Ravintolan portsari tuomittiin asiakkaan kuolemasta

Ravintolan ovimies on tuomittu tänään vankeuteen viime vuoden syksyllä tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Tamperelaisen ravintolan portsari otti asiakkaasta kaulaotteen, jonka seurauksena mieshenkilö menehtyi. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi ovimiehen yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mitä oikein tapahtui, siitä voi lukea yksityiskohtaisen selostuksen uusimmasta Alibi-lehdestä.

Teksti:Mika Lahtonen

Kommentit

Tänään siunattiin haudan lepoon Jari Sjöberg, vähemmistökansallisuuden perinteiden viimeisin uhri. Jarin tie päättyi kankaanpääläisen ravintolan pöytään syystä, jota lainkuuliaisen keskivertokansalaisen on vaikea ymmärtää.
Toivottavasti hieno mies saa levätä rauhassa ja tekijä saa rangaistuksen, joka panee miettimään mitä teki.

Et taida tajuta, että olet vaahdonnut ja kirjoitellut ainakin kahden eri ihmisen kanssa. Joten knock knock teksti ei ollut minun. Taidat olla aika yksinkertainen kaveri.

Minkätakia Alibi ei ole tehny juttua somalirikollisesta Ahmad Yusufista jonka krp on etsintäkuuluttanut?

Luepa kommentti nro.56. Omassa tekstissäni oli lainausmerkit, koska sana pisnesmies oli lainattu sinun kirjoituksestasi jossa toivot että Martti pääsee hoitelemaan ”pisneksijä”!

Tasoistasi ohjelmaa se silti on kun suureen ääneen muiden asioita tykkäät lehtien sivuilla puida. Taidat olla niitä renkipoikia joita joka tallissa kasvaa kun niin olet perillä asioista.Ihan viisasta jos lopetat kirjoittelun sillä yhtenä päivänä ei voi oppia liian monta sivistyssanaa ja painaa ne vielä mieleen vastaisuuden varalle.

Lupasin kyllä etten enää kanssasi kommentoi, mutta pakko kuitenkin huomauttaa että huomasin toki heti ettet osaa kirjoittaa, mutta nyt huomasin sen ettet osaa myöskään lukea:) Tekstissäni lukee että tämä ”pisnesmies” tappoi 16-vuotiaan!!!Eli ei 16-vuotiaana. Itse kuulun valtaväestöön, joskin tunnen paikkakuntalaisena uhrin perhettä, kuten tunsin myös uhrin. Itse taidat kyllä juoda teesi INKIVÄÄRIN kera??!! Ps: Team Ahmassa ei liiemmin sivistys-sanoja viljellä:))

Ja varsinainen tosimies oot. Ite puhut kuinka tämä nuhteeton mies teki tekonsa 17 vuotiaana pikkupoikana ja luettelet kuinka Martti on tehnyt sitä ja sitä 16 vuotiaana. Ps taidat katella Team Ahmaa kun osaat yhden sivistyssanan mentaliteetti haha
Myi sinä poika vaan pitsiä niin saat siekii ostettua ne tekarit ja uudet suorat housut

No niin….oli kyllä typerää minulta antautua lainkaan tällaiseen keskusteluun. Sinun mentaliteetistasi kaiken kertoo se että puolustat selkäänampujaa. Joten hyvästi vain ja osanottoni sinulle, sinähän se joudut pentu elämään oman itsesi kanssa!

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Pakko haistaa kun sieltäpäin tuulee. Ja kyllä minä haistan mutta sinä maistat. Taidat olla manne ittekin ja yhtä nuhteeton kuin tuo nuhteeton poika :DDDDDDD
Kylve nyt vain ite veloissas ja anna rahamiesten olla

Sinä se PASKAHOUSU olet, ilmeisesti myös sosiaalipummi ja tuskinpa sinulla hampaitakaan suussa on kun noin hampaatonta paskaa suustas päästelet, helvetin idiootti!!Toinen oli 17-vuotias menneisyydeltään täysin nuhteeton poika, toinen on aiemmin tappanut 16-vuotiaan kakaran selkään puukottamalla, rekisterissä useita pahoinpitelyjä, taponyrityksiä ym ym. Ja ikää 52-vuotta! Kuinka voit tosissasi verrata näitä keskenään. Haista nyt Martti-fani paska…..

