Kaupasta poistunut asiakas joutui yllätetyksi: Alaikäinen yritti tappaa!

Vantaan Kivistössä Keimolantiellä tapahtui 15.8., tiistain vastaisena yönä, vakava väkivallanteko, jossa uhri sai vakavia teräaseella aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Uhri oli joutunut yllätetyksi hänen poistuttuaan kaupasta. Epäilty tekijä oli vaatinut uhrilta rahaa ja pahoinpidellyt häntä teräasetta käyttäen. Tämän jälkeen epäilty oli paennut tapahtumapaikalta Hämeenlinnanväylän suuntaan, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Särkkä.

Uhri oli päässyt pakenemaan tilanteesta takaisin kauppaan, josta henkilökunta oli soittanut hätäkeskukseen ja aloittanut ensiavun antamisen uhrille.

– Paikalle saapuneet poliisin partiot tekivät alueella lähietsintää. Vartiointiliikkeen partio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan henkilön ja poliisi otti hänet kiinni rikoksesta epäiltynä. Epäilty toimitettiin Vantaan poliisivankilaan. Asiasta ilmoitettiin myös sosiaali- ja kriisipäivystykseen, Särkkä jatkaa.

Tapausta tutkitaan poliisissa tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstön yrityksenä. Epäilty tekijä on alaikäinen ja poliisille entuudestaan tuttu henkilö. Uhri ja epäilty eivät ole toisilleen entuudestaan tuttuja.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: alaikäinen, Keimolantie, Marko Särkkä, poliisi, Tapon yritys, teräase, törkeä ryöstön yritys, Vantaa