin elävä testiolento ja jouksuttivat minua muutenkin turhaan ties minne valtion kuluilla ja samalla valittelivat kokoajan resurssi pulaa?! Jos olisin juttelu apua saanut olisi valtion verorahoja säästynyt aika isomäärä. Sekin seikka oli outoa, että lääkärit antoivat testipakkauksina erilääkkeitä kun ei ollut varaa ostaa niitä enää itse. Sitten Kela eväsi tuet koska papereissa luki tietyt lääkkeet, mutta yhtä ei näkynyt Kelan ostoissa kun en ollut ostanut sitä! Ja lääkäri ei kirjoittanut, että hän antoi minulle niitä lääkkeitä vähän enemmän kun sen yhden noista lääkefirman jakamista näytteistä. Minusta aivan hurjaa näkymätöntä ja kontrolloimatonta huumediilausta. Että semmosta täällä suomessa. Moni on varmasti kokenut samaa, mutta toivottavasti ei. Siinä on syyt esimerkiksi Jokelan kouluampumiseenkin. Mitä ei olisi saanut ikinä tapahtua, mutta ikävää, että tälläistä tapahtui. Kolmatta ei saisi ikinä tapahtua. Varsinkaan kuin näissä kärsivät aivan muut kuin päättäjät ja muut byrograatit, jotka eivät ajattele yleensä kuin omia etujaan pääasiassa. Minkä johdosta osittain tälläisiä hirveyksiä tapahtuu. Oli minusta hienoa, että se tuotiin kuitenkin julkisuuteen kun vanhemmat toivat kipeät asiat esiin 45 minuuttia ohjelmassa. Mutta nopesti se unohtuikin julkisuudesta. Ja nyt keskitytään aivan vääriin asioihin taas. Nyt meininki rupeaa olemaan jo sitä, että paikalle tilataan poliisit kun joku ottaakin 4 kalapuikkoa 3 sijaan. Ikävä tapaus tuossa syksyllä 2008. Siinä meni pahimmassa tapauksessa nuoren ihmisen alun mielenterveys ja hän onkin uusi tikittävä aikapommi. Toivon, että ei. Sehän on aivan kauhistuttavaa jos pienenä tapahtuu jo tuollaista… pahimmassa tapauksessa siitä alkaa kyseisen pojan koulukiusaus.

Asiaan taas…
Siinä sitten menin lääkärin puheille, että voisiko hän oikaista tekemänsä virheen. Sillä nyt olin tilanteessa, että olin syönyt lääkkeitä vain siinä toivossa, että Kela niin vaati, jotta he korvaisivat osan psykoterapiastani(nimi hämää, itsekin luulin sen olevan jotain tosi hullua, mutta niitähän on paljon ja siis ihan turvallista puhumista ikävistä asioista vain. Ei sen hullumpaa touhua.) koska sitä ei julkiselta annettu resurssipulan takia. Ja nyt he eväsivät hakemukseni ja ilmoittivat vielä, että asiaan ei voi edes valittaa! Kun rupesin oikeuksiani lääkäriltäni kysymään ja apua hakemaan sanoi hän vain, että Kela on Kela ja että hän (hoitovirheen tehneenä) ei voi asialle mitään tehdä??? Olin kuin pyörtyä. Olin suomen parhaassa ja arvostetuimmassa julkisessa yksikössä, missä kukaan ei voinut tehdä mitään muka auttaakseni. Kuitenkin pelkkä asian korjaus Kelaan käsittelijälle olisi auttanut. Olin nekin tiedot jo onkinut valmiiksi, mutta ei. Olin kahden seinän välissä todella pahasti jumissa. Mutta se apu??? Missä oli se mitä lähdettiin hakemaan? Minulla ei ollut voimia lähteä sotimaan enään kun huomasin miten asiat menivät. Minut sitten kirjattiin ulos, koska hoitava lääkärini oli tehnyt virheen ja hänen ammattinsa olisi ollut uhattuna lääkepakkauksien jakamisesta, joten hän teki oharit minulle. Potilasasiamies on toki, mutta ei paljon ollut enää voimia säätää kun huomasin miten tämä systeemi toimii ja kukaan ei välitä. Olet yksi resurssi vain ja parempi kun olet kuollut kunhan olet maksanut veroa. Helppoa, mutta totta. Minne ne verorahat menee? Aika paljon kaupungin kaunistamiseen ja ulkoisiin seikkoihin. Kuin kuitenkin ihmiset tasa-arvoisesti tekevät tämän kaiken elämäksi.

