Sarjakuristaja tänään oikeudessa: Katsoi ennen ja jälkeen surmaamista kuristusvideoita!

Moninkertainen henkirikollinen ja sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä saapui tänä aamuna Helsingin käräjäoikeuden istuntosaliin vastaamaan 52-vuotiaan prostituoidun murhasta. Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin mukaan Penttilä kuristi 13. huhtikuuta uhrinsa käsillä, nahkavyöllä ja sukkahousuilla. Teko tapahtui naisen asunnolla Helsingin Vaasankadulla, jonne Penttilä oli mennyt asiakkaaksi. Teon jälkeen Penttilä vietti asunnolla kaksi vuorokautta, kunnes poistui sieltä.

Syyttäjän mukaan Penttilä oli katsonut ennen ja jälkeen surmateon kuristamiseen ja seksiin liittyviä videoita.

Penttilän puolustus kiistää murhan, mutta myöntää tapon. Penttilää avustaneen asianajaja Kari Erikssonin mukaan kaikki oli tapahtunut hyvin nopeasti.

– Penttilällä oli ollut vaikea kevät. Aiempien tekojensa johdosta hänet oli tunnistettu monissa paikoissa, häneltä oli kyselty asioista ja naapurit olivat perustaneet jopa häntä koskevan facebook-ryhmän. Käytännössä Penttilä ei päässyt liikkumaan vapaasti, Eriksson kertoi.

Itse henkirikos tapahtui puolustuksen mukaan siksi, koska Penttilä oli ”kaivannut läheisyyttä” ja mennyt prostituoidun naisen asiakkaaksi. Kun mies oli ottanut aurinkolasit silmiltään, nainen oli tunnistanut tämän Penttiläksi ja ryhtynyt nimittelemään tätä sarjakuristajaksi.

– Siitä Penttilä hermostui ja tilanne päättyi nopeasti siihen, että hän oli ryhtynyt kuristamaan naista, asianajaja Kari Eriksson sanoi oikeudessa.

Alibi seuraa oikeudenkäyntiä, joka kestää tänään pitkälle iltapäivään asti. Suomea kohahduttaneesta sarjakuristajasta ja hänen tuoreimmasta henkirikoksestaan lisää seuraavassa Alibin printtijulkaisussa.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Eija Velitski, Helsingin käräjäoikeus, Kari Eriksson, Michael Penttilä, murha, sarjakuristaja, sukkahousut