Poliisi selvittää: Miksi 10-vuotias poika hukkui Jakomäessä?

10-vuotias poika löytyi hukkuneena Helsingin Jakomäessä sijaitsevasta lammesta sunnuntain 23. heinäkuuta ja maanantain 24. heinäkuuta välisenä yönä.

Lapsen vanhemmat soittivat sunnuntai-iltana hätäkeskukseen, kun poikaa ei kuulunut kotiin. Poliisi etsi kadonnutta lasta muutaman tunnin ajan. Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi pojan kuolleena lammesta.

Poika oli ollut leikkimässä sunnuntai-iltana kahden saman ikäisen kaverinsa kanssa lammen rannalla, joutunut syvemmälle veteen ja hävinnyt näkyvistä. Kaverit olivat etsineet kadonnutta poikaa aikansa, jonka jälkeen he olivat lähteneet kotiin.

Lapsia oli kielletty menemästä lammelle, mutta he olivat kuitenkin menneet leikkimään sinne.

Kuolemansyyn selvittämisen lisäksi tapahtumaa tutkitaan nimikkeillä pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus. Ketään ei epäillä rikoksesta. Hukkuneen pojan seurassa olleet kaverit ovat alle 15-vuotiaita lapsia, eivätkä he ole rikoksesta epäiltyjä.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun ja olosuhteiden selvittämistä muun muassa puhuttamalla ja kuulemalla ihmisiä.

Tapahtuma-aikaan paikalla lammen luona oli ollut myös muita seurueita viettämässä aikaa. Paikalla olleita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin puhelimitse 0295 471 200 klo 08–16 tai sähköpostitse: nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: 10-vuotias, hukkuminen, Jakomäki, poliisi