Anteeksi, että tämä meni nyt vuodattamiseksi ja ’hieman’ karkasi käsistä. Mutta tosi on tarina ja ikävä onkin. En ole mikään hampun ylistäjä ja vain positiivisia ajatuksia siitä lukija. Ottakaa asioista selvää, lukekaa, ajatelkaa, kokekaa ja eläkää. Kohdelkaa muita kuin haluaisitte itseänne kohdeltavan. Muistakaa ne elämän perusasiat. Raha ei tee onnelliseksi, vaikka se onkin ikävän välttämätön nykyään. Terveys tekee onnelliseksi! Ja jos olet terve ja mutta et onnellinen mieti mitä sinulta sitten puuttuu? Ja jos terveyttä on niin hoitakaa sitä hyvin ja kunnioittakaa sitä sillä lopuksi ne rahat menee kuitenkin siihen. Onneksi on kuitenkin julkinen terveydenhuolto. Ei se kaikki ole huonoa. Minulla oli vain huono tuuri. Tosin tuntuu olevan huono tuuri aika monella muullakin mitä olen sairaittenihmisten keskustelufoorumeja lukenut ja eri ihmisten kanssa keskustellut. Välttäkää aina kun vain voitte kemiallisialääkkeitä, niistä kun mikään ei ole hyväksi. Ei edes ensimmäinen kemiallinenlääke, aspiriini. Toivottavasti saisimme hampun takaisin muitten yrttilääkkeitten joukkoon niitä tarvitseville pian. Sairailla ihmisillä ei ole aikaa odottaa ja tuhota elämäänsä kovien lääkkeiden ohella.

Toivottavasti joku saa edes jotain fiksua tästä irti. Lukekaa ja etsikää tietoa! Ja muistakaa oikeutenne suomenkansalaisina aina tai jos ette perusoikeuksianne tiedä niin ottakaa selvää nyt niin tiedätte mitä tehdä kun sairastutte tai joudutte muihin hankaluuksiin.

Kiitos!

Luonnollista ja normaalia väittää, että ei saa laillistaa, jos kuuluu enemmistöön. Tällä toki tarkoitan ihan ketä vaan, normaalia ihmistä suomenmaassa. Ja tämä mielipide kumpuaa yleisestä, hyväksytystä mielipiteestä, yleensä ilman tietoa tai kokemusta mistään muusta kuin tästä normaalista huumeesta jota nykyään myydään jokaisessa Sivassa, eli oluesta, alkoholista. Suvaitsevuus olisikin suorastaan hyve nyky-yhteiskunnassa, mutta ei puhettakaan, niin kauan kun ei tiedetä mistä puhutaan. Ymmärrän tämä kaiken täysin. Miksi, siksi että olen suomalainen. Siitä huolimatta haluan muuttaa ajatusmaailmaa ainakin tämän asian suhteen. Pidän päälläni tuulipukua, mutta silti haluan antaa mahdollisuuden vaihtoehtoiselle tulevaisuudelle. Miksi kieltää, kun voi sallia ja kerätä verotuloja?

Ei pidä laillistaa, nyt tienaa hyvin kun voi myydä paskaa hasista nuorille hyvään hintaan ja voi samalla tyrkyttää kovempiakin aineita. Jos laillistettais niin menis hyvä bisnes sivu suun eikä sais edes kovempia aineita kaupaks.

