Poliisi tutkii vanhaa henkirikosmysteeriä: ”Pyydämme vihjeitä ruumiin kätköpaikasta”

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan 46-vuotiaan Minna Suomisen katoamisen. Lounais-Suomen poliisi pyytää tunnistusapua Varsinais-Suomessa sijaitsevasta paikasta, missä vuonna 2012 on mahdollisesti hävitetty ruumis.

Poliisi kertoo tutkivansa katoamisasiaa henkirikoksena rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi yrittää nyt selvittää sen paikan sijainnin, mihin Minna Suomisen ruumis on epäillyn surmateon jälkeen hävitetty.

Esitutkinnassa saadun kuvauksen perusteella ruumis on tammikuussa 2012 pudotettu sillalta alas sulana virtaavaan jokeen. Kuvauksen mukaan kyseinen silta on niin kapea, että siitä mahtuu yksi auto kerrallaan, ja kyseessä on hiekkatie.

Lähellä metallipintainen kävelysilta

Sillan lähellä on pienempi kävelysillan tyyppinen, saman joen ylittävä rakennelma. Kävelysillassa on mahdollisesti materiaalina kohokuvioitua metallilevyä – samanlaista kuin esimerkiksi pyörätuoleille tarkoitetuissa rampeissa.

Poliisille annetun kuvauksen mukaan sillalta on hiekkatietä pitkin noin 1–2 kilometrin matka isommalle kaksikaistaiselle asfalttitielle. Siltojen läheisyydessä on mahdollisesti yksi tai useampi rakennus.

Sijainti 40 kilometrin säteellä Pansiosta

– Tämä paikka sijaitsee Turun Pansiosta noin 40 kilometrin etäisyydellä. Saadun kuvauksen perusteella on laadittu hahmotelma mahdollisesta paikasta. Poliisi pyytää tunnistusapua rikospaikan selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Henkilöitä, jotka pystyvät tunnistamaan kuvailuun sopivan paikan, pyydetään ilmoittautumaan poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: henkirikos, katoaminen, Minna Suominen, Pansio, tappo, Tuomas Kuure