Satojen kokoontumisajo työllisti poliisia Pirkanmaalla

Lauantai-illalla Lempäälän ja Pirkkalan alueella oli kokoontumisajo, johon osallistui useita satoja ajoneuvoja ja arviolta jopa toista tuhatta henkilöä. Tapahtumasta ei ollut ilmoitettu poliisille etukäteen.

Ajoneuvoja, pääasiassa henkilöautoja, alkoi kokoontua illalla Pirkanhovin parkkialueelle jo ennen kello kuutta, mistä ne siirtyivät Lempäälän Realparkin alueelle. Täältä ajoneuvoletka siirtyi illan aikana edelleen Pirkkalaan.

Kokoontumisen muuttuessa puoli yhdentoista maissa Pirkkalan Jasperintiellä kilpa-ajoiksi, poliisi joutui puuttumaan tapahtumiin usealla partiolla estääkseen henkilövahinkojen syntymisen. Enimmillään poliisin yksiköitä oli tehtävällä yli kaksikymmentä, mikä väistämättä vaikutti hetkellisesti myös muiden hälytystehtävien hoitamiseen.

Tilanne oli ohi hieman ennen puolta kahtatoista, viimeistenkin ajoneuvojen hajaantuessa paikalta. Huomattavan ylinopeuden tai muun vakavan piittaamattomuuden vuoksi ajokorttinsa menetti kolme henkilöä. Seuraamuksia annettiin kymmenkunta myös muista liikennerikoksista ja -rikkomuksista.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Kokoontumisajo, Pirkanmaa, poliisi