Järki päähän ja kannabis lailliseks ja alkoholisteille häkkiä.

Niin väkevä ja villi , aseista riisuva tyyli kuin faakiirin pilli niin kuin piikikäs siili.

– Sun täytyy kohdata totuus –

Kyllä pitäisi laillistaa. Olisi terveellisempi tapa lääkitä itseä kuin syödä valtion lääkkeita jotka sisältävät huumausaineta. Tottakai minä luonnon omalla yrtillä lääkitsisin itseny kuin vahvoilla lääkkeillä jotka on oikeasti terveydelle haitaksi.

Kannabiksen päihde käyttö pitäisi dekriminalisoida!!!! Asian dekriminalisointi vapauttaa myös poliisin resursseja käyttäjien jahtaamisesta suurempien rikosten selvittämiseen ja vahvempien huumeiden kauppaajien kiinni saamiseen. Pari coffee shoppia aluksi ”kokeen” muodossa per kaupunki tai edes yhteen kaupunkiin. Jos ei toimi niin pillit pussiin ja mietitään asia uusiksi. Tosin voisi tulla tungosta kyseiseen kaupunkiin/kaupunkeihin!! Sitten tämä on teille kaikille jotka ette asiasta mitään faktoja tiedä ja kirjottelette tänne että ”Kuolkaa narkit” tai ”vahvojen huumeiden käyttö lisääntyy räjähtävästi jos se laillistetaan!!” NÄIN EI ASIA OLE!!! Itse en juo en polta (edes tupakkaa) Mutta tiedostan kannabiksen lääkintä puolen ja teollisuus Hampun suuret hyödyt. Alko holi on monin kerroin vaarallisempaa kuin Kannabis.Vuonna 2003 stakesin mukaan suomalaisia kuoli alkoholiin 1 283!! Siis pelkästään yhtenä vuonna!!! HUH!! Tiedättekö montako ihmistä kuolee maailmassa Kannabikseen per vuosi? 0!!! Yhtäkään raportoitua kuolemaa ole kannabikseen voitu yhdistää koko ihmishistorian aikana joka kertoo jo jotain mielestäni!!! Voi herran isä voisin kirjotella tästä aiheeswta koko yön mut nyt riittää.. 😀 Toivottavasti tästä irtoaa jollekkin jotain..

Jokainen voi laittaa kortensa kekoon levittämällä tietoa, osallistumalla hamppumarsseille yms. En kuitenkaan kehota ketään rikkomaan lakia, vaan muutetaan se laki! Moni ei uskalla osallistua marsseille kasvojen menettämisen pelossa.

Kukaan ei ole kuollut kannabiksen yliannosteukseen sen 10 000 vuotisen historian aikana, alkoholi ja tupakka tappavat lähes 10 miljoonaa ihmistä joka vuosi ja alkoholi aiheuttaa niin paljon mielipahaa, rikkinäisiä koteja, perhe- ja katuväkivaltaa, tappoja, murhia ja sairauksia että täytyy sanoa että se on pirun keksintö. Mielestäni tuntuu väärältä tämä kannabis vs alkoholi keskustelu, näillä kahdella tuotteella ei ole mitään yhteistä!!! Tosin asiasta on aivan turha jauhaa netissä, asia pitää ottaa esille julkisuudessa! Nykyisen linjan päihdepolitiikalla on ollut tuhoisat vaikutukset, moni menettää maineensa, työ- ja opiskelupaikkansa, ystävänsä, syrjäytyy yms. Nämä ovat päihdepolitiikan aiheuttamia haittoja, eivät kannabiksen!

se joka sanoo että kukaan ei ole kuollut kannibikseen tai muuhunkaan aineeseen puhuu täyttä paskaa!

kyllähän jotkut hörhöt johonkin kokaan tai piriin voi kuolla. mutta en on ikinä kuullut että joku olisi kuollut cannabikseen.

