Pirkanmaalla suunniteltiin aseellista hyökkäystä koulua ja poliisia kohtaan!

Virtain poliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.

– Virtain yleispoliisi aloitti asian esitutkinnan saamansa vihjeen perusteella. Asian johdosta otettiin kiinni Pohjois-Pirkanmaalla asuva alle 18-vuotias mies. Esitutkinnassa rikoksesta epäilty oli Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä vangittuna lyhyehkön ajan. Epäilty on vapautettu poliisin päätöksellä vangitsemisen erityisten edellytysten sotkemis-, jatkamis- tai karttamisvaaran poistuttua, toteaa komisario Kari Aaltio.

Esitutkinnan perusteella henkilön epäillään suunnitelleen vakavaa henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta määrittelemätöntä oppilaitosta ja poliisia kohtaan.
– Tekoa varten epäilty on valmistanut metallisia ampuma-aseen rungon osia ja pyrkineen hankkimaan patruunoita. Valmistetut ampuma-aseen osat on valmistettu sellaiselle asteelle, jossa ne edellyttävät aseen hallussapitoluvan, kertoo Aaltio.

Esitutkintamateriaali on siirretty Länsi-Suomen syyttäjävirastolle syyteharkintaa varten.
– Poliisi kiittää asian viranomaisten tietoon tuoneita henkilöitä erinomaisesta toiminnasta vakavan rikoksen ennaltaehkäisemiseksi, sanoo Aaltio.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: ase, Kari Aaltio, poliisi, törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu, Virrat