Poliisi selvitti erikoisen rikossarjan: Varkauden kohteina BMW:n ratteja ja valoumpioita

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt vuoden pääkaupunkiseutua vaivanneen rikossarjan, jossa pääsääntöisesti BMW-merkkisistä ajoneuvoista varastettiin esimerkiksi airbageja ratteineen sekä ajovalo-umpioita. Kokonaisvahingot olivat mittavat.

Poliisi pääsi rikoksesta epäiltyjen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden jäljille paljastavalla toiminnalla. Yksittäisiä ajoneuvovarkauksia oli yhteensä 129. Rikosnimikkeitä tutkinnassa ovat olleet varkaus ja törkeä varkaus.

− Rikosvahinko yksittäisessä tapauksessa saattoi tässä sarjassa olla jopa noin 40 000 euron luokkaa, kun ajattelee uusien osien ostamista ja niiden asennuttamista anastettujen tilalle, sanoo rikoskomisario Klaus Geiger.

Poliisi on ottanut rikoksista epäiltynä kiinni kaksi henkilöä. On kuitenkin näyttöä siitä, että tekijöitä oli useampia.

− Poliisin tekemä kiinniotto antoi selvän signaalin muille mukana olleille, sillä varkaudet loppuivat välittömästi kiinniottoihin, Geiger kertoo.

Ajoneuvoihin kohdistuneen rikossarjan tutkinnan yhteydessä poliisi paljasti myös laajan törkeän huumausainerikoksen. Sen yhteydessä takavarikoitiin kymmeniä kiloja huumausaineita sekä huomattava määrä käteistä rahaa.

Sekä huumausainerikokseen että varkaussarjaan kytkeytyvät henkilöt olivat ulkomaalaistaustaisia. He tunsivat toisensa ja majoittautuivat pääosin samassa osoitteessa.

Rikossarjan yhteydessä paljastettu huumausainerikos on jo käsitelty oikeudessa. Tähän rikokseen yhdistetyt henkilöt tuomittiin useiden vuosien vankeusrangaistuksiin. Ajoneuvoihin kohdistuneen rikossarjan esitutkinta on valmis ja siirretty syyteharkintaan.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: BMW, Klaus Geiger, Länsi-Uudenmaan poliisi