-”Kannabista ei pidä laillistaa, koska kannabiksen laillistamista vaativat narkkarihörhöt ovat niin ärsyttävää ja tyhmää porukkaa, että niille kuuluu vittuilla ihan periaatteesta”.

– hahah.. lol

-”se joka sanoo että kukaan ei ole kuollut kannibikseen”

– sanoppa yks joka on kuollut cannabikseen 🙂

ehdottomasti kyllä. tämä niin sanottu porttiteoria alkaa tupakasta ja alkoholista.. kun polttaa pilveä tajuaakin että on siirtynyt vahvemmasta lievempään 🙂

Totta kai! Tulkaapa vaikka Malmille katsomaan reippaita nuoria miehiä jotka ovat jo äidinmaidosta saaneet annoksensa. Kaunista katseltavaa.

Kannabista ei pidä laillistaa, koska kannabiksen laillistamista vaativat narkkarihörhöt ovat niin ärsyttävää ja tyhmää porukkaa, että niille kuuluu vittuilla ihan periaatteesta.

se joka sanoo että kukaan ei ole kuollut kannibikseen tai muuhunkaan aineeseen puhuu täyttä paskaa!

kuules bongiboy taidanpa tietää aika paljonkin, joten eipä tarvia valaista!

Jos pirulle antaa pikkusormen, menee koko käsi – näinhän kai sitä tavataan sanoa.
Kuka takaa, ettei ihminen rajattomassa nautinnonhimossaan ajaudu ”vaarattomista” huumeista todelliseen huumehelvettiin?
Laillistaminen(=jakelupisteiden perustaminen)eli siis saatavuuden parantaminen johtaisi ojasta allikkoon. Näkeehän tuon jo siitä, että kohta kai kossuakin myydään vauvaikäisille vapaasti kioskeilla – tuloksena nuorten alkoholikuolemat !

Jo muutamassa vuodessa enemmistön mielipide on muuttunut täysin positiiviseksi, sen näkee jo tätä ketjua lukiessa, lähes kaikki kannattavat laillistamista ja osa on perillä asioista. Vastustaakkin toki saa jos osaa perustella väitteensä. Ihmeellistä tässä asiassa on kuitenkin se että vaikka kansan mielipide on laillistamisen kannalla ovat päättäjät vielä todella tietämättömiä asioista.

Lainatakseni erästä politiikkoamme:

Jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa!

Vaikka olenkin kontrolloidun laillistamisen puolella, tulisi kannabiksesta teettää runsaasti puoleettomia tutkimuksia, osa aineen realistisista haitoista on kuitenkin vielä epäselvänä, etenkin pitkäaikaiskäytön riskejä tulisi tutkia. Kummankaan ääripään tutkimukset eivät hyödytä ketään vaan tarvitaan neutraalia näkökulmaa.

Hamppua on todistetusti viljelty Suomessa lääkkeeksi, köysien ja vaatteiden raaka-aineeksi, paperin valmistukseen, ravinnoksi (siemenet ja öljy)ja yli 1000 vuotta sitten. Teollisuudessakin hampulle löytyy lukuisia käyttökohteita, se parantaa maaperää, sitoo hiilidioksidia ja kasvaa nopeasti tuottaen paljon kuituja ja siemeniä.

Suomessa kuolee amfetamiiniin ja muihin ’koviin huumeisiin’ parisataa ihmistä vuodessa, ensiarvoisen tärkeää olisi suunnata huumepoliisien resirssit näitä huumeita maahantuovia rikollisia vastaan. Kuitenkin tällä hetkellä valtaosa huumepoliisien resursseita menee täysin järjettömästi kotikasvattajien jahtaamiseen ja oikeudenkäynnit näitä harmittomia kansalaisia kohtaan kuormittavat raskaasti oikeuslaitosta ja poliisia, kannabista vastustavilla henkilöillä harvoin on kuvaa siitä mikä tämänhetkinen tilanne on ja mitkä ovat kannabiksen realistiset haitat. Laillistamisella minimoitaisiin kaikki aineesta koituvat haitat!

