Uhkaava tilanne linja-autossa: Mies uhkasi käsikranaatilla ja aseella – totuus paljastui kun poliisit tulivat

Poliisi sai lauantaina kello 13.33 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Raisiossa linja-auton matkustaja olisi uhannut muiden matkustajien henkeä.

Poliisin saaman alustavan tiedon mukaan epäilyllä henkilöllä olisi ollut kädessä räjähde ja mahdollisesti käsiase, joilla hän uhkasi muita matkustajia.

Epäilty  oli noussut linja-autoon aiemmin, ja kesken matkan hän oli noussut paikaltaan ja uhannut matkustajia ja kuljettajaa. Epäilty oli vaatinut, että linja-auton ovia ei saa avata eikä kukaan saa poistua tai hän räjäyttää käsikranaatin.

Linja-auton kuljettaja oli kuitenkin pysäyttänyt auton ja avannut ovet, josta matkustajat pääsivät ulos. Linja-autossa oli kaikkiaan noin 20 matkustajaa tapahtumahetkellä. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut tilanteessa.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisipartioita, ja poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni linja-auton ulkopuolella noin kello 13.40. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Poliisi löysi paikan päältä käsikranaatin, joka osoittautui deaktivoiduksi. Tapahtumapaikalta ei kuitenkaan löytynyt käsiasetta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: ase, Hämeen poliisilaitos, käsikranaatti, linja-auto, Raisio, räjähde