Poliisi tutkii Nurmijärven kuolonkolaria rikoksina

Itä-Uudenmaan poliisi on jatkanut Nurmijärvellä aamuyöstä sattuneen kuolonkolarin tutkintaa ja on saanut selville epäillyn kuljettajan henkilöllisyyden.

Poliisi tiedotti aamulla Nurmijärven Klaukkalassa torstain vastaisena yönä tapahtuneesta kuolonkolarista. Onnettomuudessa menehtyi 19-vuotias paikkakuntalainen mies, joka tämänhetkisten tietojen perusteella on ollut autossa matkustajana. Kolme autossa ollutta on toimitettu sairaalahoitoon. Heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa.

Tapahtuman tutkintaa jatketaan rikosnimikkeillä törkeä kuolemantuottamus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vammantuottamus.

Ajoneuvossa viideskin henkilö

Poliisin tutkimuksissa selvisi, että ajoneuvossa oli viideskin henkilö. Kyseinen henkilö oli poistunut tapahtumapaikalta välittömästi onnettomuuden jälkeen. Tämän hetkisten tietojen perusteella hän oli ajoneuvon kuljettaja. Poliisi selvitti epäillyn henkilöllisyyden, ja etsi häntä epäiltynä tapahtuneeseen. Poliisi tavoitti henkilön iltapäivällä.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä. Onnettomuuteen johtaneet syyt selviävät myöhemmin tutkimusten valmistuttua. Tässä vaiheessa poliisi ei sulje pois mitään onnettomuuteen mahdollisesti vaikuttanutta tekijää. Paikkatutkimuksen perusteella yhtenä vaikuttavana tekijänä olisi ollut liian suuri tilannenopeus.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Klaukkala, kuolonkolari, Nurmijärvi, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä vammantuottamus, vammantuottamus