Surullista nähdä kuinka vastustajat käyttävät perusteina sellasia seikkoja jolla yleensä puolustellaan laillistamista!

”rikolliset saavat rahaa”

Tällä hetkellä rikolliset kyllä saavat rahaa, mikäli laillistettaisiin menisivät rahat rikollisilta valtiolle!

”Käyttäjä siirtyy kovempiin aineisiin”

Kovempiin aineisiin siirtyminen voi johtua siitä, että siellä missä myydään kannabista myydään myös muita, oikeasti vaarallisia huumeita(mm. amfetamiini), laillistamalla estettäisiin tehokkaasti siirymistä kovempiin aineisiin. Kenen tekee mieli piikittää tappavaa myrkkyä kun istuu rauhallisessa kannabis kahvilassa polttamassa/syömässä/höyrystämässä makoisaa kukintoa?

Nykyään suomessa pyörivä ”kannabis” on hasista, jota on jatkettu usein terveydelle haitallisilla aineilla, kannabiksen kokeilusta innostunut henkilö siis vetää keuhkoihinsa myrkkyä ja joutuu tekemisiin rikollisten kanssa (ellei kasvata itse). Kaiken järjen nimissä siis vähintäänkin pienimuotoinen kotikasvatus ja hallussapito lailliseksi, suomessa on yli 50 000 kannabiksen käyttäjää ja varmaankin hekin kokevat olevansa asiasta vainottuja, laillistaminen olisi yhteiskunnallisesti puhdistavaa kun ei enää tarvisi salailla asioita!

Kannabishan on tutkitusti alkoholia ja tupakkaa miljoona kertaa turvallisempi vaihtoehto, joten ketään ti tulisi sen käytöstä rangaista. Pahimmillaan yhteiskunta aiheuttaa ongelmia ja syrjäytymistä sellaisille henkilöille joille kannabis itsessään ei ole ongelma, toki kannabikseenkin voi muodostua psyykkistä riippuvuutta, mutta laillistamisella vähennettäisiin merkittävästi haittoja!

Ehdottomasti tulisi laillistaa! Laillistamalla kasvatetaan suuri kuilu rikollisuuden ja kannabiksen välille! Kenellekkään ei tule houkutusta siirtyä kovempiin aineisiin ja kenenkään ei tarvi pyöriä rikollisten kanssa! Kannabis on tutkitusti vähemmän haitallista kuin alkoholi ja tupakka, kuitenkaan en haluaisi lisää päihteitä nuorten keskuuteen. Lailliseksi siis ja nuoria on valistettava asiasta.

Pitäisi laillistaa, tietysti ikäraja siinäkin pitäisi olla. Coffee shopit suomeen ja nopeasti.

Ehdottomasti pitäisi laillistaa!!!

Kannabis on paljon järkevämpi päihde kuin alkoholi joka aiheuttaa väkivaltaa ja kuolemia.

Joku tuossa isolla mainitsi että kannabis tekee käyttäjistään jotenkin laiskoja, no varmasti jos polttelee 24/7 ihan samalla tavalla kuin alkoholi tai muutkin päihteet.

Ja sitten näille psykoosista huutelijoille, kyllä sen psykoosin tai muita mielenterveysongelmia saa aikaiseksi alkoholillakin jostain luin että jopa helpomminkin alkoholilla sen psykoosin saa.
Jos kannabis laillistettaisiin niin sen laatua/ominaisuuksia voitaisiin valvoa.

Ja sitten se porttiteoria, jokainen oikeaa elämää ja käyttäjiä nähnyt voi tyrmätä teorian heti. Kyllähän se on niin että jos pyörii piireissä joissa hamppua liikkuu niin varmasti jokainen tietää mistä kovempiakin aineita saisi. Ja jotenkin ällistyttävää kun monet hamputtelijatkin eivät tajua noitten kovempien riskejä, koulujen huumevalistus mennyt perille ja ajatellaan että kun nyt tässä jo kannabis huumetta käytetään niin samakos se sitten vetästä muutakin kun rikollisia jo ollaan kuitenkin ja huumeitahan ne kaikki on.

