Sukulaiset joutuivat järkyttävään tilanteeseen suomalaispariskunnan erottua – tutkitaan panttivangin ottamisena

Viime joulukuussa Itä-Suomessa tapahtui lukuisia henkilöitä järkyttänyt tapahtumaketju. Poliisi epäilee kolmekymppistä miestä muun muassa panttivangin ottamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Epäilyn mukaan mies oli ensin mennyt entisen naisystävänsä siskon ja tämän miehen luo. Hänen epäillään uhkailleen ex-naisystävän siskoa aseella Kontiolahdella sijaitsevassa asunnossa. Tutkinnan perusteella mies oli olettanut sisaren pystyvän mahdollistamaan tapaamisen ex-naisystävän kanssa.

Pariskunta oli saanut lopulta taivuteltua epäillyn lähtemään asunnosta. Tutkinnan perusteella mies oli ilmoittanut lähtevänsä Kiteelle tappamaan ex-naisystävänsä veljen.

Epäilty oli kuitenkin päätynyt menemään Kiteen keskustassa sijaitsevan yhdistyksen tiloihin. Paikalla oli hänen ex-naisystävänsä sukulaismies.

Epäilyn mukaan mies pakotti uhrin aseella uhaten autoonsa kuskin paikalle. Tutkinnan perusteella sukulaismies joutui soittelemaan ajon aikana muille sukulaisille. Tarkoituksena oli saada selville ex-naisystävän olinpaikka ja päästä tapaamaan häntä.

Matkan aikana mies oli epäilyn mukaan muun muassa ampunut auton lattiaan uhrin jalkojen välistä. Järkyttävä tilanne saatiin päättymään, kun poliisi sai auton pysäytettyä hätäkeskukseen tehtyjen ilmoitusten perusteella.

Samaa miestä epäillään myös aiemmin tapahtuneista rikoksista. Viime marraskuussa pariskunnan epäillään puukottaneen toisiaan Joensuussa. Myöhemmin miehen epäillään ampuneen Kontiolahdella sijaitsevassa yksityisasunnon lattiaan. Tutkinnan perusteella tarkoitus oli uhkailla ex-naisystävää.

Tutkittuun rikoskokonaisuuteen liittyy myös muun muassa laiton uhkaus, vaaran aiheuttaminen ja huumausaineen käyttörikos. Epäilty on ollut vangittuna joulukuusta lähtien. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: ampuma-aserikos, ase, ero, Joensuu, Kitee, Kontiolahti, panttivanki, sukulaiset