Sukeltaja menehtyi Montolan kaivoksella

Hätäkeskukseen ilmoitettiin eilen Pieksämäellä Montolan kaivoksella mahdollisesti hukkuneesta sukeltajasta. Toinen sukeltaja kertoi, että hänen seurassaan olleelle keski-ikäiselle miehelle oli tapahtunut jotain ylösnousuvaiheessa.

Aluksi miestä yritti etsiä pelastuslaitos. Sen jälkeen etsintävastuu siirtyi poliisille, joka hälytti paikalle Vapepan erikoissukellusryhmän. Menehtynyt sukeltaja saatiin nostettua pintaan tänä iltana. Hänet löydettiin vedenalaisesta kaivoskuilusta.

Toinen sukeltaja on sairaalahoidossa. Poliisi ei ole vielä pystynyt puhuttamaan häntä. Menehtyneen miehen lopullinen kuolinsyy varmistuu oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa, mutta tässä vaiheessa hänen epäillään hukkuneen.

Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Tapausta selvitetään kuolinsyyn tutkintana. Myös onnettomuustutkintakeskus tutkii tapahtuneeseen johtaneita seikkoja.

Pelastuslaitos lopetti tilanteen pelastustoimet klo 15.40 ja kateissa olevan sukeltajan etsintävastuu siirtyi poliisille. Tässä vaiheessa poliisi ei ole päässyt puhuttamaan kaivoksesta pois selviytynyttä toista sukeltajaa, joka ilmoitti tapauksesta. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: hukkunut, kaivos, kuollut, mies, Montola, Pieksämäki, sukeltaja