Poliisi havaitsi huolestuttavan ilmiön pääsiäisliikenteessä

Lounais-Suomen poliisi on valvonut tehostetusti pääsiäisliikennettä. Virkavallan mukaan rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä on ollut murheellinen.

Kiirastorstain ja pääsiäissunnuntain välisenä aikana pelkästään Lounais-Suomen poliisin partiot ovat käsitelleet 80 liikenneturvallisuuden vaarantamista, 18 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 12 rattijuopumusta ja 14 törkeää rattijuopumusta

Esimerkiksi Turun ohitustiellä mitattiin kaksi räikeää ylinopeutta. Epäilyn mukaan keskenään kilpailleet autoilijat ajoivat 240 kilometrin tuntivauhtia kahdeksankympin alueella.

– Huolestuttavana seikkana kokonaisuudessa näkyy törkeiden tekomuotojen suuri osuus. Mitatuista ylinopeuksista noin viidennes on ollut huomattavia, tuottaen vakavaa vaaraa tienkäyttäjille. Rattijuopumuksista yli puolet on ollut törkeitä, kertoen kuljettajan vahvasta päihtymyksestä, poliisista todetaan.

Poliisi jatkaa tehostettua liikennevalvontaa pääsiäisen paluuliikenteen ajan.

– Lounais-Suomen poliisi lupaa, että tienkäyttäjille tarjotaan lopun pääsiäisen aikana hyvät mahdollisuudet päästä poliisin asiakkaaksi. Asiakkuudelta, kuten mahdollisilta ikävämmiltä tai peruuttamattomiltakin seurauksilta voi tosin välttyä aika helposti. Kun vain malttaa palata pääsiäisen vietosta järkevästi ja selvin päin, virkavalta muistuttaa.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: pääsiäinen, poliisi, rattijuopumus, tehovalvonta, ylinopeus