Teurastiko tämä kultapoika, tekonsa sovittanut paskahousu sitten rehdisti Martin isän? Haloo vai teurastiko nukkuvan miehen? Kannattaa ajatella ennenkö aukaisee hampaattoman suunsa ja rahamiehet ne on jotka antaa rahaa lainaksi. Ei sosiaalipummit !

Voi hyvä pässi, eihän tuon pojan nenän alle pääse, jos oot menos niin tuo natujussi on jo niin kaukana ettei ehdi peräs. Keväänrantaa, vanhaa miestä koitti ampua niin kaukaa että kaaleet naureskeli että jos olis osunu niin ei luoti olis jaksanut perille asti:) Ja tämä Kankaanpään uhri tosiaan oli uhri, niin paljon raukka pelkäs tämä ”pisnesmies” että vaikka oli muutaman metrin pääs pyssy mukana niin vielä piti kytätä että pääsi ampuun selkään. Tätäkö sä saatanan torvi sanot mieheks? Jos tää vainaja olis saanu pienenkin mahdollisuuden niin se olis syöttäny sen pyssyn tuolle lahtarille. Mutta tämä pelkuri tiesi sen ja sen tähden se ei uskaltanutkaan tulla edestä pyssyn kans aseetonta miestä vastaan vaan ampu raukka selkään. Ei muuta kun mekko päälle, varmaan tilaatte hameet samasta paikasta…..

martin kannattaja ) ihan oikee teko oli kympit ja tsempit sille kosti isänsä kuoleman ja te irvailiat ja haukkujat menkääpä ton miehen nenän alle sanomaa nuo kommentit….ja uhri sai sen mitä tilas toivottavasti martti saa vaan pienen sakon tästä tapahtumasta ja pääsee poijjes haistakaa te loput pitkät niin martti pääsee hoitelemaa pisneksijä

No jos mustalaisista 99% on rikollisia ni ei voi yleistää.

mitä tästä opitte ei kannata paljon mustalaisille huudella tai voi tulla kuulaa

Hieman kaiken murheen keskellä huvittaa tämä median uutisointi Kankaanpään ravintola-ampumisesta. Moni lehti ja YLE samaan putkeen kertoi päällimmäisenä asiana täysin sivullisen huippunyrkkeilijän loukkaantumisesta.
Jos asialla olisivat olleet tosi urheilutoimittajat, olisi myös uutisoitu, että uhri oli aikanaan huippuluokan voimanostaja, SM-mitalitasoa.

”Treenikaverin” kommenttiin! Täysin samaa mieltä kanssasi. Tunsin myös Jarin, yksi hienoimpia ja fiksuimpia miehiä ketä koskaan olen tavannut. Sovitti 17 vuotiaana tekemänsä teon ja sen jälkeen eli elämänsä tavalla jolla ansaitsi lukemattomien ihmisten kunnioituksen ja arvostuksen, ja syystä! Tämä selkään ampuja on aiemmin surmannut selkään puukottamalla 16-vuotiaan pojan, ainakin kaksi taponyritystä ampumalla (toinen keskellä vilkasta katua), piti yhtä miestä viisi päivää vankina hevoskarsinassa, kidutti ja mm. pakotti syömään hevosenpaskaa! Videoi tapahtuman ja esitti videota pienelle pojalleen. Sairas parantumaton kriminaali jota ei saisi koskaan päästää vapauteen!! Harmi että tuollainen kusivittu ämmä pääsi salaa teloittamaan hienon miehen!

Kaikki romanit eivät ammuskele ihmisiä ravintolan pöytiin. Ei pidä yleistää, vaikka omat kokemukset olisivat negatiivisia.
Kankaanpään uhri oli muuten puoliromani ja erittäin fiksu ihminen teinivuosien teostaan huolimatta. Silloinkin hän puolusti isäänsä vaikka tekoa ei mitenkään muuten voi puolustella.

Ei kannattaisi tuon Kankaanpään ampujan olla noin miehekkäällä ilmeellä! Vitun pelkuriämmä ei edes ase kädessä uskaltanut mennä kohti vaan ampui raukkamaisesti selkään. Ruotsissa tappoi 16 vuotiaan pojan tikarilla, yllätys yllätys…löi selkään! Mekko päälle tuommoiselle mammanpojalle, eihän tuollaisella äidin tytöllä munia ole……

Onko mustalaisilla muita harrastuksia kuin laittomilla aseilla ampuminen, varastaminen ja kerjääminen?

ei pokeissa mitään vikaa ole? pitäkää pokkanne.

