Suomalaispoliisi sai potkut – laitteilla laitonta materiaalia ja ”kyseenalainen yhteys” seksuaalirikoksen uhriin

Helsingin poliisi tiedotti tänään kesäkuussa tapahtuneesta irtisanomisesta. Seksuaalirikoksia tutkinut poliisi oli saanut potkut kahdesta syystä. Hänen hallinnassa oleviltaan laitteilta oli löytynyt laitonta materiaalia. Lisäksi poliisilla oli ollut tiedotteen mukaan ”kyseenalainen yhteys Helsingin poliisin tutkiman rikoksen uhriin”.

Poliisin tiedotteessa on linkki Helsingin Sanomien tänään julkaisemaan artikkeliin. Kyseessä on Nikona esiintyvän miehen haastattelu. Hän on poliisin mainitsema rikoksen uhri.

– Niko joutui teini-ikäisenä pedofiilin hyväksikäyttämäksi. Kun Niko täytti 18, häntä lähestyi toinen mies, joka halusi seksiä. Mies oli poliisi. Juuri hän oli tutkinut rikossarjaa, jossa Niko oli uhrina. Alkoi seksisuhde. Myöhemmin kotietsinnässä poliisimiehen laitteilta löytyi kuvia ja videoita, joissa seksuaalisesti hyväksikäytetään lapsia, Helsingin Sanomat kertoo artikkelin alussa.

Helsingin poliisin tiedotteessa todetaan, että irtisanominen on riitautettu. Potkut saanut poliisi on saanut käräjäoikeudessa 25 päiväsakon rangaistuksen, mutta tuomio ei ole lainvoimainen. Tämä tarkoittaa sitä, että tuomiosta on valitettu tai siitä voi valittaa hovioikeuteen.

”Kyseenalainen yhteys” poliisin ja rikoksen uhrin välillä oli tullut ilmi, kun uhri oli kertonut asiasta toiselle Helsingin poliisin rikostutkijalle. Tämä oli puolestaan kertonut asiasta esimiehilleen.

– Asiasta on välittömästi aloitettu poliisirikostutkinta, josta vastasi syyttäjä. Helsingin poliisilaitos ei voi kommentoida syyttäjän tekemää esitutkintaa koskevia asioita. Kun Helsingin poliisilaitos sai syyttäjän esitutkinnan kautta riittävän tiedon, että asiassa on syytä epäillä rikosta, aloitti poliisilaitos henkilöä kohtaan virkamiesoikeudellisen käsittelyn, jonka seurauksena poliisimies irtisanottiin Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio selvittää.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Helsingin poliisi, Helsingin Sanomat, Helsinki, irtisanominen, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, Pedofiili, poliisi, potkut, suhde, uhri