Poliisi Alibille: Näin Kajaanin piiritys meni

Kajaanin piiritysoperaation tapahtumat ovat tarkentuneet. Poliisi kertoo Alibille, että sille ilmoitettiin keskiviikkona noin kello 16.45, että Kajaanissa Tilhitie 1-3:ssa on ammuttu laukauksia. Paikalle ensimmäiseksi saapunut poliisipartio havaitsi pihalla henkilön, jolla oli pitkäpiippuinen ase kädessä. Poliisipartio käskytti partioauton ulkopuolelta henkilöä. Hän ei totellut käskytystä vaan käveli poliisiauton luokse ja ampui kohti poliisiautoa. Tällöin poliisi ampui yhden laukauksen henkilöä kohti. Laukaus ei osunut häneen ja ampuja poistui paikalta.

Poliisi piiritti useilla partioilla asuntoa, jossa ampujan epäiltiin olevan. Asunnossa epäiltiin olevan myös muita henkilöitä. Neuvottelun jälkeen asunnosta tuli ulos vapaaehtoisesti kaksi miestä, jotka otettiin kiinni. Kiinniotossa käytettiin poliisikoiraa. Kolmas mies otettiin kiinni kohdeasunnosta. Kiinniottojen lisäksi poliisi otti kiinni yhden miehen ja yhden naisen saman asunto-osakeyhtiön toisesta asunnosta.

Kiinniotetuista henkilöistä kolme miestä ja yksi nainen ovat edelleen kiinniotettuja. Miehistä kaksi on syntynyt vuonna 1973 ja yksi vuonna 1977. Nainen on syntynyt vuonna 1965. Miehistä kaksi on kajaanilaisia ja yksi oululainen. Nainen on kajaanilainen.

Tapahtumapaikalla piiritystilanteessa oli 10 poliisipartiota Kainuun poliisilaitokselta, Oulun poliisilaitokselta ja liikkuvasta poliisista. Tapahtumapaikalle pyydettiin Puolustusvoimilta Pasi-panssariajoneuvo. Tapahtumassa ei tullut henkilövahinkoja.

Tapahtuman selvittely jatkuu asianosaisten ja todistajien puhuttamisilla ja kuulustelemisilla sekä teknisen tutkinnan suorittamisella tapahtumapaikalla. Tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa murhan yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Teksti:Mika Lahtonen