Portsarit on nykyajan cowboyta, yleensähän he eivät ole ravintolan omaa henkilökuntaa vaan jonkin vartiointi- tai järjestyksenvalvontayrityksen palkkalistoilla, kuten karjapaimenet tiloilla aikanaan. Auringon laskiessa he ratsastavat paikalle paimentamaan karjaa, toisin sanoen laumaa känniläisiä jotka mylvien velloo kapakasta toiseen. Eläimellistä menoa kaikin puolin, ja kun jotkut mullit on vain itsepäisempiä ja vaikeampia käsitellä kuin toiset ei ylilyönneiltä voi välttyä.

Keinona parantaa tilannetta voisi olla tarkmpi valikointi ketä portsarinhommaan yleensä päästetään, paremmat edut (mm. parempi työehtosopimus jota myös noudatettaisiin)ja vaikkapa ammattiin valmistava koulutus joka painottuisi psykologiaan ja voimankäyttöön
Suurin osa portsareista on varmasti pätevää ja asiallista porukkaa, ja sama pätee tässäkin että yleistys pilaa koko ammattikunnan maineen. Valitettasti itse olen törmännyt yhden järjestyksenvalvontapalveluita tarjoavan yrityksen toimintaan jonka työntekijät ovat kuin khliseisin esimerkki siitä minkä kuvan yleistys meille antaa. Tässä porukassa tiiminvetäjänä toimi isoin kaveri, joka oli myös vähän vanhempi kuin alaisensa. Nämä alaiset toimivat kuin lakeijat, ihailivat ja palvelivat tätä kaljua ladonovea kuin esikuvaa. Usein takkia hakiessa sai kuulla porukan pomon rasistisia ”vitsejä” joihin kaikki alamaiset nauraen yhtyivät. Omia aivoja he eivät tarvinneetkaan, poikkeustilanteissa ei kyselty vaan käytettiin mielivaltaa, minkä määrää ladonovi sääteli. Tämän kaltaiset tapaukset pitäisi saada pois selustaamme ”turvaamasta” jotta kaikkia kohdeltaisin samoin periaattein ja toimenpitein. Itse olen pienikokoinen suomalainen nainen joten voin tuntea olevani turvassa jopa tällaisten kavereiden huomassa, mutta miten on esimerkiksi huonosti suomea puhuvan ulkomaalaistaustaisen miehen kohdalla?

Portsariksi pitäisi valita aikuisia yli50v miehiä. He osaavat käyttäytyä ja nuoremmat kunnioittaa heitä. Nämä alle 30v hormoonihäiriköt eivät ole soveliaita ovelle. He ovat agressiivisia ja virkaintoisia. Menkööt molskille painimaan eikä pubin ovelle.

eiks poket oo just niitä jotka o saanu hylsyt poliisikoulusta ? Hahahahaaaa

Minkätakia Alibi ei tehny juttua Ahmed Yusufista joka on krp:n etsintäkuulutettu rikollinen?

Muistelen lukeneeni,että rakennusmiehille sattuu eniten työtapaturmia. JV tuskin on Suomen vaarallisin ammatti.

Toki järkkärin täytyy lakienpuitteissa toimia, mutta ihmisiä on moneen lähtöön. Sovellettava laki myös muuttuu JV:n työssä tilanteen mukaan, joka entisestään sekoittaa pakkaa(järjestyslaki, pakkokeinolaki, rikoslaki jne..).
JV:llä on omalla toimialueellaan yllättävän paljon oikeuksia, mutta myös paljon velvollisuuksia. Oikeastaan omalla toimialueellaan poliisiin verrattuna suurimpana erona on se, että 9mm ase ei ole vyöllä.. eikä teleskooppipamppua saa käyttää.
Harvoissa ammateissa saa puuttua ihmisten perusoikeuksiin tietyissä tilanteissa.. JV on yksi sellainen.

JV:n peruskoulutus on vain 32h. muuta näin lyhyttä ammattiin johtavaa tutkintoa ei ole. Eli ammatillisen koulutuksen saa melko vaivattomasti, kunhan taustat ovat puhtaat. Uusilta järkkäreiltä puuttuu kovasti hyödyksi oleva kokemus, jota voi saada vain tekemällä alan työtä. Joten helposti voi sattua myös niitä tahattomia virheitä.