Ihmiset järkeä tähän päihdepolitiikkaan ja äkkiä. Kunnon valistusta kouluihin (muistaako kukaan että huume valistuksissa olisi puhuttu alkoholin haitoista/vaikutuksista?).

Nimim. melkein 30 vuotta huumeita henkeen ja vereen vastustanut, nykyään vieläkin tuskaisessa nikotiini koukussa oleva ja alkoholin juomisen melkein kokonaan lopettanut, satunnaisesti hampulla rentoutuva(2krt/kk), elämäänsä melkein tyytyväinen RIKOLLINEN =)

pitäisi laillistaa ja laittaa alkon hyllyyn. tai vähintääkin dekriminalisoida.

turha ”narkomaanien”(lue hampun käyttäjien) vainoaminen sais myös loppua.

jos työpaikan huumetesteissä katsotaan kannabiksen käyttö,pitäisi myös nikotiini,alkoholi ja kofeiinikin testata, aineiden vaarallisuuden/koukuttavuuden perusteella.

Jos ei laillistaa niin vähintään dekriminalisoida. Kannabis on tutkimusten perusteella lähestulkoon harmiton päihde. Laillistamisen avulla valtio saisi cannabiksesta rahaa sekä laadun ja ikärajan tarkkailu helpottuisi.

Totta munassa pitää laillistaa! Jos alkoholikin pidetään laillisena, ei ole mitään oikeita perusteita jakaa sakkoja tai tuomioita kannabiksesta. Ajattelematonta kaksinaismoralismia tämänhetkinen tilanne. Itseasiassa saattaisi olla huomattavan positiivinen vaikutus suomalaisiin, jos edes muutama prosentti jättäisi alkoholin ja siirtyisi kannabikseen. Ei tarvitse perheen lähteä pakkaseen jouluyönä, jos iskä olisikin muutaman rähinäpromillen sijaan nauravissa ja ystävällisissä tunnelmissa.

Toki, lailliseksi.

Kannabiksella on lukemattomia lääkinnällisiä käyttökohteita. Kannabiksen on todettu toimivan mm. syöpää, ms-tautia ja kaihia lääkittäessä. Useat potilaat eivät haluaisi käyttää vakaviin sairauksiinsa montaa eri keinotekoista lääkettä, jotka aiheuttavat usein enemmän haittaa kuin hyötyä sairaalle. Kannabis on luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto. Ennenkuin tuomitsette, lukekaa aiheesta tehtyjä tutkimuksia ja katsokaa dokumentteja, näitä on mm. youtubessa ja googlella löytyy. EU teki eri huumeista v.2007 tutkimuksen, jossa todetaan melko selvästi kannabiksen olemattomat haitat verrattuna mm. kofeiiniin, nikotiiniin ja alkoholiin (ainoa suomalainen tiedotusväline, joka julkaisi mitään asiaan liittyvää oli mtv3:n nettisivu.).
Jos kannabis laillistettaisiin, se veisi järjestäytyneeltä rikollisuudelta rahoja suoraan veroina valtiolle. Valtion valvomana käyttäjät saisivat sitä itseään, ilman jatkeaineita, mitä lähes kaikessa alamaailman myymässä kannabiksessa/hasiksessa on.
Kannabis on ollut laillisena jo ties kuinka kauan Hollannissa, jossa sen ainoa aiheuttama ongelma on ulkomaiset turistit, jotka ensikertalaisina polttavat itsensä sekavaan tilaan.

”Luulis kuuluvan jokaisen perusoikeuksiin käyttää luonnon antimia parhaaks katsomallaan tavalla.” Niinpä. Mutta sen sijaan täällä kiellettään kaikki mikä kiellettävissä on. Suomi on vapaa maa, hahahahahahaha.

