Turussa surmattu 25v nainen osui paikalle sattumalta

Poliisi on tänään tiedottanut Turun Pernossa pääsiäislauantaina tapahtuneiden henkirikosten esitutkinnan etenemisestä. Traagisessa tapahtumatketjussa sai surmansa 25-vuotias nainen ja 27-vuotias mies. Lisäksi 29-vuotiasta miestä puukotettiin.

Tutkinnan perusteella teon varsinainen kohde olisi ollut 27-vuotias mies, joka oli samanikäisen miespuolisen epäillyn kaveri. Poliisin mukaan heidän välilleen oli tullut erimielisyyttä edellisenä päivänä. Epäilty olisi ensin ampunut kaveriaan kerrostalon pihalla. Myöhemmin hän olisi ampunut uhria kuolettavasti asunnossa, johon tämä pääsi pakenemaan.

Esitutkinnan perusteella 25-vuotias nainen sai surmansa sattumalta. Hän oli tullut samassa asunnossa asuneen 29-vuotiaan miehen kanssa kerrostalon pihalle heidän kuultuaan laukauksia. Naista ammuttiin ja miehelle aiheutettiin vammoja teräaseella.

Lisäksi tilanteeseen liittyi 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen. He olivat piilossa samassa asunnossa, jossa epäillyn kaveria ammuttiin kuolettavasti. Heidän katsotaan olleen vaarassa joutua henkirikoksen uhreiksi. Näin ollen rikosvyyhtiä tutkitaan kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä.

27-vuotias mies vangittiin 6. huhtikuuta todennäköisin syin epäiltynä. Poliisin mukaan hän oli tekojen aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Epäillyllä oli hallussaan luvaton ase.

Poliisin mukaan traagisella tapahtumaketjulla ei ollut yhtä selkeää motiivia.

– Teot ovat olleet monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa, kuvailee tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio.

Kyse on epäillyn yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista, joita poliisi ei henkilön yksityisyyden suojan takia kommentoi julkisuudessa.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Ampuminen, epäilty, kerrostalo, kuollut, mies, nainen, Perno, Puukotus, tekijä, Turku