JV on tilastollisesti suomen vaarallisin ammatti, vartija ja poliisi tulee kaukana perässä. Seuraavana on taksikuski tai bussikuski.
JV:eitä ja vartijoita tarvitaan kokoajan lisää, kun poliisin resursseja karsitaan. Loppupeleissä suunta saattaa olla hieman väärä.

Hangossa poliisin poika kuristi yhden kaverin hengiltä. Asiasta ei tullut koskaan minkäänlaista tutkintaa, saatika että tappaja olisi edes juoppoputkaan joutunut. Alibia ja Lahtosta asia ei aikanaan kiinnostanut pennin vertaa.

Sehän on oikein hyvä kun järjestystä valvovat henkilöt suorittavat työnsä asiallisesti.
Tässä oli kuitenkin kyse tapauksesta, joka tappoi asiakkaan.

Kommentoin keskustelua turvamiehen vaimona. Mies tekee töitä luotiliivit päällä ja vain sen vuoksi että asiakkaissa on niitä jotka sekoavat huumeiden tai alkoholin vuoksi ravintolassa eivätkä tämän jälkeen ymmärrä tervettä puhetta kun pyydetään poistumaan. Miehelläni useita sairaalakäyntejä työvuorossa tulleista puukoniskuista, sekavien asiakkaiden lyönneistä, puremisista yms. Ei todellakaan ole herkku ammatti. Ehkä asiakkaiden pitäisi myös hieman miettiä milloin kannattaa kuunnella ja poistua kun niin pyydetään. Turvamiehet ovat vastuussa muiden ravintola asiakkaiden turvallisuudesta joskus jopa omaa henkeänsä uhaten.

Mina oon lomilla joo, eivätkä suomalaiset poket mahdu väliin, jos mina olen jo siella. oon niin iso. nassu antanut spedelle ja se on kiltisti olut ja nielut puntti suorana

Liekkö somaliraiskaaja Abdigadir Hussein jo vapaalla jalalla?

poket pahimpia veron kiertäjiä kaikki omaan taskuun. mitään ei ilmoiteta verotuksessa. ovat nyt tarkkailussa.

ilonan sami on seko PÄÄ LISÄÄ AINEITA PÄÄHÄN

Onko somaliraiskaaja Abdigadir Hussein päässyt jo vapaaksi?

Minkätakia poket eivät saa mennä väliin jossa mustamies ahdistelee suomalaista naista? syyllistyykö portsari rasismiin?

Mitäs jos me tultais vittuileen, oksenteleen ja muutenkin vaan örveltään teidän työpaikalle? Olisko kivaa? siellä pistettäis vähän kännissä ranttaliksi, lyötäs sua ja sun kavereita ja kukaan ei tuu väliin…. tuntuisko kohtuulliselta? joten miettikääs nyt vähän mitä sitä päätänne auotte järkkäreistä täällä.

joo , se on niin väärin kun nykyään portsareiksi pääsee oikeasti kokemattomat hemmot ja sit käy just noin , mut hei vittuuks meette aukoo päätänne baariin , eikö se vaimon hakkaamine riitä siellä himassa :DDDDD

Minä yritin krapuloissa päiväsaikaan erääseen baariin, portsari sanoi ”ei tänään mene muualle”. yhtäkään olutta en ollut juonut sinä päivänä 😀 joskus vähän katsovat liiankin virkaintoisesti, tai sitten ulkoinen habitukseni näytti joltain peikolta.

vittu se järkkäri on ihan pelle. sitä se teettää kun ei voi ilman nappuloita reenata.

Minkätakia poket eivät saa mennä väliin jossa mustamies ahdistelee suomalaista naista? syyllistyykö portsari rasismiin?

Tiedän tapauksia;
implikoitko että steroidit ovat ainut asia joka tekee ihmisestä väkivaltaisen? mites toi alko ja kännissä tehdyt väkivaltarikokset yms?

Moni portsari on alunperin aivan asiallinen kaveri, mutta kun ne steroidit ym. sekoittavat pikku hiljaa pään, niin ihan asiallisestakin kaverista tulee vähitellen eri ihminen.
Kyllä tuo karmea Norjan ampumistapaus ja nämä kotimaan paloittelusurmat kertovat, ettei ne steroidien sivuvaikutukset ole aivan vähäisiä.

