Poliisi selvittää nuorten väkivaltaista välienselvittelyä Someron seudulla

Lounais-Suomen poliisi selvittää nuorten välillä havaittua väkivaltaista välienselvittelyä, jonka tiedetään jatkuneen jo jonkin aikaa. Osana havaittua ilmiötä poliisi tutkii muun muassa Somerolla viime viikonloppuna tapahtunutta epäiltyä ryöstöä.

Viime viikonloppuna Salon seudulle oltiin tiettävästi järjestämässä nuorten joukkotappelua, jonka keinoin aiottiin selvittää aiemmin nuorten välille syntyneitä erimielisyyksiä.

Erimielisyydet juontavat juurensa ainakin kahden viikon taakse.

Joukkotappelua suunniteltiin aluksi Saloon, mutta tapahtumaketju johti lopulta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Somerolla sijaitsevalle mökille, jonne oli kokoontunut juhlimaan useita kymmeniä, pääosin alaikäisiä nuoria.

Tappelua suunnitelleiden nuorten saavuttua mökille osa nuorista pakeni paikalta väkivallan uhkan takia. Mökille jääneet piiloutuivat, mutta tunkeutujat pääsivät mökkiin sisälle ja rikkoivat paikkoja.

– Hyökkääjät kohdistivat väkivaltaa paikallaolijoihin, mutta kukaan ei onneksi loukkaantunut vakavasti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Store.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tunkeutujia oli kymmeniä ja he ovat iältään 15–20-vuotiaita. Poliisi puhutti osallisia paikan päällä ja otti välittömästi kiinni yhden henkilön.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa törkeänä kotirauhan rikkomisena ja useina pahoinpitelyrikoksina.

Poliisilla käsitys tapahtumienkulusta

Välienselvittely sai jatkoa vielä samana yönä, kun mökillä tapahtuneen välikohtauksen osapuolet kohtasivat Someron keskustassa paikallisen ruokamarketin parkkipaikalla.

Kohtaamisen katsotaan liittyneen mökin tapahtumiin eräänlaisena kostotoimena. Paikalla oli jälleen useita nuoria, osittain samoja henkilöitä kuin mökillä.

– Parkkipaikalla epäillään tapahtuneen ryöstö, jossa 16-vuotiasta poikaa pahoinpideltiin muun muassa lyömällä. Lisäksi häntä uhattiin todennäköisesti kuula-aseella. Poliisin saapuessa paikalle epäillyt tekijät poistuivat paikalta, Store kertoo.

Poliisi on selvillä molempien tilanteiden tapahtumienkulusta ja sillä on pääosin käsitys paikalla olleiden nuorten henkilöllisyydestä.

Poliisi puuttuu asiattomiin kokoontumisiin

Lounais-Suomen poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt ryöstörikokseen epäiltynä yhteensä kuusi nuorta. Lisäksi yhteistyössä Hämeen poliisin kanssa on mökin tapahtumiin liittyen otettu kiinni neljä nuorta.

Ryöstörikoksen pääepäilty on 16-vuotias poika, joka vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina.

Poliisi jatkaa sekä mökin tapahtumien kuin myös ryöstön selvittämistä epäiltyjen ja asianomistajien kuulemisella.

Poliisi on tapausten selvittelyn yhteydessä saanut viitteitä siitä, että väkivaltaisuudet saisivat jatkoa myös tulevana viikonloppuna. Poliisi seuraa asiaa, varautuu ja tarvittaessa tulee puuttumaan asiaan paikan päällä.

Poliisi toivoo, että kodeissa keskusteltaisiin nuorten kanssa asiasta. Huoltajien tulisi aina olla kiinnostuneita ja tietoisia siitä, missä nuoret viettävät aikaa ja mitä siellä tapahtuu.

Teksti:Alibin toimitus