Suojelupoliisin ylietsivää epäillään virkarikoksesta

Suojelupoliisin turvallisuusselvitysyksikössä työskentelevää virkamiestä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta tai virka-aseman väärinkäytöstä. Ylietsivä otettiin kiinni maanantaina, ja hänen työhuoneeseensa tehtiin kotietsintä. Ylietsivä on pidätetty virastaan toistaiseksi.

 Tapauksen tutkinta alkoi, kun Suojelupoliisi sai vihjeen poliisimiehen mahdollisesta yritystoiminnasta. Suojelupoliisin johto ilmoitti asiasta viipymättä valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka vastaa poliisirikosten tutkinnasta.

 ”Suojelupoliisin toiminta perustuu luottamukseen, ja kaikenlaisille väärinkäytöksille on nollatoleranssi. Heti kun saimme tietoa asiasta, toimitimme tietomme valtakunnansyyttäjänviraston selvitettäviksi. Annamme tutkinnalle täyden tukemme”, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo.

 Poliisimiehen epäillään osallistuneen esteellisenä työhönsä kuuluviin yritysturvallisuustarkastuksiin. Esteellisyyden epäillään syntyneen siitä, että ylietsivä on ollut samaan aikaan mukana turvallisuusalan yrityksessä, joka on myynyt palveluita tarkastuksen kohteena olleelle yritykselle. Ylietsivä ei ollut hakenut sivutoimilupaa.

 ”On täysin selvää, ettei virkamiehillämme voi olla yritystoimintaa, joka liittyy millään tavalla virkatoimiin”, Pelttari sanoo.

Tapauksen tutkintaa johtaa kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen, joka myös vastaa tutkintaan liittyvästä tiedottamisesta. Suojelupoliisilla ei ole tässä vaiheessa enempää kerrottavaa asiasta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Antti Pelttari, Suojelupoliisi, Supo, virkarikos, ylietsivä