Moni poke on korruptoitunut! rahalla tai sukulaisena pääsee sisälle vaikka olisi elinikäinen porttikielto tappelujen vuoksi. Moni poke myös päästää rikollisryhmän jäseniä sisään jos on ”kannattaja”.

Suuri osa portsarien haukkujista on yleensä niitä hankalia minä-minä-minä asiakkaita, jotka eivät ymmärrä että portsarien tehtävänä on vastata anniskelualueen turvallisuudesta.

Tottakai portsareistakin löytyy niitä kusipäitä, samassa suhteessa kuin asiakkaistakin.

Jutun tapauksen portsarin tuomio oli oikea. Yksi kusipää tuolla alalla vähemmän tuon jälkeen. Kun ei tule enää ikinä turvallisuusalalta töitä samaan tuo jätkä. Eikä JV- tai vartijakorttia.

Niin, portsari, yksi Suomen vihatuimpia ammatteja! Itse myönnän suoraan että joskus olen joitakin portsareita kohtaan tuntenut vihaa mutta toisaalta, jos olen sammunut joskus pöytään ja saanut siitä kiitokseksi ”ei tänään” kommentin, en voi syyttää kuin itseäni.
Yhden ainoan kerran olin itse sitä mieltä että olen täysin kunnossa tulemaan sisään baariin mutta portsari oli eri mieltä. Kaikissa muissa tapauksissa olen baarista ja kaupungista riippumatta saanut asiallista palvelua ovimiehiltä. Ja kyllä se on niin että portsarillakin on oikeutensa myös suullisessa väkivallassa, vaikka yksi sääntö heillä onkin ”jos joku on kusipää, älä sinä ole kusimittari”. Harva portsari tätä sääntöä kylläkään jaksaa noudattaa.

”tää kyseinen portsari on ihan kilari äijä..muutama vuosi sitten mursi kaverini leuan vaikka kaveri ei mitään hänelle tehnyt tai sanonut!!oikeeseen paikkaan pääsi!”

Muistan kuulleni tapauksesta. Joku pieni vetelä hintti oli kännipäissään yrittänyt ottaa kyseiseltä pokelta väkisin suihin, pisti ihan syystä homokaveriasi turpaan.

tää kyseinen portsari on ihan kilari äijä..muutama vuosi sitten mursi kaverini leuan vaikka kaveri ei mitään hänelle tehnyt tai sanonut!!oikeeseen paikkaan pääsi!

Poliisit on niitä kaikken pahimpia sekopäitä, vie tavallisia kansalaisia putkaan ilman syytä jos sattuu vaikka asiallisesti alkaa juttelemaan, tulee uhkailua väkivallalla, haukkuja yms… Onko se kansalaisen vika jos poliisilla on paha olla?? Ei ole ihme ettei kansalaiset juuri poliisiin luota kun ei ole niin ammattitaitoista väkeä.

tampereen poket on kaikki itteensä täynnä. pari mukavaa on jotka käy salilla ilman aineita…..

poket ovát mielestäni kyllä paljon fiksumpaa väkeä kuin nää metrovartijat yms T:elämää oikeesti nähnyt

Portsareita löytyy joka lähtöön, jotka tekevät virheitä ovat vastuussa niistä. Eli jätämme tämän yleistämisen pois ?

Yleistäminen yhden tapauksen perusteella on typerää.

Portsarin ja/tai järjestyksenvalvojan homma on vastuullinen ja vaarallinenkin. Juhlijoita kun on joka lähtöön, osalla pää täynnä ja ase taskussa.

Portsariksi valikoituu tietenkin aika isoja kavereita. Tarkoitus on rauhoittaa rähisijät pelkällä olemuksella, mikä useimmiten onnistuukin. Oikein pieni kaveri saa kehittää jumalattoman karisman.

Nimimerkille james: oletpa aika kääpiö. Juuri sinunlaisiasi kuumakalleja poket pitävät ulkona, sillä sinulle ei viina sovi. Pinnasi katkeaa jo siitä, että joku kirjoittaa olevansa kanssasi eri mieltä. Terapia voisi auttaa, tai impulssikontrollia parantava psyykenlääke.

poket on just sellasia ihmisiä jotka ei pärjää kuin änniläisille..

haista sinä paska! olist varmaan saanu niin monta kertaa nenääns jos ei ollis ketään ovella,vai otetaanko poket ovelta pois ja katotaan montako pahoin pitelyä tulee illan aikana