Poliisi tutkii nuorten liikennetragediaa: Yksi kuoli, neljä loukkaantui

Poliisi selvittää Huittisten vakavan liikenneonnettomuuden tapahtumia.

Viikonloppuna tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli yksi ja loukkaantui neljä nuorta. Kuljettajan epäillään käyttäneen ennen ulosajoa huomattavaa ylinopeutta.

Huittisissa Korkeakoskentiellä Alaskyläntien risteyksen jälkeen tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä heti puolenyön jälkeen henkilöauton ulosajo, jossa kuoli yksi paikkakuntalainen nuori ja loukkaantui neljä nuorta. Ulosajossa kuollut nuori oli ollut autossa matkustajana ja istunut takapenkillä apukuljettajan takana.

Henkilöautoa kuljettanut 17-vuotias nuori oli ajanut Korkeakoskentietä kohti Huittista. Alaskyläntien risteyksen jälkeen tie kaartuu voimakkaasti oikealle, minkä kohdalla kuljettaja oli menettänyt henkilöauton hallinnan ja ajautunut tieltä ulos kulkusuunnassaan vasemmalle ojaan osuen ojanrumpuun. Osuttuaan ojanrumpuun auto on lentänyt useiden metrien päähän pysähtyen pyörilleen.

Henkilöauton kuljettajan epäillään käyttäneen ennen ulosajoa huomattavaa ylinopeutta. Onnettomuuskohdassa on 50 km/h nopeusrajoitus.

Kaikki neljä loukkaantunutta nuorta toimitettiin onnettomuuspaikalta sairaalahoitoon. Tämänhetkisen tiedon mukaan heillä ei ole hengenvaaraa.

Lounais-Suomen poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja kolmena törkeänä vammantuottamuksena. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan edistyessä.

Esitutkintaa jatketaan muun muassa asianosaisten kuulemisilla tarkemman tapahtumien kulun selvittämiseksi.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Huittinen, kuolema, Liikenneonnettomuus, nuoret, ylinopeus