Miten vitussa joku on voinu edes alumperin kieltää sen käytön? Jos luonnossa kasvaa yrtti, ni kuka vittu sitä voi kieltää käyttämästä? Ihan oikeesti. Kelatkaa nyt mikä vitun älyttömyys koko kieltolaki. Luulis kuuluvan jokaisen perusoikeuksiin käyttää luonnon antimia parhaaks katsomallaan tavalla.

Ei vapaaksi vaan valvontaan. Ikäraja 20v joka ALKOon oma hamppuhylly. Max. kertaostos 5g. Kotikasvatuksesta omaan käyttöön ei pitäisi rangaista. Alaikäisille välittämisestä sensijaan suuret sakot.

Täysimittaiseen laillistamiseen en usko, mutta olisihan se parhautta.

Ei saa laillistaa!!

Minä saan hyvät rahat kun myyn kersoille jatkettuja huumeita. Vittu, jos olisi kannabista Alkossa niin joutuisin menemään rehellisiin töihin, ei perkele…

Laillistakaa!Suomi ylös lamasta ja kuitu,sekä päihdehamppua kasvamaan ja maata parantamaan!

ei missään nimessä mutta polttelu vois olla laillista muuten mulla meenneee 10000

Ei kannata laillistaa. Mitä ne rikolliset sitten tekis kun eivät kannabiksesta rahaa saa, eikä pääse tarjoamaan kovia huumeita kokeiltavaks kun pilvet on loppu. Ja poliisikin joutuisi ratkomaan oikeita rikoksia.

Jahas alibin toimitus on huumemyönteinen kun topikki nostetaan ylös.

tuo on itseasiassa täyttä soopaa, että kannabikseen ei muka jää koukkuun…ei mitenkään fyysisesti, että elimistö tarvitsisi kannabista, mutta henkisesti jäin ainakin minä..se on vaan niin uskomattoman hieno fiilis.. en puhu huumeiden puolesta, mutta jos pitäisi valita kumpi kielletään kannabis vai alkoholi, niin valitsisin alkoholin. ja veikkaan että kannabiksen laillistamisen myötä juuri nimenomaan rikollisuus voisi jopa vähentyä. mutta kaikkihan on vaan pelkkää jossittelua..

kyllähän sen vois laillistaa ainakin näin aluksi KIRKKONUMMELLA

kyllä!!eu-tutkimuskin sen jo osoittaa,jos ette muute tienny,että se on vaarattomampaa,kuin alko tai rööki ja valio sais kaiken lisäksi verotuloja

kyllä. päästään sitten näissä junttikylissäkin kokeilemaan. 😀

todellakin. miksi valtio ei kerää verorahoja kotikasvatuksesta, kun sitä joka tapaiksessa kasvatetaan ja tullaan aina kasvattamaan.kun lamakin on niin eikö valtion kannattaisi miettiä mistä sitä rahaa saisi? entäs britannian ja kanadan tutkimukset lääketieteellisestä hyödystä? kannabis auttaa syöpäpotilaiden huonovoinisuuteen ,pitkäaikaisen kivun, lihasjännityksen ja epilepsian hoidossa ym joihin ei vielä ole keksitty lääkettä joka auttaa. luulisihan tuon jokaisen tajuavan että ennemmin kannattaa käyttää puhtaita luonnonantimia sairauksien hoitoon kuin ottaa lääkefirmojen kehittelemiä erilaisia kemikaalisia yhdisteitä.

Mitä ihmettä tästä asiasta edes keskustellaan.
Hamppu on kasvi joka kasvaa maassa, ei sen pitäisi voida olla laitonta missään muodossa.
Ne siemenet on muuten pirun hyvää ravintoa.

EI KANNATA LAILLISTAA IHMISISTÄ TULEE VELTTOJA MITÄÄN AIKAAN SAAMATTOMIA.

