Pahoinpitelyjä enemmän kuin koskaan

Suomessa tapahtui viime vuonna väkivaltarikoksia enemmän kuin koskaan. Erityisesti pahoinpitelyjen määrä on kasvanut koko ajan.

Viina

Helsingin Sanomat tarkastelee juuri ilmestyneitä väkivaltatilastoja, jotka ulottuvat vuoteen 1938. Viime vuosina väkivallantekojen määrä on kasvanut koko ajan. Viime vuonna kaikissa pahoinpitelyissä kasvua oli 12 prosenttia. Törkeiden pahoinpitelyjen määrä kasvoi 16 prosenttia. Yleisimpänä syynä sanotaan olevan alkoholinkäytön jatkuva kasvu.

Ennen lyötiin puukolla kerran

Rikosylikomisario Kari Tolvanen kommentoi lehdelle väkivaltaisuuden kehitystä toteamalla sen tulleen raaemmaksi. Kun ennen lyötiin puukolla kerran, nyt hakataan uhria monta kertaa. Tolvanen pelkää tilanteen kehittyvän huonompaan suuntaan, sillä monet nuorista kantavat mukanaan teräasetta. Myös naisten osuus väkivallantekijöinä on koko ajan kasvussa.

Kunniarikokset tulossa

Rikosylikomisario Tolvanen pelkää maahanmuuton lisääntyessä niin sanottujen kunniarikosten olevan tulossa Suomeen. Esimerkiksi Ruotsissa muslimiperheiden isät ja veljet ovat jopa surmanneet perheen tyttäriä, kun nämä ovat elintavoillaan poikenneet uskonnon ja perheen perinteisistä normeista.   

Teksti: Alibi.fi