Seksisivuston valeprofiili järjesti ansan ryöstön uhrille

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana huhtikuun alussa 2.4. sunnuntain vastaisena yönä Vantaan Kivistössä tapahtunut törkeänä ryöstönä tutkittava tapaus, missä uhrilta anastettiin omaisuutta väkivaltaa käyttämällä ja teräaseella uhkaamalla.

Uhri oli saatu houkuteltua paikalle seksisivustolle laaditun tekaistun profiilin avulla.

– Treffipaikalla uhria vastassa oli ensin pari naista ja sen jälkeen paikalle oli saapunut kolmen nuoren miehen seurue, jotka olivat ensin pakottaneet uhrin istumaan oman autonsa takapenkille. Siellä uhria oli vaadittu väkivaltaa käyttämällä luovuttamaan pankkitunnukset ja puhelin. Uhria oli myös uhkailtu tappamisella. Uhrin tililtä oli myöhemmin siirretty useita satoja euroja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Särkkä.

Poliisin omien selvitysten ja tutkintatoimien avulla epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyys on poliisin tiedossa.  Epäiltyjä on yhteensä kuusi, joista kolme on tekoaikaan ollut alle 18-vuotiaita.

-Esitutkinnan aikana epäiltyihin on kohdistettu kovia pakkokeinoja. Osa epäillyistä on ollut tutkinnan aikana vangittuna ja osa on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon, Särkkä jatkaa

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: kivistö, Marko Särkkä, seksisivusto, törkeä ryöstö, Vantaa