Poliisilla iso operaatio Espoossa: ”Aseistautunut henkilö nähty”

Länsi-Uudenmaan poliisi sai perjantaina kello 14.20 tiedon, että Espoon Latokaskessa oli nähty henkilö, jolla on mahdollisesti hallussaan ase. Havainnon ilmoitti hätäkeskukseen alueella liikkunut asukas.

Poliisi käynnisti välittömästi havaintoa vastaavan henkilön etsinnän. Etsintä jatkui usean partion voimin noin puolentoista tunnin ajan. Henkilö jäi poliisin kattavista etsinnöistä huolimatta kateisiin.

Läheisen Nauriskasken koulun henkilöstö lukitsi poliisitehtävän aikana koulun ovet hetkellisesti poliisin ohjeistuksesta. Kun poliisi oli todennut, että koulun ympäristö on turvallinen, oppilaat pääsivät kotiin luokka kerrallaan noin kello 15 alkaen.

− Korostan, että koulun osalta kyseessä oli varotoimenpide. Poliisilla ei ole tiedossa uhkaa, joka kohdistuisi kouluun tai sen oppilaisiin. Poliisin tiedossa ei myöskään ole, että hätäkeskukseen tulleessa ilmoituksessa mainittu henkilö olisi osoittanut tai uhannut ketään aseella, sanoo yleisjohtaja, komisario Petteri Hokkinen.

Poliisi partioi alueella illan mittaan osana normaalia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamista. Poliisin näkökulmasta alueella on turvallista liikkua normaalisti.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: ase, Espoo, Länsi-Uudenmaan poliisi, Latokaski, Nauriskasken koulu, Petteri Hokkinen