Deaths per year resulting from alcohol: 100,000
· Deaths per year resulting from tobacco: 430,000
· Deaths per year resulting from aspirin: 180- 1000
· Deaths per year resulting from legal drugs: 106,000
· Deaths that have ever occurred in direct result of Cannabis: 0 (that’s right zero)
let us smoke WEED!!
COPY N PASTE TO LEGALIZE THIS SHIT

Minun mielestä kannabis pitäisi laillistaa.Porttiteoria kovempiin huumeisiin ei myöskään pidä paikkaansa mitä esim hollanissa ei ole muihin maihin verrattuna enemmän kovempien huumeitten käyttäjiä. Faktahan on myös että Etanoli on paljon kovempi huume kuin Hamppu !

OBAMA SAFE PEOPLE OF THE PLANET EARTH! Autoteollisuuskin o luhistumassa! Sähkö-autoo valmistukseen ja hamppukuidusta korit.

Alkoholi on yhteiskunnan pahin keksintö. Alkoholi tuhoa perheitä,parisuhteita ja yleensä Väkivalta – ja henkirikosten takana on Alkoholi. Harvoin näkee ihmisten riehuvan Kannabiksen vaikutuksen alaisena. Kannabiksen Laillistaminen Vähentäisi Rikollisuutta ja markkinnoilla olisi Puhtaampaa kannabista eikä mitää paskalätkää lisäksi kannabis on terveelisempi ja eikä aiheuta fyysistä riippuvuutta , korkeintaan jonkin asteista psyykkista riippuvuutta.

Ganja on ihmisille.

PÄÄTTÄJÄT LAILLISTAKAA VIIDAKKOTUPAKKA!.

Kannabista pitäisi käsitellä nykyisen huumeongelman ulkopuolella. Meillä on täällä erittäin paljon kovien huumeiden käyttäjiä ja huumekuolemia. Nykyistä konrollia voidaan kiristää miten paljon tahansa ja tuloksia ei näy. Taas uutisoitiin suuresta takavarikosta. Paljonko pitää vielä takavarikoida, että käyttäjämäärät ja huumekuolemat tippuvat Hollannin tasolle?

Kannabis on niin mitätön juttu, että sille voi tehdä jokainen niinkuin haluaa.

emme saa mitään aikaan jos vihaamme toisiamme ja emme ymmärrä muitten mielipiteitä, jos kaikki eläisivät sovussa ja emme vain miettisi omia etujamme niin eiköhä saataisi tämä homma toimimaan:)

asd mitä vittua sää selität? otatko vaikka asiasta selvää ennenkuin tuut kirjottaan tollasta. lueppa vaikka näitä kommentteja täältä niin valaistut ehkä hieman. luovu paskasta mielikuvastas vitun kääpiö!

ei todellakaan saa! Enemmän lisääntyis rikoksia, ja sekö sitten olisi hyvä asia?

lailliseks todellaki ni ihmisekki saattas jättää pari örvellys kertaa väliin ku pistäs spliffin palaan ja ottais rauhas vaa hamppu ei oo huume ainakaan mielestäni se joka väittää että hampuusi on rikollinen ni mun mielest se on vaan siviili uhri heräilkää jo todellisuuteen valtion hyvin vointia ajatteleva

Todellakin pitäisi laillistaa! Ainakin käyttö ja kotikasvatus.

Pitäis.. Suomi sais siitä uuden vero tulon ja pahoinpitelyt ja muut väkivaltarikokset vähenis huomattavasti

suomen ihmisistä suurin osa on vaan joutunut päihde ”valistuksen” uhreiksi

Montakohan kertaa tätäkin asiaa vielä vatvotaan perheenäitien ja lasten kesken, niin kauan kun hipit ei oo päättämässä me ei saada bajautella rauhassa… En mä hokaa miksei ihminen saa tehdä mitä haluu itelleen, jos on kokaa ni miksei muka sais vetää sitä nokkaansa yms, aina on joku puuttumassa vieressä ”hei et sä saa noin tehdä!”

suomi on niin epäsivistynyt maa että ei tule onnistu