Pullonkerääjän murhasta pidätetty kolme nuorta

Poliisi on edistynyt Alavudella viikonvaihteessa tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Poliisi on pidättänyt kolme paikkakuntalaista nuorta mieshenkilöä.

Paikkakunnalla hyvin tunnetun 57-vuotiaan miehen ruumis löytyi paikallisen ravintolan varaston takaa. Miestä pidettiin harmittomana oman tiensä kulkijana, eikä hän ollut häiriöksi kenellekään. Uhri oli eläkkeellä ja hän keräili ahkerasti tyhjiä pulloja ja sai niistä lisätuloja.

Uhri asui yksin, mutta miehen sisarukset kävivät säännöllisesti hänen luonaan. Uhri ei ole ollut tekemisissä poliisin kanssa vaikka useat paikalliset poliisimiehet hänet henkilönä ja keskusta-alueella liikkuvana tunsivatkin.

Pidätetyistä henkilöistä yksi on 20-vuotias ja kaksi on 17-vuotiaita. Nuoret ovat kuulusteluissaan selvittäneet asiaa. Nuorten ja uhrin välillä oli ollut aiemmin suukopua. Lopulta mies surmattiin poään ja rintakehän alueelle kohdistetun tylpän väkivallan seurauksena.

Pahoinpitelyn yhteydessä uhrin lompakko ja kello oli anastettu, jolta osin asiaa tutkitaan myös törkeänä ryöstönä.  Henkirikoksen osalta esitutkintanimikkeeksi on määritelty murha, sillä tekoon liittyy sen laatuisia yksityiskohtia ja vaiheita, jotka saattavat täyttää tämän rikoslaissa ankarimmin rangaistavaksi määrätyn henkirikoksen tunnusmerkistön.

Epäiltyjen osalta esitys vangitsemisesta on tehtävä käräjäoikeudelle viimeistään keskiviikkona kello 12 mennessä.

 

Teksti: Alibi.fi