Rähinöintiä Hämeessä: Pikkujoulunviettäjät pistivät painiksi portsareiden kanssa!

Poliisipartio sai viime yönä kolmen aikaan tehtäväksi mennä Hämeenlinnassa Raatihuoneenkadulla sijaitsevan ravintolan eteen, jossa järjestyksenvalvojat pitivät kiinni maahan hallintaotteella kaadettua aggressiivista asiakasta. Tapahtumapaikalla selvisi, että noin 20-vuotias mies oli aiheuttanut häiriötä ravintolassa ja hänet poistettiin sieltä. Mies ei hyväksynyt poistamista, vaan yritti livahtaa takaisin ravintolaan terassin kautta. Tämän jälkeen mies oli poistettu toistamiseen ravintolasta, jolloin hän oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti ja töninyt järjestyksenvalvojia. Mies oli kaadettu maahan ja hänet pidettiin siellä poliisin tuloon asti. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä puukko, jota mies kertoi pitävänsä mukanaan itsepuolustusta varten.

Vain puoli tuntia myöhemmin alkoi Hämeenlinnan Raatihuoneenkadulla taas tapahtua. Poliisi oli valvomassa järjestystä, kun heidän luokseen tuli ravintolan järjestyksenvalvoja, joka kertoi, että ravintolassa oli juuri tapahtunut pahoinpitely, jossa mies oli lyönyt naista nyrkillä päähän. Asianomistajan ja todistajien kertomana selvisi, että mies oli yrittänyt lähennellä ja ahdistella tanssilattialla tuntemattomia naisia, jolloin asianomistaja oli puuttunut tilanteeseen. Tästä kiivastuneena mies oli ensin heittänyt juomansa asianomistajan päälle ja lyönyt sen jälkeen tätä nyrkillä päähän. Reilu 20-vuotias mies kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä.

Myös Riihimäellä tarvittiin poliisia ravintolan järjestyksenvalvojien avuksi.
Noin kello kolmen aikaan poliisipartio sai tehtäväksi mennä Riihimäen keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalle, jossa järjestyksenvalvojat olivat joutuneet raudoittamaan kaksi henkilöä. Tapahtumapaikalla selvisi, että reilut 20-vuotiaat mies ja nainen olivat yrittäneet anastaa ravintolasta alkoholijuomia. Järjestyksenvalvojien selvittäessä asiaa nainen oli alkanut vastustaa järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvoja oli joutunut kaatamaan naisen maahan, jolloin hänen rikoskumppaninsa oli pyrkinyt vapauttamaan naisen. Toisen järjestyksenvalvojan avustuksella saatiin kumpikin rikoksentekijä hallintaan. Poliisin tullessa paikalle heidän hallustaan löytyi ravintolasta anastettua alkoholia sekä naisen käsilaukusta vielä puukko. Molemmat epäillyt kuljetettiin poliisilaitokselle kiinniotettuina.

Teksti: mikalahtonen